Otteluennakko: Isot pisteet jaossa kovavireisen Nurmon Jymyn vieraana lauantaina – “Napataan pisteet väkisin Lahteen”

LASBin pelit jatkuvat lauantaina, kun joukkue matkaa kohti Pohjanmaata. Nurmossa vastaan asettuu pisteen päässä oransseista oleva Jymy, joka pelaa todella vahvaa kevättä. Ottelun voittaja ottaa sarjataulukon kymppisijan haltuunsa ainakin toistaiseksi. 

Uusi viikko on jälleen toivoa täynnä ja lauantaina jälleen pelataan. Viime viikonlopun niukka tappio Indiansille on käsitelty ja siitä on otettu opiksi

– Kaikkia ärsytti pelin jälkeen kyllä todella paljon. Pelin jälkeen käytiin peli läpi ja puhuttiin paljon asioita. Kopista kun lähdettiin pois niin päätettiin, että keskitytään vain tulevaan ja unohdetaan nämä hetket. Ei se Indians-pelin häviö enää näy millään tavoin viikonloppua, muuta kuin lisääntyneenä voitonnälkänä, LASBin puolustaja Julius Lehto sanoo.

Harjoitusten osalta kuluvalla viikolla on haluttu hieman rikkoa kaavaa ja pelaajille järjestettiin pieni virkistyspäivä keskellä viikkoa.

– Käytiin viemässä ajatuksia pois sählystä kun käytiin porukalla keilaamassa ja syömässä hyvin. Sitä kautta haettiin fiilistä tulevaan tärkeään matsiin. Toi varmasti hyvää vaihtelua arkitekemiseen ja intoa ja motivaatiota lisää loppukautta ajatellen.

Heikosti kautensa aloittanut Jymy on äitynyt kevätkaudella kovaan vireeseen. Se aloitti kautensa seitsemän ottelun tappioputkella, jonka se katkaisi lokakuussa Lahdessa. Yhteensä voittoja kertyi syyskaudella kolme, mutta nyt kevätkaudella kasassa on sama määrä tuplaveetä vain neljästä pelistä.

Tammikuun lopulla joukkue haki voitokkaat vierasryöstöt ErViltä ja Tiikereiltä, sekä suurimpana pommina jatkoaikavoiton Classicilta viime viikonloppuna. Nämä voitot ovat nostaneet Jymyn pisteen päähän LASBista ja väljemmille vesille putoamistaistelusta.

– Odotan tiukkaa ja kuumaa matsia. Molemmille tärkeitä pisteitä jaossa, meille etenkin elintärkeät pisteet, jotka pitää keinolla millä hyvänsä napata mukaan Lahteen. Viihdyttävä kamppailu saadaan varmasti, Nurmoa vastaan on aina ollut tiukkoja vääntöjä. Kauden alussa meiltä pisteet hakivat, niin nyt pitää maksaa kalavelat takaisin ja ottaa pisteet meille, Lehto pohtii.

Nurmolaisten ykköspistemiehen Tupla-paitaa kantaa Riku Hakanen (16+17=33), joka on summannut joukkueensa kolmen pelin voittoputken aikana peräti kahdeksan tehopistettä. Tulitukea ovat antaneet Eetu Sariola (10+13=23), Elmeri Haveri (18+4=22), Tommi Hakala (11+10=21) ja Niko-Arttu Perälä (18+2=20). Perälä on iskenyt kolmeen edelliseen peliin kuusi maalia.

– Heillä on hyviä nuoria pelaajia ja kokemusta myös mukana. Nuorten miesten intoa ja näyttämisen halua riittää. He ovat myös vähän flow-jengi, joka elää siitä taistelusta. Haluavat näyttää, että osaavat hyvin pelata, kuten ovat näyttäneetkin viime pelien tuloksilla. Taisteleva, nuori ja nälkäinen, Lehto kuvailee vastustajaa.

Nurmolaisten kanssa on kohdattu yhteensä kolme kertaa, kahdesti viime kaudella ja kertaalleen tällä kaudella. Viime kauden kotipelin LASB voitti, mutta vuosi sitten Nurmossa tuli tappio, samoin kuin syksyllä Lahdessa. Olisi siis korkea aika tasoittaa voitot.

– Erä kerrallaan lähdetään pelaamaan mahdollisimman hyvin, ehjä 60-minuuttinen on tavoitteena. Jokainen, joka Nurmossa LASBin paidan päälleen pukee, antaa sata prosenttia joukkueelle ja sitä kautta napataan pisteet väkisin kotiin.

Seuraa häntä -pelaaja:

Miikka Pentikäinen tekee ainakin kaksi tehopistettä huomenna, se on kovassa iskussa, Lehto vinkkaa.

Jymy – LASB la 12.2. klo 17.00 Nurmon liikuntahalli (Ruutu+)

Kuva: Petteri Laine.