Päävalmentajan puolenvälin katsaus: “Peli paremmaksi ja sitä kautta tuloksia paremmiksi”

Maajoukkuetauko lähenee loppuaan, ja F-liigaa on LASBin osalta pelattu runkosarjasta tasan puolet, joten on hyvä aika käydä hieman kulunutta kautta ja tulevaisuuden näkymiä läpi päävalmentaja Kalle Tyrkkään kanssa.

Maajoukkuetaukoa on kestänyt lähes kuukauden verran, joten joukkueella on ollut hyvin aikaa harjoitella ja ladata akkuja kevätkautta varten. Mitä tauko on joukkueella pitänyt sisällään?

– Alkupuolisko harjoiteltiin enemmän fysiikkaa ja loppupuolella enemmän lajia, ei sen erikoisempaa. Ollaan koitettu fysiikkapuolella tehdä hommia, että jalka kulkisi ja lajipuolella, että pallo tottelisi lapaa ja pystyttäisi viisikkotasolla toteuttamaan yhteisiä asioita. Se nähdään perjantaina, miltä se näyttää. Kyllä tässä hyviä treenejä on ollut ja uskon, että eteenpäin on menty, Tyrkäs pohtii.

Treenaamisen lisäksi tauko on sisältänyt muutakin ohjelmaa, sillä joulukuun alkuun osuivat niin joukkueen pikkujoulut kuin salibandyn MM-kisatkin, joita seurailtiin ahkerasti.

Alkukauden joukkuetta riivanneet loukkaantumishuolet ovat tauon myötä taittumaan päin, sillä Konsta Lehtonen ja Matti Korhonen ovat palaamassa vahvistamaan puolustusta. Pitkäaikaispotilaiden Joonatan Surakan ja Asko Santeron paluuta saadaan vielä odottaa ja Perttu Koljosen pelikunto on vielä alkuviikosta epävarma.

Kauden alkupuoliskon jälkeen LASBin sijoitus sarjataulukossa on kymmenes ja pisteitä on kerättynä 11. Missään määrin tyytyväinen saldoon ei voi olla, kun 13 ottelusta voittoja on kolme ja tappioputki oli pahimmillaan kahdeksan ottelun mittainen.

– Totta kai jokunen piste enemmän olisi mieluusti otettu ekalta puoliskolta. Jengi vaihtui paljon edelliskaudesta, sen kanssa meni jonkun aikaa työstäessä. Alku oli myös tosi rikkonainen, ei ole valmentajan eikä pelaajan unelma, että jätkät vaihtuu ympärillä jatkuvasti. Nyt toivotaan toisesta puoliskosta harmonisempaa ja tasaisempaa sillä lailla, että ketjut pysyvät kasassa ja niiden pelissä päästään työstämään pienempiä asioita, Tyrkäs sanoo.

Ehjä kevätkausi joukkueelle on siis toivelistalla. Joukkueen pysyessä terveenä ja pelin loksahtaessa kohdilleen ero pudotuspelipaikkaankin on vielä kurottavissa umpeen.

– Ehjempi toinen puolisko olisi hakusessa. Peli halutaan paremmaksi ja sitä kautta tuloksia paremmaksi. Hyvän tekemisen kautta hyviin tuloksiin. Hyvän ja huonon päivän välistä eroa pitää saada kapeammaksi ja tasaisuutta suorituksiin. Kuuden pisteen matseja on monen joukkueen kanssa vielä edessä, ja kaikki on tässä sarjassa vielä mahdollista, Tyrkäs sanailee.

Pelit jatkuvat perjantaina vieraspelillä Tiikereitä vastaan ja sunnuntaina kotikamppailulla SPV:ä vastaan. Tiikerit on sarjajumbo, mutta sitä ei kannata aliarvioida. Joukkue otti kahdesta pelistä pisteitä ennen taukoa, kun Karhut voitti vasta jatkoajalla ja EräViikingit taipuivat varsinaisella peliajalla. SPV puolestaan kamppailee samoista sijoista LASBin kanssa, joten panosta riittää.

– Innolla jätkät pelejä odottavat. Tiikerit on hyvä vastus  tuohon alkuun kotonaan, pitää hyvä duuni pystyä tekemään, se on hyvä mittari meille, että pystytään pelaamaan hyvin ja ottamaan siitä pisteet. SPV:n kanssa on ollut aina vauhdikkaita ja hyviä pelejä, se sopii kotiavaukseen ja joulunaluspeliksi mukavasti. Siinä saadaan hyvät rähinät Lahteen.

SPV-kamppailu on myös ilmaispeli, jonka LASB haluaa tarjota salibandyn ystäville hyvän mielen joululahjana. MM-kisojen jälkihöyryissä tämä on loistava tilaisuus tulla tutustumaan seurajoukkuesalibandyyn ja maailman parhaaseen salibandysarjaan, F-liigaan!

– Kyllähän se kannattaa joulun alla kavereita ja tuttuja lähteä hallille morottamaan hyvän säbän merkeissä, ennen kuin vetäytyy joulun viettoon. Sitä halutaan, että ihmiset lähtisivät liikkeelle ja tulisivat hallille kannustamaan, siitä on aina iso apu kotijoukkueelle, kun saadaan meteliä halliin ja kannustusta, Tyrkäs sanoo.

Hallille siis sunnuntaina! LASB-SPV sunnuntaina 19.12. klo 16 alkaen Lahti Energia -areenalla. 

Koronapassi ja henkilöllisyystodistus tarkistetaan ovella yli 16-vuotiailta.

Kuva: Petteri Laine.