Otteluennakko: Kaksi mahdollisuutta palata voittojen tielle – KrP kohdataan vieraissa, Jymy kotona

Maajoukkuetauolta palataan viikonloppuna rytinällä, kun pelit ovat edessä sekä perjantaina että sunnuntaina. Perjantaina haastetaan Nokian KrP:n kotivire Tampereella ja sunnuntaina Nurmon Jymy tekee saman meille Lahdessa.

F-liiga on pyörähtänyt räväkästi käyntiin joka joukkueella, kun pelejä on pelattu jokaisella 4-7 kappaletta. LASBilla pelattuna on kuusi kamppailua, joista voittoon on päättynyt kaksi, tappioon neljä. Tällä hetkellä päällä on kolmen ottelun tappioputki viimeisimmän tullessa kaksi viikkoa sitten sarjanousija Karhuille.

– Lötöä pitäisi laittaa pussiin kovemmalla prosentilla, ehkä se meni vähän liiaksi laidoilla pyörimiseksi Karhuja vastaan. Pitäisi paremmin päästä kaverin paketin sisään ja sitä kautta paremmille tonteille, puolustaja Miikka Pentikäinen pohtii edellistä ottelua.

– Ei tässä kriisiä ole nähtykään. Välillä voitetaan, välillä hävitään, ei auta muu kuin keskittyä seuraavaan peliin. Huomenna käydään pöläyttämässä KrP, niin on taas helpompi olla.

Murheellisen Karhut-ottelun jälkeen koittanut maajoukkuetauko toi hyvän pitkän harjoittelujakson joukkueelle.

– Aika perusasioihin ollaan paneuduttu ja fysiikkaan panostettu, toki myös huilattu. Normaaleja perusjuttuja on tehty ja ladattu akkuja kohti huomista. Kamppailupelaamista ollaan myös pyritty paremmin tuomaan treeneihin, se on sellainen isoin teema mitä on ollut.

Nokian KrP – LASB pe 22.10. klo 18.30 Raholan liikuntakeskus

Viikonloppu käynnistetään perjantai-iltana Raholassa väkevästi kautensa aloittanutta Nokian KrP:tä vastaan. Viime kauden pronssimitalisti on aloittanut kautensa tuloksellisesti vahvasti, sillä viidestä ottelusta neljä on ollut voitokkaita ja myös tappiollisesta OLS-ottelusta tuli rankkaripiste mukaan. Vaikka voittoja onkin tullut, eivät ne helppoja pelejä ole olleet. KrP:n jokainen kotiottelu on edennyt varsinaisen peliajan ylitse runsasmaalisissa tasalukemissa.

– Tulee varmasti vauhdikas peli. Täytyy tehdä yksi maali enemmän kuin he, Pentikäinen analysoi taidokkaasti lähtökohtia.

Siirtokesä oli nokialaisille varsin positiivinen. Joukkue ei menettänyt avainpelaajiaan muihin joukkueisiin ja vahvistui nuorilla taitureilla Jere Koistisella ja Topias Simosella. Suurin lisäys oli kuitenkin juuri LASBista siirtynyt pallollinen puolustaja Miska Mäkinen, joka on aloittanut kautensa vahvasti ja kantaa joukkueensa Tupla-paitaa.

– On se hauskaa pelata aina kun on tuttuja kentällä, se tuo vähän lisää virnettä suupieleen. Katsotaan kuinka paljon Miskaa jännittää.

Viime kaudella nokialaiset voitettiin kotona 7-4, vieraissa tuli takkiin 9-3. Myös harjoituskaudella pelattiin kertaalleen vastakkain Tampereella, tuloksena 7-5 -tappio.

LASB – Jymy su 24.10. klo 16 Lahti Energia -areena (lippukapoille tästä)

Päivän huilin jälkeen sunnuntaina Lahteen vierailulle saapuu Nurmon Jymy. Nurmolaisten kausi on lähtenyt käyntiin hieman toisissa merkeissä kuin KrP:llä, kun joukkue on hävinnyt kaikki seitsemän pelaamaansa ottelua. Yksi piste kuitenkin on tullut tilille avausottelun jatkoaikatappiosta juuri KrP:lle.

– Yhtään peliä en ole heiltä nähnyt, pitää paneutua huomisen jälkeen. Vauhdikas, työteliäs, aika suoraviivainen joukkue.

Jymy koki siirtomarkkinoilla useampia menetyksiä, kun kokeneempaa kaartia siirtyi syrjään. Pisteiden valossa Joona Kukon ja Hannu Palomäen poistuminen jättää aukkoja, pukukopin puolella varmasti Ville Rynnästä on vaikea paikata. Tulijapuolella isoimmat värväykset olivat KrP:n Anton Roth ja SPV:n Riku Hakanen, joka johtaa joukkueen pistepörssiä.

– Jymy on Karhuja selkeästi kovempi jengi. Viime kaudella se nähtiin, kun toinen voitettiin niukasti ja Nurmossa jäi vain luu käteen. Huippupeli pitää pelata, että heiltä mitään saadaan.

Viikonlopun tavoitteet ovat joukkueella selkeät:

– Ihan sama kuka on vastustaja, jokaisen pitää saada kaivettua enemmän itsestään irti ja olla parempi, se riittää mihin se riittää. Kuusi pistettä tarvitaan, vähempi ei riitä, Pentikäinen sanoo.

Kuva: Petteri Laine.