Otteluraportti: Vaiheikas kotiavaus päättyi kotiyleisön juhlaan

Elettiin marraskuun loppua 2020, kun Lahti Energia -areenalla sai viimeksi olla yleisöä ottelussa. Tuolloin vastassa oli Tikkurilan Tiikerit, kuten tälläkin kertaa kun katsomot vihdoin avautuivat oranssin faneille. Kotiyleisön paluun kunniaksi LASB pisti viihdyttävän ottelun pöytään lyöden tiikerit 7-4.

Kauden kotipelit startattiin hienolla kamppailulla, jota todisti hallilla 342 katsojaa. Faniklubin rummutuksella ja kannatushuudoilla joukkue sai hyvän hengen päälle heti ottelun alusta ja jo ensimmäisen neljän minuutin aikana LASB johti jo 2-0.

– Tosi hienoa oli pelata fanien edessä. Peliin lähtiessä tuli melkein kylmät väreet, yleisöä on todella kaivattu. Senkin ansiosta lähdettiin peliin hyvin, mutta läpivienti ei ollut ihan sen arvoinen, mitä kannattajat olisivat ansainneet, maalinteossakin onnistunut Lauri Palvaila tunnelmoi.

Ottelun avausmaalin painoi verkon perukoille Niko Einiö pallon jäätyä pomppimaan Matti Korhosen laukauksen jäljiltä maalin eteen. Tästä peli ehti vanheta vain puoli minuuttia, kun Tatu Havula tarjoili syötön maalin takaa Jesse Arolalle maalin eteen ja tämä pääsi naulaamaan kauden ensimmäisensä. Tiikerit pääsi kuitenkin peliin paremmin mukaan ennen erän puoltaväliä ylivoimamahdollisuudellaan, jolla Christian Remes toi vieraat maalin päähän. Erän jälkimmäisellä ylivoimallaan Remes teki Tiikereille vielä toisen, mutta sitä ennen iski läpiajojen erikoismies Lauri Palvaila.

– Asko Santero tulikin tuossa pelin jälkeen kehumaan, että olin ihan läpiajokuningas tänään. Täytyy pojille varmaan huomenna aamulla vähän opettaa miten niissä toimitaan, Palvaila virnuilee.

Sille opetukselle olisikin tarvetta. Toisessa erässä läpiajoja siunaantui lukuisia molemmin puolin, mutta osumatarkkuus oli heikkoa. Milloin maalivahdit hoitivat ne, milloin paineltiin rehellisesti päin seiniä. Molemmille tarjoutui myös rangaistuslaukausmahdollisuudet, mutta niistäkään ei tulosta syntynyt. Erän maalit merkittiin Perttu Koljoselle ylivoimalla ja Einiölle illan toisellaan. Erässä nähtiin myös huolestuttava tilanne, kun Miikka Pentikäisen sormi vääntyi ikävän näköisesti kulmatilanteessa ja mies joutui tarkastettavaksi aina röntgeniin asti. Vakavampaa vauriota tilanteessa ei tullut, vaan Pentikäinen on mahdollisesti pelikunnossa jo sunnuntaina.

Kolmannessa erässä näytti jo alkupuoliskolla, että peli on taputeltu, kun Jānis Ragovskis sivalsi viivasta pelin numeroihin 6-2. Tiikerit kuitenkin teki pelin vielä jännäksi, kahdella kavennusmaalillaan, mutta loppulukemat 7-4 sinetöi Joni Puolakka laittamalla pallon tyhjään nuottaan.

– Oltiin tosi tehottomia tänään ja Santtu piti meitä pystyssämonin paikoin. Valmennus puhui, että parikymmentä läpiajoa taisi tulla pelissä. Varmaan yleisö siinä mielessä tykkäsi, kun oli menoa ja meininkiä. Oltaisiin voitu olla paljon kliinisempiä viimeistelyssä, jotta olisi voitettu selvemminkin lukemin, Palvaila pohtii.

Kauaa ei ehditä levätä pelin jälkeen, sillä jo sunnuntaina matka käy Hämeenlinnaan Steelersin vieraaksi. Odotettavissa on kuumien tunteiden ja kovien vääntöjen kamppailu, kuten Steelersiä vastaan on totuttu näkemään.

– Kova ja fyysinen kamppailu tulee varmasti. Harjoituspelissä heitä vastaan ei oltu aivan valmiita siihen kamppailuun, huomenna pitää todellakin olla. Ei tässä sarjassa ikinä pisteet tule ilmaiseksi, pitää olla valmis kamppailemaan ja tehdä vaikka niistä läpiajoista sitten maalit, Palvaila sanoo.

Kuva: Juhani Järvenpää.