Otteluennakko: Perjantaina painitaan Tiikereiden kanssa

Maajoukkuetauolta palataan viikonloppuna ryminällä, kun perjantaina suunnataan Vantaalle Tikkurilan Tiikereiden vieraaksi ja sunnuntain ilmaispelissä kohdataan kotona SPV.

Edellisestä pelistä on vierähtänyt aikaa hieman vajaa kuukausi, kun LASB perjantaina astuu pelikentälle Vantaalla. Viimeisessä ottelussa ennen taukoa joukkue taipui Oilersille 7-3, vaikka kaksi erää voitosta kamppailtiinkin.

Tauko on käytetty joukkueessa tehokkaasti hyödyksi, kun aikaa on riittänyt harjoitteluun. Fysiikkaa ja lajitaitoja on kehitetty monipuolisesti.

– Joukkueessa on hyvä meininki, kolme-neljä viikkoa on painettu hyvää duunia sekä fysiikassa että lajissa. Kova into on päästä takaisin sählykaukaloihin pelaamaan pisteistä, puolustaja Julius Salokangas sanoo.

Runkosarjan ollessa puolessavälisä LASBin sarjasijoitus on 10. Kasassa on 11 pistettä, joten lisäpisteille olisi ehdottomasti käyttöä. Perjantaina vastaan asettuva Tiikerit on niitä joukkueita, joilta pisteet täytyisi pystyä ottamaan.

Tikkurilan Tiikereillä on pelattuna 12 ottelua, joista pisteitä on kasassa neljä. Nämäkin pisteet joukkue sai raavittua kasaan vasta kahdessa viimeisessä ottelussa ennen taukoa, joissa se kaatoi EräViikingit ja otti jatkoaikapisteen Karhuilta. Pistesaalis oikeuttaa sarjassa viimeiseen sijaan.

– Varmasti tulee tasainen peli. Ennen taukoa Tiikerit otti parista pelistä putkeen pisteitä, joten ilmaisia pisteitä ei varmasti ole nytkään jaossa. Ihan täysillä joutuu painimaan pisteiden eteen, Salokangas sanoo.

Tiikereiden tuloksenteko on ollut vahvasti Tupla-pelaaja Kevin Starckin (7+8=15) ja Christian Remeksen (10+4=14) harteilla. Varsinkin ylivoimalla kaksikko on ollut tuhoisa, Remes muun muassa iski hattutempun joukkueiden edellisessä kohtaamisessa.

– Heillä oli ylivoima hyvässä tikissä, joten jäähyjä ei kannata liikaa ottaa. Muutaman maalin pajauttivat ylivoimalla viimeksi, se täytyy pitää kurissa. Pysytään poissa jäähyltä niin on helpompi voittaa, Salokangas pohtii.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran syyskuun lopulla Lahdessa LASBin kotiavauksessa. Pisteet jäivät tuolloin oranssipaidoille maalein 7-4, mutta helppo peli se ei ollut. LASB ei ollut tuossa pelissä terävimmillään, mutta hoiti silti voiton kotiin. Salokangas tietää aseet, joilla Tiikerit perjantaina kaadetaan.

– Se lähtee omalla hyvällä pallollisella tekemisellä. Pitää saada sama hurmos päälle mikä on ollut aiemmissa peleissä. Meillä on ollut maajoukkuetauolla hyvä fiilis joukkueessa koko ajan, pidetään se korkealla niin voitto on meidän, hän sanoo.

Perjantain jälkeen seuraava koitos on jo sunnuntaina kotona, kun kaikille avoimessa joulun ilmaispelissä vastaan tulee SPV. Millä mielin tuota peliä odotetaan?

– Yleisön kanssa on aina kiva pelata. Silloin tällöin on ollut turhankin hiljaista kotihallissa, Lehden Juhan rummut auttavat siihen hommaan paljon. Toivottavasti sunnuntaina saadaan hyvä meininki Suurhallilla päälle, on sitten kiva kaikilla pelata.

– Niin kuin F-liigakin mainosti, että vuoden kuumimmat pikkujoulut tulossa, siinä on hyvät karkelot luvassa ja täysillä pelataan pisteistä, mikäs sen parempaa kuin vikoja sählypelejä lähteä katsomaan ennen joulua!

 

Tiikerit – LASB pe 17.12. klo 18.30 Tikkurilan urheilutalo/Ruutu+

 

LASB – SPV su 19.12. klo 16.00 Lahti Energia -areena, ilmainen sisäänpääsy!

Kuva: Petteri Laine.