Otteluennakko: Uusi kausi polkaistaan käyntiin kotiottelulla Lahdessa – Vieraaksi lauteille saapuu Happee

LASB palaa jälleen sarjapelien pariin, kun edellinen ottelu pelattiin viime maaliskuussa. Tällä kertaa sarja-avauksessa vastaan asettuu Jyväskylän Happee, jota vastaan edellinen kausi päätettiin voitokkaasti. Happeen kokoonpanossa tullaan näkemään tuttu kasvo lahtelaiselle salibandy-yleisölle, kun Perttu Koljonen palaa jälleen takaisin Lahti Energia -areenalle, tällä kertaa vierasjoukkueen riveissä. 

LASBissa puhalsivat kesällä muutoksen tuulet, kun joukkueesta lähti tukku pelaajia uusiin haasteisiin. Sveitsiin matkasivat seuralegenda Tino Nivala ja puolustaja Julius Lehto. Latvialainen Janis Ragovskis löysi uuden pelipaikan Tampereelta Divarissa pelaavassa Kooveesta, Juuso Varjokumpu puolestaan palasi lainapestiltä takaisin Turkuun. Matti Korhonen lopetti uransa viime kauteen ja lisäksi Daniel Megyaszai vaihtoi kentältä penkin taakse ja valmentaa RSS Panthersia Riihimäellä ensi kaudella. . 

 – Kesä meni aika pitkältä samoin kuten aina, että ei mitään maailmaa mullistavaa. Jarmo Törmänen tuli uutena fysiikkavalmentajana mukaan ja toi vähän uusia juttuja, vaikka en nauti hirveästi tuosta harjoittelusta niin paljoa kesäisin. On mukavaa, kun nyt pelit vihdoin alkavat, uunituore kapteeni Miikka Pentikäinen kertoo tunnelmiaan. 

– Joukkue on nuori, jos vertaa edelliseen kauteen. Joukkueeseen on tullut maalintekoon lisää voimaa sekä enemmän taitoa joukkueeseen. Eli aika raikas porukka meillä kasassa, “Mifu” kuvailee uuden kauden LASBia.

 Lahteen puolestaan saapuivat uusina kasvoina Steelersistä kokenut maalivahti Pasi Järvinen ja takalinjoille puolustaja Ville Ranki. Nokialta puolestaan saapuivat puolustaja Tino Lindstedt ja hyökkääjä Roope Wikström. Saimaan rannalta Divarista saapui hyökkääjä Jarno Pensikkala. Hurjaan maalivireeseen harjoitusotteluissa syttynyt Jasper Juuti tuli Lahteen Oilersista vahvistamaan LASBin hyökkäystä.  

LASBin kauteen valmistavat harjoitusottelut olivat monivivahteiset. Ensimmäinen kaavailtu harjoituspeli Kouvolan Susia vastaan jouduttiin perumaan tunteja ennen pelin alkamisaikaa. Lopulta harjoituspelit alkoivat 1-8 tappiolla Westend Indiansille. Nihkeän pelin jälkeen joukkue otti itseään niskasta kiinni voittamalla M-Teamin Vierumäellä 3-2 viime sekuntien maalilla ja sarjanousija FBC Turun kotiottelussa maali-ilottelun jälkeen 10-3. Viimeisessä valmistavassa pelissä joukkue koki niukan 7-8 tappion viime kauden hopeamitalistille Nokian KrP:lle.

Vastustaja tutuksi 

Happeen viime kausi päättyi pudotuspelien puolivälierissä TPS:lle voitoin 1-4. Jyväskyläläiset sijoittuivat runkosarjassa lopulta viidenneksi, mutta turkulaiset olivat liian kova pala joukkueelle.  

Uusina kasvoina Jyväskylään saapuivat Steelers-kolmikko: maalivahti Pietari Jääskeläinen, sekä hyökkääjät Teuvo Kinnunen ja Markus Sipronen. Tikkurilan Tiikereistä saapuivat Eemeli Horttanainen ja Niklas Kuisma. Lisäksi uusina kasvoina Jyväskylässä nähdään Kasper Tähkä (SPV), Tommi Wiander (OLS) ja Julius Tuominen (Karhut). Viimeisenä, muttei todellakaan vähäisimpänä, joukkue vahvistui LASB-hyökkääjä Koljosella. 

Nimekkäin Happeesta lähteneistä pelaajista on ehdottomasti maajoukkuehyökkääjä Peter Kotilaisen siirtyminen Pohjanmaan lakeuksille SPV:n riveihin. Puolustuksesta KrP:hen siirtyi Eemil Ukkonen, Joel Lahti puolestaan sveitsiläisseura SV Wiler-Ersigenin joukkueeseen.  

Happee on pelannut seitsemän harjoitusottelua ennen kauden alkua, joista he voittivat neljä ja hävisivät kolme.

– No ei ole varmaan häävi vastustaja, jos Perttu Koljonen mahtuu kolmeen pelaavaan kenttään, että riippuu siitä sitten, että minkälainen kaverin kokoonpano on illan ottelussa. Tuollaisen pikku piikin voin heittää sinne suuntaan, Pentikäinen hieman piikittelee Perttu Koljosta. 

LASB-Happee perjantaina 16.9. klo 18.30 alkaen Lahti Energia -areenalla

Liput ennakkoon myy tiketti.fi, ostettavissa myös hallin ovelta

Lähetyksen kotisohville näyttää Ruutu+

Kuva: Petteri Laine.