Otteluraportti: Jymy synkensi LASBin vaikeaa lokakuuta

LASB lähti Jymy-otteluun tavoitteena palata voittojen tielle, mutta kuinkas kävikään. Nurmolaiset pistivät vahvan esityksen pöytään ja kaatoivat virhealttiin kotijoukkueen 8-5.

Oranssipaidat saivat otteluun loistavan lähdön, kun jo kahden minuutin pelin jälkeen Tiitus Salokangas aloitti illan maalitalkoot. Debyyttipeliään pelannut Ville Suutari teki komean nousun omalta alueelta ja päätti sen laukaukseen, jonka jatkotilanteesta Salokangas pääsi puttaamaan pallon takatolpalta tyhjiin Tatu Havulan syötöstä. Se jäi erän ainoaksi lohduksi kotijoukkueelle, sillä tauolle paineltiin 1-3 -vierasjohdossa Eemeli Karjanlahden, Tommi Hakalan ja Elmeri Haverin maaleilla. Johto olisi voinut olla huomattavasti suurempi ilman Santtu Pohjosen torjuntoja, sillä tämä joutui venymään lukuisiin huipputorjuntoihin läpi pelin.

Toisessa erässä LASB sai kavennuksen aikaan ennen erän puoliväliä. Niko Einiö oli läpiajossa nokikkain Jymy-vahti Ossi Lallukan kanssa, mutta tätä rikottiin takaapäin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Sitä ei kuitenkaan ehditty panna täytäntöön, kun Miikka Pentikäinen onnistui jatkotilanteesta tekemään kauden toisen maalinsa. Jälleen tuli kuitenkin lunta tupaan, kun Jymy teki pari maalia lisää, asialla Matias Mäenpää ja Salomo Määttä.

Kolmanteen erään kotijoukkue tuli uudella ilmeellä peliin, ja si tärkeitä onnistumisia jo ensi minuuteilla. Toisella minuutilla Salokangas teki ensimmäisen kavennuksen tarkalla etukulmavedolla toisen erän lopussa tulleen ylivoiman viime sekunneilla. Tästä vain parikymmentä sekuntia ja Timi Kotka pääsi nautiskelemaan Jānis Ragovskisin läpi kentän kuljetuksen jälkeen pallon takatolpalta sisään. Yhtäkkiä käsillä oli maalin peli.

Maalin erolla väännettiin pitkälti yli kymmenen minuuttia, kunnes Miikka Honkaniemi lisäsi vierasjohdon jälleen kahteen Tommi Hakalan hienosta syötöstä maalin takaa. Pian tästä LASBille tarjoutui ylivoimatilaisuus, jonka Tino Nivala käytti hyväkseen ja palautti eron yhteen. Se ei kuitenkaan aivan riittänyt, kun vieraat tekivät vielä kaksi maalia, eikä LASB saanut ainuttakaan. Lopulta kirin tyrehdytti viimeisellä minuutilla Pohjoselle vihelletty jäähy törmäystilanteesta Riku Hakasen kanssa, eikä LASB alivoimalla enää saanut kiriä käyntiin.

– Huolimattomuus ja haluttomuus oli vähän päivän teema, ja on ollut jo pidemmän aikaa. Voi kun osaisi näin heti pelin jälkeen sanoa, miten noita ongelmia lähdetään poistamaan. Jotain pitää tehdä. Ei tarvitse isoa paniikkinappulaa painaa, vaan pitää lähteää simppeleitä juttuja parantamaan arjessa, treeneissä tekemisessä ja peliin valmistautumisessa, JP Auroila pohtii pelin jälkeen.

– Tiedetään, että me siihen pystytään. Osataan kaikki pelata ja pystytään voittamaan pelejä. Jotain pitää tehdä, ei se ihmettelemällä ja surkuttelemalla parane, hän jatkaa.

Pelin jälkeen joukkue palaveerasi pidemmän tovin. Vaikeaa on, sen tietää jokainen ja jotain täytyy tapahtua, että kurssi kääntyy.

– Samoja asioita pohdittiin, mitä pitää tehdä. Käytiin läpi, että yksilötasolla pitää saada homma rokkaamaan ja sitä kautta viisikkotasolla. Yksilönvastuuta painotetaan. Sen pitää näkyä, että tekee treeneissä ja arjessa asiat oikein, sitten voi vaatia muiltakin samaa. Sitä kautta saadaan homma kulkemaan, Auroila sanoo.

Ratkaisuja on jälleen aikaa etsiä viikon verran, sillä seuraava ottelu on edessä viikon päästä, kun EräViikingit tulee vierailulle Lahteen. Uutta nousua haetaan jälleen tuolloin, ja sen tuloon uskotaan!

Kuva: Petteri Laine.