Oilersista tuleva Jasper Juuti vahvistaa LASBin keskikaistaa – “Älykäs, taitava ja maaliahne kaveri”

LASBin hyökkäyskalusto vahvistuu jälleen nuorella taiturilla, kun Jasper Juuti liittyy joukkueen vahvuuteen. Oilersin mukana pronssia menneellä kaudella voittaneen pelimiehen sopimus on mallia 1+1. 

Kaksi viime kautta Esport Oilersin riveissä pelannut keskushyökkääjä Jasper Juuti, 21, siirtyy ensi kaudeksi LASBiin. Juutin sopimus kattaa tulevan kauden ja sisältää option myös seuraavasta.

– LASBista on tullut hyvä kuva, siellä on moni pelaaja pystynyt ottamaan uusia steppejä urallaan. Tarkoituksena on saada isompaa roolia ja sitä kautta kehittyä pelaajana eteenpäin. LASB osoitti kiinnostusta minuun, joten tietenkin sekin helpotti joukkueen valintaa, Juuti sanoo.

TPS:n junioripolun läpikäynyt Juuti on pelannut tähän mennessä miehissä 52 ottelua runkosarjaa tehoin 17+10=27. Pudotuspeliotteluita miehelle on merkitty 27, joissa tehopisteitä on tullut yhden syöttöpisteen verran. Liigatason mitaleita on kertynyt kolme, hopea TPS:sta ja pronssi sekä hopea Oilersista. Kokemusta löytyy myös juniorimaajoukkueesta, mistä muistona on U19-MM-pronssi vuodelta 2019. Suomen lisäksi kokemusta löytyy myös Sveitsin NLB:stä keväältä 2020.

– Pelaajana olen älykäs, taitava ja maaliahne kaveri. Heikkoutena on varmasti painiminen omassa päässä. Toivottavasti LASB saa minusta tulosta tekevän pelaajan, joka pystyy auttamaan joukkuetta illasta toiseen. Se myös varmasti auttaa, että parissa kärkijoukkueessa olen ollut ja nähnyt siellä arkea ja toimintatapoja. Sitä kautta varmasti pystyn tuomaan lisää juttuja koppiin, Juuti pohtii.

Juutin hankinta noudattelee samoja linjoja kuin monet muutkin oranssipaitojen pelaajahaut; potentiaalinen pelimies, joka ei ole aivan päässyt taitojaan näyttämään aiemmassa seurassaan. Juutista voi olla vielä paljon iloa oranssisydämille.

– Jasperin sopimus noudattelee varsin hyvin seuran pelaajapolitiikkaa. Jälleen kerran Lahteen tulee ison potentiaalin huipputalentti, jolla on mahdollisuus nousta tulevina vuosina ihan sarjan kärkipelaajien joukkoon. Jasper vahvistaa joukkueen keskikaistaa ja antaa valmennukselle lisää vaihtoehtoja. Olemme erittäin tyytyväisiä tästä sopimuksesta, edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen kuvailee.

Kuva: Olli Laukkanen.