Otteluraportti: Tiukka kamppailu Tampereella toi jatkoaikapisteen – KrP vahvempi jatkoajalla

Raholassa nähtiin mahdollisesti kauden tähän asti parasta LASBia, kun oranssipaidat nousivat kahden maalin takaa tasoihin KrP:n vieraana. Jatkoajalla epäonninen sekaannus vaihdon kanssa maksoi lisäpisteet ja Suomen Cupin jatkopaikan.

Ottelun alku meni pääosin kotijoukkue KrP:n komennossa ja LASBin puolustaessa, mutta etenkin Perttu Koljosen kenttä sai hyviä painejaksoja aikaan vierailta. Erikoista kyllä LASB sai erän parhaat paikkansa alivoimalla, kun Niko Einiö istui jäähypenkillä. Tasainen erä meni kuitenkin lopulta KrP:n nimiin Joona Rantalan viimeistellessä yhden ohi Santtu Pohjosen.

Toinen erä jatkoi kohtalaisen tasaista kaavaa. KrP oli hallitsevampi osapuoli, mutta LASB sai myös luotua päteviä maalipaikkoja. Miska Mäkinen tarjoili erässä pari namusyöttöä Henri Johanssonille, joka viimeisteli erässä kaksi maalia. LASBin kavennuksen sivalsi kapteeni Koljonen.

– Kahden erän jälkeen tiedettiin, että kun vain jatketaan samalla tavalla niin kyllä me tontteja saadaan, kunhan vain laitetaan niistä sisään. Niin tehtiin ja niin noustiin, harmi ettei jatkoajalla saatu viimeistä niittiä, Koljonen kertaa.

Kolmas erä toi mukanaan hienon nousun oranssipaitaiselta vierasjoukkueelta. Niko Einiö teki kavennuksen, kapteeni Koljonen iski tasoituksen. Erän loppuhetkillä KrP:lle tarjottiin voittomaalia, kun Tiitus Salokangas komennettiin jäähylle. Pohjosen kopeilla ja Miikka Pentikäisen peitoilla LASB sai puolustettua itsensä jatkoajalle.

– Todella hieno taistelu alivoimalta, erityisesti Santtu oli muuri siellä viimeisenä lukkona. Huikea taistelu ja hyvä henki saatiin siitä päälle.

Jatkoajalla joukkue hoiti jäähyn pois alta ja Daniel Megyaszailla oli vielä huippupaikka ratkaista ottelu läpiajosta. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä Joona Rantala pääsi ratkaisemaan ottelun maalin edustalta LASBin puolustuksen virheen myötä. Piste jäi kuitenkin käteen, mikä hieman lohduttaa.

– Oli kokonaisuutena varmaan kauden paras peli meiltä. Hyvin tultiin peliin eikä tullu mitään isompia notkahduksia. Aika ehjä 60-minuuttinen. Maalipaikoissa kun oltaisi oltu kliinisempiä, niin peli olisi voinut meille kääntyä. Harmittava tappio jatkoajalla. Vaikka ei pisteeseen tyytyväinen voi olla, niin kyllä tästä on hyvä jatkaa, Koljonen pohtii.

Pelin tuoksinnassa joukkue koki parikin kappaletta takaiskuja kokoonpanoon,kun sekä Matti Korhonen että Joni Puolakka joutuivat jättämään pelin kesken. Tilalle tulleet Julius Salokangas ja Matias Pietinen hoitivat tonttinsa mallikkaasti. Salokangas kuitenkin joutuu kulkemaan sakkokassan kautta jätettyään oman pelipaitansa kotiin ja pelattuaan varapaita numerolla 69 selässään. ‘

– Jouduttiin vähän kaivamaan uusia äijiä peliin mukaan, hyvin he tonttinsa täyttivät. Pitää toivoa, että saadaan parsittua äijät kasaan sunnuntaiksi, Koljonen sanoi.

Seuraavan kerran LASB pelaa sunnuntaina, kun Nurmon Jymy saapuu vieraaksi Lahteen.

Kuva: Esa Takalo.