Otteluraportti: Hidas alku koitui LASBin kohtaloksi Seinäjoella

Seinäjoen sunnuntai-illassa nähtiin vaiherikas kamppailu, jossa SPV oli niskan päällä kaksi ensimmäistä erää. Kolmannen erän tiukka kirivaihde ei riittänyt pisteiden hakemiseen, vaan SPV piti pisteet kotonaan.

– Päällimmäisenä harmittaa tuloksen puolesta, voittamaan lähdettiin ja siihen ei päästy. Siistiä oli kuitenkin pelata yleisölle ja ylipäätään päästä pelaamaan sarjapisteistä, LASBin ykkösparissa luutinut Juuso Varjokumpu summaa tuntojaan taiston tauottua.

– Oltiin voittavien ja helppojen asioiden tekemisessä perässä ensimmäisen puoliskon pelistä. Pallon kanssa oltiin liian hätäisiä ja omissa pidettiin sitä vähän liian kauan eikä saatu kääntöpaikkoja ja tyhjiä tiloja käytettyä. Aivan liikaa oltiin ilman palloa.

Ottelu näytti saavan synkän alun, kun jo kolmannella minuutilla Matti Korhosen maila kolahti vastustajaa kasvoihin kulmatilanteessa ja Korhonen passitettiin 2+2 -minuutin jäähylle. Alivoima kuitenkin sai lentävän lähdön Santtu Pohjosen lähetettyä torjunnan jälkeen Daniel Megyaszain vastahyökkäykseen. Tämä viimeisteli LASBin vierasjohtoon ajassa 3:18. Alivoima selätettiin, mutta SPV teki kuitenkin kaksi maalia, joten tauolle siirryttiin SPV:n 2-1 -johdossa.

– Alkuun tuli se pitkä jäähy, isona posina meille kuitenkin se, että taisteltiin se läpi ja tehtiin jopa itse yksi maali. Näytti asennetta kaikilta. Harmittavasti se sen jälkeen kääntyi, kun oltiin liian hätäisiä pallossa ja luovuttiin siitä liian helposti. Oltiin paljon ilman palloa ja Peliveljet sai sitä kautta omaa kotihurmostaan päälle, kun luovuttiin pallosta aktiivisesti, Varjokumpu kertaa.

Toisessa erässä lunta sateli tupaan hieman kovemmalla myräkällä, kun kotijoukkue paineli erän aikana 6-2 -johtoon. Lasbilaisittain erän valopilkkuina tuikkivat Pohjosen hyvät torjunnat ja Tino Nivalan kavennusosuma.

Kolmannessa erässä nähtiin illan parasta LASBia, kun hyökkäyspäässä saatiin aikaan pidempiä palloralleja ja tilanteita maalille. Tulostakin saatiin aikaan, kun Julius Lehto ja Tiitus Salokangas sivalsivat kolmanteen erään maalit. Aivan nämä eivät riittäneet, vaan loppulukemat merkittiin 7-4 kotijoukkueen hyväksi.

– Kolmanteen erään tultiin nousevalla trendillä ja herättiin taistelemaan. Läpi erän näytettiin silloin, että pystytään hallitsemaan palloa ja kuluttamaan heitä puhki. Siitä saatiin hyviä maalipaikkoja, joista täytyy enää ratkoa kovemmalla prosentilla. Harmittavan myöhään saatiin koneet käyntiin.

Pelit jatkuvat viikon päästä, kun ensin lauantaina on luvassa kotiavaus Tiikereitä vastaan ja sunnuntaina vieraillaan Hämeenlinnassa Steelersin vieraana.

– Kolmannen erän ilme ja silloin näkynyt voittavien asioiden tekeminen sekä se asenne, millä alivoima ryynättiin läpi kaivetaan mukaan, niin ollaan hyvällä tiellä ja otetaan kuusi pistettä ensi viikonloppuna, Varjokumpu povaa.