Otteluennakko: Herkullinen tuplaviikonloppu – paluu kotiyleisön eteen ja Hämeen derby

Sarja on saatu käyntiin ja toden teolla se starttaa viikonlopun tuplapelien voimin. Lauantaina mitellään kauden ensimmäinen kotiottelu Tikkurilan Tiikereitä vastaan ja heti perään sunnuntaina matkataan Hämeenlinnan aina rakkaan Steelersin vieraaksi.

LASBin sunnuntain sarja-avaus SPV:n vieraana oli kaikin puolin vaikea, kun seinäjokiset pitivät pisteet kotonaan maalein 7-4. Kotijoukkue tuli tuolloin vahvasti peliin sisään ja pakotti LASBin jatkuvasti puolustuskannalle. Loppua kohden pelistä saatiin paremmin otetta ja palloa itselle, mutta pisteisiin se ei riittänyt. Kehitettävää siis jäi rutkasti seuraaviin peleihin.

– Iso nälkä jäi kauden avauksen jälkeen, se ei ollut lainkaan parasta peliä meiltä. Paljon pystytään parantamaan. On pohdittu pieniä asioita, joita tehtiin huonosti silloin, ihan perusasioista lähdetään parantamaan, Niko Einiö sanoo.

– Ne ovat käsitelleet ottelun ketkä ovat pystyneet, joillakin käsittely on vielä kesken, mutta toivottavasti lauantaina kaikki olisi saaneet sen käsiteltyä, Janne Jaanus puolestaan pyörittelee.

LASB – Tiikerit la 25.9. klo 17 Lahti Energia -areenalla (lippukaupoille tästä)

Lauantain kotiavauksen vastustaja Tiikerit on kokenut merkittävää vaihtuvuutta pelaajistossaan sitten viime kauden, eikä välttämättä positiivisessa mielessä. Ykkösmaalivahti Nemo Sipilä lähti EräViikinkeihin, samoin kakkospistemies Joakim Lund. Sveitsiin suuntasivat kärkiketjuista Toni Rintala, Niklas Laurila ja Yannick Lindroos. Hyviä pelaajia lähti iso liuta, eikä takaisin tullut läheskään yhtä meritoituneita pelimiehiä. Yksi lähtijöistä oli myös juurikin LASBiin siirtynyt Jaanus.

– Se on Miika Iskaniuksen reppuselässä oleva joukkue, Jaanus paaluttaa.

– Onhan siellä yhä hyviä pelaajia, kovia ovat raastamaan. Ekasta pelistään saivat ihan hyvän tuloksen, joten itseluottamus luulisi olevan kunnossa kun Lahteen tulevat.

Tiikerit kävivät kertaalleen harjoituskaudella pelaamassa Lahdessa, tuolloin voiton vei LASB varsin selvästi maalein 6-1. Myös viime kauden molemmat kohtaamiset menivät lahtelaisten nimiin. Sarja-avauksessaan vantaalaiset isännöivät Westend Indiansia, tuon pelin päättyessä Indiansin voitton niukasti 4-3.

Sisukas joukkue siis tulee lauantaina vastaan, eikä Tiikereitä kannata aliarvioida. Kotiyleisön tukea kaivataan, kun vihdoin pitkän odotuksen jälkeen yleisö saadaan takaisin halliin.

– Odotan, että yleisö löytää hallille ja sitä kautta saadaan hyvä tunnelmaa. Innolla odotan kotiavausta. En ole tainnut ikinä Lahdessa voittaa, toivottavasti näin kotijoukkueen paidassa siihen tulee muutos, Einiö mehustelee.

Steelers – LASB su 26.9. klo 17 Loimua Areenalla

Kauaa ei kotiavauksen jälkeen keritä lepäämään, kun heti sunnuntaina klo 17 mennään jo Hämeenlinnassa paikalliskamppailun merkeissä. Kotijoukkue Steelersillä on puolellaan lepoetu ottelussa, kun teräsmiesten edellinen kamppailu käytiin edellisenä sunnuntaina. Tuolloin OLS haki vakuuttavan 7-1 -vierasvoiton Hämeenlinnasta, joten Steelersillä on varmasti näyttöhaluja jopa normaalia enemmän.

Tiikerien lailla myös Steelersin pelaajaliikenne oli miinusmerkkistä. Tehomiehistä Einiö ja Daniel Megyaszai tulivat LASBiin, Nico Matilainen palasi RSS Panthersiin. Tolppien välistä poistui puolestaan aivan kelpo tason maalivahti Eero Kosonen. Tulijapuolella Classicicsta saapuivat pieniin rooleihin jääneet Juuso Woivalin ja Valtteri Molkka sekä LASBissa kolmoskentässä viime kaudella puurtanut Henri Stenberg.

– Pallollisesti he pelaavat tosi simppeliä peliä ja panostavat vastahyökkäyksiin. Omissa puolustetaan alhaalla ja kyykitään paljon. Fyysistä ja likaistakin peliä luvassa, koittavat sillä saada otetta vastustajasta. Ylikovalla tunteella koittavat horjuttaa meitä, Einiö kuvailee Steelersin peliä.

– Siitä tulee aika spesiaali matsi, kun melkein kolme vuotta tuli itse siellä tahkottua. Huomasi jo treenipelissä heitä vastaan, että sieltä tulee kommenttia aika isosti meikäläisen suuntaan. Varmasti sama jatkuu nytkin. Vähän painiakin muistuttavaa peliä saattaa vastustajan suunnalta tulla, meidän pitää olla siihenkin valmiita vastaamaan, hän pohtii.

Viikonlopun tavoite on selkeä niin Einiöllä kuin Jaanuksellakin:

– Kuutta pistettä lähdetään hakemaan, ei sen vähempään voi tyytyä.

Kuva: Petteri Laine.