Otteluennakko: LASB suuntaa kohti myrskyn silmää, kun se kohtaa vielä tappiottoman TPS:n

LASBin ottelut jatkuvat tällä viikolla heti sarjakärkeä TPS:aa vastaan. Lahtelaiset esiintyivät edellisessä ottelussa sunnuntaina OLS:n vieraana tyylikkäästi ensimmäiset 30 minuuttia, jossa joukkue hankkiutui jo neljän maalin johtoon. OLS kuitenkin osoitti, että salibandyottelu kestää 60 minuuttia ja kaahasivat lopulta neljän maalin takaa kahden maalin johtoon, loppulukemat oululaisten hyväksi 8-6.

– Itsestä ainakin tuntui, että joukkue päätti siinä vaiheessa kun johdettiin reilusti, että tämä peli on jo voitettu. Siinä selkäranka katkesi ja mukavoiduttiin siihen, että olisi jo voitettu ottelu, vaikka puolet oli vielä jäljellä, nuori LASB-hyökkääjä Jere Sulander sanoo.

Viime ottelussa F-liigauransa ensimmäistä kertaa verkkoja heiluttanut Sulander sai helpottavan onnistumisen Oulusta. Lisää onnistumisia voidaan hyökkääjältä odotella myös Turussa. 

– Totta kai se antaa lisää buustia, että on saatu ketsuppipullo auki, niin lisää voi odottaa. 

Ensimmäistä täyttä kauttaan edustuksessa pelaava Sulander on aloittanut kautensa lahtelaisten kolmoskentässä työteliäästi. Tulokashyökkääjä myöntää, ettei vielä ole parasta esitystään kaukalossa esittänyt.

– Kausi on tuntunut tähän mennessä hyvältä. Tiedän, että ei ole vielä nähty parasta mahdollista Sulanderia tällä kaudella.  

Tulevan keskiviikon vastustajan kaatamiseen vaaditaan joukkueelta kokonainen ja ehjä suoritus koko ottelun ajaksi. Seuraavaksi vastaan asettuva TPS ei ole vielä tällä kaudella hävinnyt yhtäkään ottelua. Kertaalleen joukkue on joutunut jatkoajalle, mutta on kuitenkin lopulta pystynyt kääntämään myös sen ottelun voitokseen. Sulanderilla on selkeä tieto siitä, että miten TPS kaatuu. 

– Se vaatii tietenkin, että tehdään enemmän maaleja kuin vastustaja, Sulander naulaa lopuksi. 

Sarjakärjessä porskuttavan TPS:n takalinjoilla nähtäneen LASBissa viime kaudella lainalla pelannut Juuso Varjokumpu. Turkulaiset vahvistivat muutenkin puolustustaan hankkimalla joukkueeseen Heikki Hirvisuon ja Erik Storgårdsin. Lisäksi hyökkäykseen tuli mielenkiintoinen nimi divarista; Pēteris Trekše, joka on paukuttanut alkukaudesta seitsemään otteluun mukavat 17 pistettä.  

TPS:n johtotähtenä tuikkii edelleen kapteeni ja maajoukkuehyökkääjä Miko Kailiala. Hyökkääjän alkukauden hurjasta vireestä kertoo, että hän on tehnyt 18 maalia vain seitsemään otteluun. Pistepörssin kärkikymmeniköstä löytyy myös joukkueesta kaksi muutakin pelaajaa, kun Trekše ja Mikko Hautaniemi mahtuvat listalle. Joukkueen vahvuudesta kertoo se, että he ovat tehneet sarjassa eniten maaleja, mutta myös samalla päästäneet vähiten.  

TPS – LASB keskiviikkona 19.10. klo 18.30 alkaen Kupittaan palloiluhallilla, ottelun näyttää Ruutu+

Kuva: Ari Arola.