Otteluennakko: Matka pohjoiseen – LASB lähtee ryöstöretkelle Ouluun

LASB kärsi edellisessä vierasottelussa niukan tappion FBC Turulle maalein 3-2. Ouluun lähtee nälkäinen joukkue Lahdesta, jolla varmasti pitäisi riittää näytönhalua heikon ottelun jälkeen. Edellisessä ottelussa maalinteossa onnistuivat Julius Salokangas ja Jasper Juuti. Salokangas kiitti vastuusta tekemällä heti kauden avausmaalinsa.  

Kakkoskentän takalinjoille edelliseen otteluun nostettu Salokangas lähtee Ouluun toiveikkain mielin

Onhan se pelaaminen aina hauskaa. Sen takia tätä tehdään. Oma rooli on ollut kytätä se pelipaikka, että pääseekö pelaamaan ja milloin pääsee. Sitten sen jälkeen antaa ne näytöt, Julius Salokangas toteaa.

 Ainahan maalin tekeminen on hauskaa. Pelissä oli sama kulmakuvio, mikä tuotti tulosta Jymyä vastaan hieman pidemmälle vietynä. Jesse Arolan ja Matias Pietisen kanssa on jo jokunen vuosi tätä väännetty kolmistaan, niin alkavat hekin tietää, mistä se lapa löytyy

 – Joukkueen ilmapiiri on ollut hyvä, et se on ollut meidän iso vahvuutemme. FBC Turku pelissä henki ei ollut ihan niin korkealla kuin mitä se on ollut muissa peleissä, ja sen näkee saman tien tulostaululta. Sen takia olemme llä viikolla taas menneet siihen, et koitamme enemmän mennä tsempin ja hyvän hengen kautta ja saada sitä kautta rakennettua se oma homma takaisin sinne, mitä se oli pari viikkoa sitten.  

OLSin alkukausi on ollut haastava. Se on kerännyt kahdeksaan otteluun neljä sarjapistettä. OLSin viikonloppu alkoi lauantain pelilä TPS:aa vastaan, missä oululaiset joutuivat taipumaan maalein 4-9. Joukkue esitti vahvan nousun Nokialla edellisenä sunnuntaina, kun joukkue nousi 9-3 tappioasemasta aina maalin päähän. Valitettavasti oululaisilta loppui aika kesken ja pisteet jäivät näädille.  

Oulu oli meille ainakin viime kaudella hankala vastustaja. Taidettiin molemmat pelit heitä vastaan hävitä. Eikä Oulu ole mikään mukava paikka pelata, kun joutuu bussissa matkustelemaan koko päivän, niin lähtö on jo ennen aamu kuutta. Siinä joutuu tekemään aina muutaman kikkakolmosen, et saa itsensä pelikuntoon iltapäivällä. Joukkueesta en osaa sanoa niin paljoa. Tasaista vääntöä on ollut koko ajan, eli maalin tai kahden tappioita on ollut, mitä nyt kerkesin sarjataulukkoa kurkkaamaan.  

 Salibandyottelua harvoin voittaa, jos tekee kaksi maalia. Se on sellainen iso selkeä parannuskohde. Sen lisäksi meidän pitää olla valmiita tekemään se, mitä voittaminen vaatii. Esimerkiksi Turussa ei oltu yhtä energinen ja halukas joukkue, mitä olemme aikaisemmissa peleis olleet. Emme olleet ehkä valmiita tekemään sitä työmäärää, mitä voittaminen olisi vaatinut. 

OLS – LASB Sunnuntaina 16.10 klo 15.00 Kastellin monitoimitalo

Lähetyksen näyttää Ruutu+

Kuva: Anssi Koskinen