SM-sarjapaikka säilyi. Salpahalli jo kolmannen kerran voittoareena!

A-nuorten ensimmäisen kauden tavoite saavutettiin ja pelaa kaudella 2019-2020 valtakunnan kovimpien joukossa.

Salpahallissa pelattiin lauantaina karsintasarjan toinen ottelu LASBin ja Porin Karhujen välillä.

Ottelun alku oli LASBilta ennakkoluulotonta ja kotijoukkueen maalittelua. Lukemat Jaakonsaaren (ajassa 2:39) ja Pietisen maaleilla (ajassa 4:05) 2-0 . Vierasjoukkue heräili hieman hitaammin,mutta tasoitti pian lukemat 2-2 een. Ensimmäinen erä oli kotijoukkueen hallintaa (laukaukset 10-6), Lehdon vielä laukoessa lukemat 3-2 tauolle.

Lasbin rakennellessa maalitilanteita,vastustaja rankaisi jokaisesta virheestä tehden suoraviivaisesti maalin. Toinen erä olikin Porilaisten tarjoamaa kyytiä. Tasalukemisssa 4-4 siirryttiin hakemaan ratkaisua viimeiseltä kaksikymppiseltä. Erän alkua siivitti raastava taistelu laitojen kolistessa. Ihme  että loukkaantumisilta vältyttiin. Rangaistuksia otettiin puolin ja toisin. Kotijoukkueen maalilla Aki Ainola nappasi muutaman komean kopin ja kun Pietinen antoi Salokankaalle nappi paikan,oli siitä Tiituksen pakko laittaa vastustajan verkko soimaan. Ajassa 53:22 kotijoukkue siirtyi 5-4 johtoon. Karhut lisäsivät painetta ja Aki sai tehdä töitä tolppien välissä. Ottelun lopussa haki Karhut tasoitusta vielä ilman maalivahtia ja kun ajassa 58:37 LASB otti vielä jäähyn, elettiin niitä hetkiä,kun ääni ei kulje ja henkeä salpaa. Sekuntit kuluivat ja summerin soidessa lähti vielä se viimeinen laukaus,jonka Aki koppasi helposti haltuunsa. Voitto ja Voitolla lomille!

Salpahallin taika ei pettänyt tälläkään kertaa!

Vuonna 2017 B-junnut (pelaajia tälläkin kaudella kokoonpanossa) Voittivat Oilersin pudotuspelien 2. ottelun  9-8 jatkoajalla ja ikäluokkansa mestaruuden .

Vuonna 2018 A-junnut (1. div. voitolla) Voittivat Karsintasarjassa OLSin (SM-sarjan karsijajoukkue)10-3 nousten nuorten SM-sarjaan.

Vuonna 2019 A-junnut voittivat Porin Karhut 5-4 säilyttäen  SM debyyttikautensa sarjapaikan.

Niinikään TPS säilytti myös paikkansa  sarjassa voittaen NST:n suoraan kahdessa ottelussa.

Joukkueenjohtaja Mikko Ainola oli tyytyväinen taivoitteen täyttymisestä ja kaikkensa joukkueelle antaneena kyllä ansaitsee suurimman kiitoksen myös pelaajilta. Mikko halusi muistuttaa vielä kuinka iso juttu tämä tie on ollut kesästä tähän kevääseen. Kehitystä on tapahtunut, yhteistä peli-ilmettä työstetty ja rakennettu joukkue  suurelta alueelta Turengista Heinolaan. Joukkueessa nuorimmat pelaajat edustivat -03 ikäluokkaa ja vanhimmat -98.

LASB A nuoret haluaa kiittää kaikkia tukijoitaan ja taustahenkilöitä. 

Kiittäen ja pian jo ponnistaen kohti uutta kautta !

LASB A pojat pelaa nuorten SM -sarjaa kaudella 2019-2020