Miikka Pentikäinen on seuraava LASB-kapteeni, myös Lauri Palvaila ja Santtu Pohjonen kapteenistoon

Liigajoukkueen kapteenisto alkavalle kaudelle on valittu, ja kapteenin nauhan saa kantaakseen pitkän linjan lasbilainen Miikka Pentikäinen. Lauri Palvaila ja Santtu Pohjonen täydentävät kapteenistokolmikon.

Oranssipaitojen pelaajisto koki jälleen kesän aikana muutoksia, ja kapteenina edelliskaudella toimineen Perttu Koljosen lähtö tarkoitti sitä, että uusi kapteeni tulee jälleen nimetä. Henri Vilénin, Tuure Ailion ja Koljosen jatkumoon LASBin liiga-ajan neljänneksi kapteeniksi on nimetty pitkän linjan oranssisydän Miikka Pentikäinen.

– Aika odotettu valinta oli itselle, kun viime vuonna jo kapteenistossa olin ja kaksi kolmesta jäsenestä vaihtoi maisemaa. B-junnuissa viimeksi ollut kapteenin nauha kädessä ja nyt heti kymmenen vuoden päästä uudestaan. Vähän kasvettu hintaa tässä ja nyt olen ehkä valmis sitten näihin saappaisiin. On tässä vielä aika paljon opiskeltavaa homman hallinnoinnista, että kaikilla on hyvä olla ja kaikki saa äänensä kuuluviin. Puuhaa riittää, mutta toistaiseksi on tosi mielenkiintoista ollut ja innolla olen ottanut tehtävän vastaan, Pentikäinen kertoo tunnelmiaan valinnasta.

Seitsemättä liigakauttaan LASBin mukana aloittava Pentikäinen ottaa myös tukevan otteen oranssissa pelattujen liigaotteluiden tilastossa, kun lähin haastaja Tino Nivala siirtyi Sveitsiin. Kuuden liigakauden aikana pelaamatta on jäänyt vain yhteensä kolme ottelua, saldon ollessa näin 153 pelattua runkosarjapeliä, plus viisi pudotuspeliottelua. Oman esimerkkinsä kautta johtava Pentikäinen haluaa nähdä kaikkensa logolle antavan ja loppuun asti joka ilta taistelevan joukkueen.

– Kapteenina olen vaativa, väitän olevani myös aika puhelias. Omalla energialla koitan sytyttää muitakin. Annan kaikkeni itse ja sitä kautta vaadin sitä muiltakin. Sählypallon ei tarvitse aina pysyä lavassa, mutta sydämestä ei tingitä missään kohtaa, hän sanoo.

Yksin Pentikäinen ei joukkojaan kuitenkaan johda, vaan avukseen kapteenistoon hän saa joukkueen avainpelaajiin lukeutuvat puolustaja Lauri Palvailan ja maalivahti Santtu Pohjosen. Molemmille tämä on ensimmäinen kausi kapteenistossa. Palvailalle alkava kausi on kuudes LASBissa, Pohjoselle neljäs.

– “Mifun” kanssa ollaan pitkä taival kuljettu yhdessä, hän tuli aikanaan jo nuorena poikana mukaan. On ollut hienoa nähdä, kuinka kypsä ja hieno peluri hänestä on kasvanut. Hieno perheenpää ja lasten isä, upea kasvutarina hänellä. Hän on hyvä kapteeni tälle joukkueelle. “Lapalla” sama homma, vuosi vuodelta on rooli kasvanut joukkueessa. Hän uskaltaa puhua muille pelaajille ja olla äänessä, sama homma Santulla.Tänä vuonna haettiin nimenomaan sellaista kapteenistoa, joka uskaltaa puhua paljon ja olla äänessä, johtaa joukkoa edestä, päävalmentaja Kalle Tyrkäs kuvailee kapteeniston valintaa.

F-liigan kausi 2022-2023 on jo ovella, kun ensimmäinen ottelu pelataan jo perjantaina kotiaskissa. Lippuostoksille pääset ennakkoon osoitteessa https://www.tiketti.fi/lasb-kotiottelut-2022-2023-lahti-energia-areena-lahti-lippuja/84429