Otteluennakko: Sarjanousijan testiin Turkuun – “Asenne pitää olla kunnossa”

LASB pelaa viikon ainoan ottelunsa perjantaina Turussa, missä vastaan asettuu sarjanousija FBC Turku. LASB pyrkii kasvattamaan voittoputkeaan jo neljään otteluun, kun taas FBC hakee vielä ensimmäistä voittoaan liigatasolla, joten helpolla ei pisteitä ole luvassa kumpaankaan suuntaan. 

LASBin viime viikon kova pelitahti on rauhoittunut, ja tällä viikolla on edessä vain yksi ottelu perjantaina. Kovasta rypistyksestä joukkue selvisi vähintäänkin kiitettävästi, kun kahdeksan päivän sisään pelatuista neljästä pelistä kaikista otettiin pisteitä. Myös tulosten takana peli on ollut nousujohteista.

– Hyvää pöhinää on ollut, jo ennen voittojakin on ollut ihan hyviä esiintymisiä, nyt vaan on saatu niitä tiukkoja pelejä käännettyä voitoiksi. Saatiin ekasta voitosta vähän itseluottamusta ja siitä se lähti pyörimään, nyt ollaan pelattu nousujohteisesti. Peli on mennyt paljon eteenpäin, ainakin ihan eka peli oli meiltä heikko. Koko ajan on menty eteenpäin ja etenkin pallon kanssa ollaan oltu paljon parempia kuin alussa. Paljon on vielä parannettavaakin jos halutaan koko kausi näin pärjätä, LASB-hyökkääjä Niko Einiö pohtii.

Tiukkojen pelien kääntäminen voitoiksi on nyt tällä kaudella onnistunut muutamaan kertaan, kun taas viime kaudella ne kääntyivät turhan usein toiseen suuntaan.

– Vähän on pelaajia vaihtunut, vaikea se on arvioida onko siinä merkitystä. Tällä joukkueella on ainakin aika raikas meininki, ja ehkä parempi ilmapiiri joukkueessa. Toki parempi lähtö on ainakin saatu kuin viime kaudella, sekin varmasti vaikuttaa, Einiö sanoo.

Perjantain vastustaja FBC Turku on LASBille liigatasolla uusi tuttavuus, kun joukkue nousi F-liigaan ensi kertaa täksi kaudeksi. Harjoituskaudella turkulaisia vastaan pelattiin kertaalleen, tuon ottelun LASB hoiti maalein 10-3. Historian saatossa on kahdesti kohdattu myös Divarissa, kaudella 2013-2014. Tappioita ei LASB FBC:lle ole kokenut, kun Divarin kohtaamisetkin päättyivät tasapeliin ja LASBin voittoon.

FBC Turku majailee viiden pelin jälkeen sarjan viimeisenä yhdellä kerätyllä sarjapisteellä. Tuo piste tuli jatkoaikatappiosta OLS:lle neljännessä pelissä. Joukkueen parhaana pistemiehenä ensimmäisissä peleissä on häärinyt Aaro Ollikainen, joka on viiteen peliin viimeistellyt tehot 6+1=7. Pari peliä sivussa ollut Pyry Kauppinen on myös aloittanut pirteäsi tehoin 4+1=5. Joukkue on tehnyt sarjassa toistaiseksi vähiten maaleja,17.

– Siitä harvinainen peli, että saatetaan lähteä jopa ennakkosuosikkina siihen. Pallolla varmaan ollaan enemmän. Tärkeää on ettei aleta nyt luulemaan itsestämme liikoja muutaman voiton jälkeen ja lähdetä takki auki sarjanousijan vieraaksi ja hävitä sitten jotain 8-0. Asenne pitää olla kunnossa kun sinne lähdetään. Heillä on hyviä yksilöitä ja osaavat kyllä pelata, Einiö muistuttaa FBC:n vaarallisuudesta.

Harvoihin peleihin oranssit lähtevät ennakkosuosikkina, mutta FBC:tä vastaan näin lähtökohtaisesti on. LASB on kolmen pelin voittoputkessa,FBC taas metsästää vielä ensimmäistä voittoaan liigatasolla. Viime vuosina pelit sarjanousijoita vastaan ovat olleet oransseille todella vaikeita, muun muassa Karhuja ei viime kaudella onnistuttu voittamaan kertaakaan.

– Aika vieras asetelma se on, viime vuonna meni ainakin vihkoon ne pelit missä suosikkina oltiin. Nyt on vähän parempi startti alla, pitää olla huolellinen valmistautumisessa ja lähteä nöyrällä asenteella tekemään omaa juttua, niin eiköhän me se hoideta.

LASBin ykkös- ja kakkosketjut ovat molemmat olleet kovassa vireessä viime peleissä. Kahdessa viime pelissä maalinteossa onnistunut Einiö esitti Jymy-ottelun voittomaalin jälkeen kiintoisan tuuletuksen, jota itse kuvaili “erämieheksi perhovapa olalla”. Uusia tuuletusvariaatioita voidaan odottaa jatkossakin mikäli onnistumisia tulee.

– Kyllä niitä voi jotain tulla, katsotaan vähän fiiliksen mukaan mitä tulee. Jotain viihdyttävää varmasti keksitään kikkapussista, Einiö vinkkaa.

Ketä LASBista kannattaa Turun perjantai-illassa seurata?

Miikka Pentikäisen loukkaantuminen sunnuntaina oli meille tosi harmillinen, hän on meidän puolustuksessa todella tärkeä äijä. Ei hän ainakaan perjantaina mukana varmasti ole, joten ketä ikinä siihen tuleekaan tilalle, niin siinä on isot saappaat täytettävänä. Siinä on aika oleellinen ja iso seurattava asia, Einiö tuumaa.

FBC Turku – LASB perjantaina 7.10. klo 18.30 Kupittaan palloiluhallissa

Lähetyksen näyttää Ruutu+

Kuva: Esa Takalo.