Seppo Pulkkinen LASBin päävalmentajaksi

Seppo Pulkkinen - Kuva Juhani Järvenpää

Miesten salibandyn F-liigassa pelaava LASB ja pitkän ja ansioituneen valmennusuran tehnyt Seppo Pulkkinen ovat sopineet päävalmentajapestistä, joka ulottuu kevääseen 2026. LASBin liigajoukkueen päävalmentajana tällä hetkellä toimiva Kalle Tyrkäs siirtyy seuran taustoille kuluvan kauden päätteeksi.

Seppo Pulkkinen on valmentanut urallaan mm. Kanadan maajoukkuetta sekä Suomen naisten maajoukkuetta. Kansainvälisiltä kentiltä hänet löytää tällä hetkellä Australian miesten maajoukkueen penkin takaa. Pulkkinen valmentaa tämän kauden loppuun SSRA:n naisten liigajoukkuetta, mutta parhaiten hänet kuitenkin muistetaan Happeen vuosistaan, jotka huipentuivat Suomen mestaruuteen keväällä 2014.

– Palaan erittäin hyvillä fiiliksillä miesten F-liigaan. Into valmentamiseen ei ole päässyt hiipumaan vaan päinvastoin. Uudet mielenkiintoiset haasteet ruokkivat tuota intoa, ja koen, että LASB on tällä hetkellä hyvässä kehitysvaiheessa. On motivoivaa päästä jatkamaan hyvin tehtyä työtä, Pulkkinen kommentoi.

Pulkkinen oli osaltaan lanseeraamassa Happeen ”hirvirytkettä”, mutta vielä on liian aikaista sanoa mihin suuntaan LASBin pelitapa muokkautuu uuden kauden alkaessa. Pulkkinen itse on ajatustensa suhteen tässä vaiheessa varsin varovainen.

– Uskon tiimityön voimaan. Tavoitteemme on yhdessä saada aikaan kehitystä, joka mahdollistaa seuraavien steppien ottamisen. Se vaatii vahvaa urheilullista asennetta ja aitoa halua kehittyä niin yksilönä kuin joukkueena. Pidän kiinni omasta lempisloganistani: tosissaan, mutta ei totisena.

Pulkkisen valmennustiimin rakentaminen on vielä kesken, joten LASB tiedottaa asiasta myöhemmin.

Vaikka kausi 2023-2024 on vielä kesken, niin LASB haluaa kiittää Kalle Tyrkästä lukemattomista vuosista edustusjoukkueen valmennuksessa. Matka alasarjoista liigaan on ollut tarunhohtoinen, mutta myös raskas.

– Tässä vaiheessa tuntuu siltä, että haluan katsella maailmaa ilman että salibandy määrittää kaikkea tekemistä. Olen ollut pääsarjatasolla valmentamassa yli 10 vuotta ja nyt tuntuu siltä, että on hyvä hetki antaa aikaa sekä itselle, että läheisille. Haluan toivottaa Sepon tervetulleeksi oranssiin sekä isosti tsemppiä tulevaan pestiin!, tiivistää Tyrkäs jatkosuunnitelmiaan.

LASB toivottaa Seppo Pulkkisen kokemuksen ja osaamisen tervetulleeksi lahtelaiseen salibandyn erikoisseuraan, joka pelaa kahdeksatta kauttaan F-liigassa.

– Uskon, että Sepon pitkä kokemus tukee seuran tavoitetta olla alueellisesti ja valtakunnallisesti merkittävä ja menestyvä kasvattajaseura. Toimintamme kehittämiseksi tarvitsemme hänen kaltaisiaan tekijöitä, jotka antavat kannustavaa esimerkkiä myös nuoremmille pelaajille, toteaa edustusjoukkueen manageri Thomas Salokangas.

Kuva: Juhani Järvenpää