C1-pojille karvasta kalkkia – TPS:lle hunajata Turussa

Sunnuntai-iltana 12.2. LASB kohtasi Turun Leaf Areenalla TPS:n. Ennakkoon ajateltuna turkulaisten haastaminen vaikutti LASBin suunnalta katsottuna mahdolliselta, vaikkakin saman viikon keskiviikkona EräViikingit Blue oli antanut oranssipaidoille kylmää kyytiä lukemin 15 – 8. Mutta kun ensimmäistä erää oli pelattu vajaat 4 minuuttia onnistuivat isännät suoraan kulmasta annetusta syötöstä tekemään avausosuman 1-0. Vain ½-minuuttia myöhemmin TPS juhli jo 2-0 osumaa maalivahdin edessä pyörähtämällä tehdystä maalista. Edelleen taasen kulma-aloituksesta liikkeelle lähteneestä tilanteesta ei pelikello käynyt minuuttiakaan kun jälleen maalin edestä sivakoitiin pallo LASBin verkkoon ja 3-0 oli tosiasia. Jälleen kellontarkasti minuutti edellisestä maalista TPS pääsi oikeasta laidasta tarkalla vedolla yllättämään LASBin lukemin 4-0. Samalla LASB otti aikalisän. Sen jälkeen TPS:n maali-iloittelu hieman hyytyi kunnes reilun 3 minuutin päästä taas pöllyteltiin LASBin maalia jo 5-0, josta oheinen kuvakin kertoo. Erän puolivälin jälkeen kuitekin LASB sai paremmin pelistä kiinni saaden kavennettua tilantee 5-2:een. Tosin isännät saivat vielä sanoa erästä viimeisen sanan siirtyessään johtoon 6-2. LASBillakin oli toki ensimmäisessä erässä enemmänkin maalipaikkoja, mutta TPS:n maalivahti onnistui veräjän vartioinnissa mallikkaasti.

Toisessakaan erässä ei nähty mitään salama-alkua, mutta niin vain TPS vastasi tuon erän neljästä ensimmäisestä maalista ennenkuin LASB pystyi avaamaan maalihanaansa. Jos jo ensimmäisen erän jälkeen isännillä oli 4 maalin kaula kasvoi se toisen erän voitolla 7-3 vain entisestään.

Kolmanteen erään lähdettäessä tilanteessa 13-5 oli selviö, että tarvittaisiin ihme jos vastustaja menettäisi moisen johdon. Turkulaisilla oli kuitenkin ja varsinkin kotijoukkueena vielä virtaa jäljellä miehistössään ja lopulta loppusummerin soidessa lukemat olivat TPS 17 ja LASB 5. Näin vieraspelimatka huipentui karvaaseen häviöön kauden suurimmalla maalierolla. TPS sen sijaan sai hunajata sillä niin monta kertaa järjestävä joukkue sai soitella vartavasten C01:llekin tehtyä maalilaulua kuin myös seuran vuodelta 1984 olevaa Erkki Liikasen esittämää “Maali se on hunajata” -kannatuslaulua.

Ottelun tilastot

Seuraava peli LASBilla on sunnuntaina 26. helmikuuta klo 15 Lammin Liikuntakeskuksessa jossa vastaan asettuu SC Urbans Janakkalasta.

ESS.fi uutinen