Otteluraportti: Heikko peli toi heikon tuloksen, kun LASB taipui FBC:lle Turussa – “Halukkaampi ja oikea jengi voitti tänään”

LASBin kolmen pelin voittoputki katkesi Turun perjantai-illassa, kun FBC Turku otti ensimmäisen voittonsa F-liigassa. Heikosti esiintynyt LASB sortui helppoihin virheisiin ja hätiköityihin ratkaisuihin, ja hävisi oikeutetusti 3-2. 

Ensimmäisessä erässä ei ihmeitä nähty. Kotijoukkue FBC oli alkuun hermostunut, ja LASB pääsi useampaan kertaan katkomaan turkulaisten syöttöjä ja sitä kautta paikoille. Ratkaisut olivat kuitenkin heikohkoja, eikä maaleja saatu aikaan. FBC pääsi hiljalleen peliin kiinni, ja tekikin yhden maalin, mutta se hylättiin LASBin haaston seurauksena korkeana mailana. Niin ollen ensimmäiselle erätauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toisella kaksikymppisellä saatiin jo maalihanatkin auki. Ensin Julius Salokangas ronkki Jesse Arolan toimittaman pallon FBC:n rysään, mutta heti seuraavassa vaihdossa kotijoukkue kävi kuittaamassa tämän osuman. LASB tarjosi FBC:lle omilla harhasyötöillä useamman maalipaikan, mutta vieraiden onneksi turkulaiset eivät näistä viimeistelleet. LASBin omat vedot paukkuivat turhan usein ensimmäiseen peittävään pelaajaan. Kolmanteen erään mentiin kuitenkin tasalukemissa.

Kolmanteen erään LASB tiivisti peluutusta kahteen kentälliseen ja pyrki hakemaan johtomaalia sitä kautta. Siihen ei kuitenkaan päästy, vaan FBC nappasi itselleen kahden maalin johdon. LASB onnistui kaventamaan Jasper Juutin maalilla, mutta kiri jäi vajaaksi ratkaisujen ollessa lopussa heikkoja. Loppunumerot merkittiin 3-2 FBC Turun hyväksi, ja sarjanousija nappasi ensimmäisen voittonsa F-liigassa.

– Lyhyesti ja ytimekkäästi halukkaampi ja oikea jengi voitti tänään. Yritettiin viikolla teroittaa, että älä luule, vaan tee tekoja. Valitettavasti ei viesti aivan ollut perille asti mennyt ja se näkyi suorituksessa. Ekassa erässä yritettiin pakottaa vähän liikaa yrittämällä vuorotellen ratkaista vähän itse, ja siinä kärsi viisikon tekeminen. Tulosta ei syntynyt ja luovuttiin vähän liian helposti pallosta. Oli hyviä paikkoja ja parempana päivänä olisi jokunen maali lisääkin voinut tulla. Emme olleet tarpeeksi halukkaita, LASBin valmentaja Henri Vilén pohtii pelin päätyttyä.

Pitkin viikkoa oli painotettu,että FBC:tä vastaan ei voida lähteä itsestään liikaa luullen, kuten muun muassa Niko Einiö otteluennakossa sanoi. Sitä oli valmennuskin pyrkinyt teroittamaan pitkin viikkoa, mutta kentällä asti se ei näkynyt.

– Töitä sen eteen tehtiin, että mitään mielikuvaa luuloista ei olisi. Se ei näkynyt ylimielisyytenä, mutta riittävänä tunteen ja työmäärän puutteena. Kun yritettiin itse ratkaista, niin ratkaisut oli heikoista ja vaikeista paikoista, eikä veskan tarvinut ottaa kuin maata pitkin vierivä pallo käteen, Vilén sanoo.

Seuraavaan otteluun on aikaa yli viikko, kun sunnuntaina 16.10. suunnataan Oulua kohti OLSin vieraaksi. Aikaa on siis panostaa harjoitteluun ja laittaa asenne kuntoon.

– Ei oikeastaan muuta tarvita, kuin että jokainen nousee omalle tasolleen työmäärässä ja halussa. Vaikka tänään pelillisesti näytti huonolta, ei se taitotaso tai pelisysteemi ole viikossa mihinkään kadonnut. Viikkotason treenaaminen ei ollut tarvittavalla tasolla tällä viikolla, se näkyi tämän päivän pelissä. Ensi viikolla täytyy jokaisen treenata paremmin jokaisessa treenissä mitä on pitkästä aikaa mahdollisuus tehdäkin. Sitä kautta haetaan hyvä fiilis ja tuntuma ja lähdetään hakemaan sunnuntaina kolme pistettä Oulusta, Vilén summaa.

Kuva: Anssi Koskinen.