Otteluraportti: Hurja jännitysnäytelmä Nurmon illassa toi vuoden ensimmäiset pisteet

Hurja jännäri Nurmon illassa toi kauan odotetut vuoden ensimmäiset kolme pistettä, kun Jymy kaatui kovan taistelun jälkeen 5-4. Pistepotti antaa hieman lisää tilaa hengittää sarjataulukossa, kun karsintaviivaan on saatu jälleen kaulaa.

Ensimmäisen erän alun kotijoukkue Jymy tuli kovaa päälle ja piti hyvin palloa, LASBin tyytyessä lähinnä puolustamaan ja kärkkymään vastahyökkäyksiä. Pikku hiljaa LASB pääsi paremmin ja paremmin peliin mukaan, mutta Jymy teki kuitenkin avausmaalin erän puolivälissä Elmeri Haverin terävällä kudilla. Jesse Arola toi LASBin kuitenkin tasoihin maalin edustalta viimeistellyllä maalilla muutama minuutti tästä. Erän loppuun LASB kesti myös yhden alivoiman.

Toisessa erässä alkoikin sitten tapahtua ensimmäisenkin edestä. Maaleja vaihdeltiin puolin ja toisin, Jymy iski ensimmäisen jo 22 sekunnin pelin jälkeen. Niko Einiö toi LASBin tasoihin, mutta Jymy meni uudelleen johtoon. Tiitus Salokangas toi vieraat jälleen tasoihin ja ensimmäisen kerran ottelussa LASB meni johtoon erän puolivälissä Einiön illan toisella osumalla ja Jymy turvautui tämän jälkeen aikalisään. Jymy tasoitti vielä ottelun ylivoimalla eikä LASB saanut johtoa takaisin loppuminuuttien omalla ylivoimallaan. Elmeri Haveri viimeisteli Jymyn jokaisen maalin, viettäen siis neljän maalin iltaa.

LASB onnistui kolmannen erän alkuun ottamaan johdon vielä uudemman kerran takaisin itselleen Konsta Lehtosen maalilla, joka pomppi monien pomppujen kautta puolustajasta sisään. Tuon maalin jälkeen viimeistään alkoi hurja taistelu, kun LASB puolusti Jymyn maalintekoyrityksiä. Puolustustaistelu ja joukkueen jänne kesti pelin loppuun asti, kun valkopaidat ottivat ahkerasti peittoja ja Santtu Pohjonen toimi viimeisenä lukkona vakuuttavasti. Tuloksena oli äärimmäisen maukas pistepotti, ensimmäinen kalenterivuoteen 2022.

– Ennen peliä yritettiin teroittaa sitä, että nälkäinen kaveri tulee vastaan ja me halutaan olla se vielä nälkäisempi osapuoli, joka vie pinnat. Esitys oli alusta asti hyvä ja taisteleva. Näytti siltä, että haluttiin voittaa. Ehdittiin peitoille ja haluttiin syödä sitä palloa, ettei se mene Santulle asti. Siinä se isoin juttu viimeisiin peleihin nähden erona, vaikka edellisetkin on pelillisesti hyviä olleetkin. Napsu oman pään kautta pelaamista puuttui aiemmin, nyt haluttiin syödä se pallo ja lähteä sen jälkeen vasta hyökkäämään, LASB-valmentaja Henri Vilén kertaa pelin jälkeen.

Voitot olivat kiertäneet joukkuetta aiemmissa peleissä, kun edellisestä viidestä ottelusta tuloksena oli tuloksena tappiot.

– Tietyn syvällä on käytävä, että sieltä löytyy se ihan viimeinen halu tiukkoihin paikkoihin. Nyt varmaan käytiin riittävän syvällä, että se sieltä saatiin kaivettua. Joukkueen sisältä huokui se tietty vaatimustaso pelin aikana, jos joku meinasi alkaa aavistuksen ihan ytimestä karkaamaan, niin saman tien oli vieressä äijiä rauhoittelemassa ja palauttamassa ruotuun. Se oli tietyllä tapaa ero moneen muuhun peliin, että se viiva tai rima millä suoritetaan tuli joukkueen sisältä, mistä se toki aina pitäisi tulla, Vilén pohtii.

Pelissä riitti tapahtumia, ja etenkin vihellykset tai niiden puute aiheuttivat paljon porua LASBin vaihtopenkillä. Mailalla sai ajoittain lyödä aika runsaasti ja penkki reagoi niihin välillä vahvasti.

– Meitä rauhallisempia penkkejä löytyy varmasti monia tästä liigasta, mutta itse tykkään, että tunnetta on. Silloin ollaan ainakin ytimessä, kun vain pystytään pitämään se tunne aisoissa ja kiinnitettynä oikeisiin asioihin. En halua tappaa penkiltä tunnetta sillä, ettei joku saisi jossain älähtää. Se näkyy yleensä seuraavassa vaihdossa pikkuisen nälkäisempänä työntekona.

Seuraava koitos on edessä jo keskiviikkona, kun Lahteen vierailulle tulee Nokian KrP.

Kuva: Ari Arola.