Nokian KrP:ssa pieniin rooleihin jääneet Roope Wikström ja Tino Lindstedt pukevat ensi kaudella oranssia ylleen

Ensi kauden joukkueekseen LASBin ovat valinneet myös hopeamitalit Nokian KrP:n riveissä tällä kaudella palkintokaappiinsa saaneet Roope Wikström ja Tino Lindstedt. Pieniin rooleihin Nokialla jääneet pelurit suuntaavat LASBiin isomman vastuun perässä, Wikström 2+1 -vuotisella sopimuksella, Lindstedt 1+1 -vuotisella. 

Hyökkääjä Roope Wikström, 19, on päässyt kahden viime kauden aikana haistelemaan liigatunnelmaa yhteensä 16 ottelun verran, mutta juuri kolmosketjua isompaa näyttösaumaa nokialaisten kivikovasta rosterista ei ole nuorukaiselle löytynyt. Suurin osa kaudesta meni KrP:n P21-joukkueen matkassa, missä kapteenin nauhaakin kantanut Wikström teki 19 peliin tehot 21+7=28.

Nyt solmittu sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja sisältää option kolmannesta, joten aikaa ja mahdollisuus nuorella miehellä on vakiinnuttaa paikka liigatasolla. Pelaajaprofiililtaan Wikström kuvailee olleensa aiemmin varsin hyökkäyspainotteinen pelaaja, mutta viime vuosina myös otteet puolustussuuntaan ovat parantuneet.

– Vaikka KrP on itselle tärkeä seura, niin oman kehittymisen ja pelaajana eteenpäin menon kannalta oli aika selkeää, että täytyy miettiä muita vaihtoehtoja. LASBista oltiin kiinnostuneita ja seuran meno on vaikuttanut muutenkin hyvältä, niin oli helppo päätös tulla Lahteen, Wikström kertoo siirtonsa taustoista.

Samantyyppisessä tilanteessa siirron LASBiin päätti tehdä myös puolustaja Tino Lindstedt, 23. Classicin junioriputken läpikäynyt ja nuorisomaajoukkueessakin pelannut Lindstedt lähti juniorivuosiensa jälkeen paikallisvastustaja KrP.n riveihin hakemaan uusia tuulia ja vastuuta, mutta kahden Nokialla vietetyn vuoden aikana ei hänellekään vakioroolia pelaavasta kokoonpanosta tahtonut löytyä. Seuraava askel miehen uralla löytyi LASBista 1+1 -vuotisella sopimuksella.

1+1 -vuotisella sopimuksella LASBiin saapuva Lindstedt mainitsee vahvuuksikseen pelaajana pelikäsityksen ja hyvän syöttötaidon. Mies lupailee myös ottavansa isoja blokkeja tulevalla kaudella joukkueen puolesta.

– Täällä oltiin kiinnostuneita ja pohdintojen jälkeen päätin ottaa seuraavan askeleen oranssissa. Olen Mäkisen Miskalta kuullut paljon hyvää LASBin yhteisöstä, joten innolla odotan tulevaa kautta. Uskon, että LASBissa pystyn nostamaan omaa perustasoani ja kehittymään monipuolisesti. Itse koen, että läpimurtoa ei ole tullut vielä tehtyä, joten LASBin paidassa se olisi tarkoitus tehdä, Lindstedt sanoo.

LASBin edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen kommentoi uusia hankintoja seuraavasti:

– Tinolla ja Roopella on hyvin samanlaiset lähtökohdat ensi kauteen: vastuuta pitää saada ja sitä kautta vakiinnuttaa pelipaikka liigajoukkueessa. Poikien historia on myös samankaltainen. Molemmilla on takana ikäkausimaajoukkueita, onnistuneita kausia A-poikien SM-sarjassa, mutta sitten on tullut seinä vastaan liigan huippujoukkueissa. Meidät taas tunnetaan hyvänä talenttien kehittäjänä, joten molemmat siirrot sopivat meille erittäin hyvin.

Kuvat: Juhani Järvenpää, Esa Takalo.