Otteluennakko: “Halu ratkaista pitää näkyä myös keskiviikkona” – LASB haastaa KrP:n kevätvireen viimein kotiyleisön edessä!

Vapauttavan Nurmon voiton jälkeen LASBin pelit jatkuvat keskiviikkona kotona sarjakakkosta Nokian KrP:tä vastaan. Parin viikon takaa siirretty ottelu saataneen viimein pelattua keskiviikkona. 

LASBin kausi jatkuu Nurmosta paluun jälkeen nopeasti, kun jo keskiviikkona pelataan kotona KrP:n isäntänä. Jymyä vastaan saatiin katki viiteen otteluun venynyt tappioputki, kun joukkue haki kolme pistettä jännittävän ottelun päätteeksi.

–  Esitys oli alusta asti hyvä ja taisteleva. Näytti siltä, että haluttiin voittaa. Ehdittiin peitoille ja haluttiin syödä sitä palloa, ettei se mene Santulle asti. Siinä se isoin juttu edellisiin peleihin nähden erona, vaikka edellisetkin olivat pelillisesti hyviä olleet. Vuorotellen maaleja naputeltiin ja Santtu oli todella hyvä ja iso kulmakivi alakerrassa. Yhtään heikkoa lenkkiä ei jengistä löytynyt, valmentaja Henri Vilén pohtii edellistä peliä.

Voitto antoi LASBille hieman tilaa hengittää sarjataulukossa. Sija kymmenen pysyy hallussa 23 pisteellä ja matkaa viimeistä karsintapaikkaa pitävään Steelersiin on kahdeksan pistettä. Turvassa ei vielä olla, joten pisteistä ei olisi haittaa keskiviikkonakaan.

Illan vastustaja Nokian KrP puolestaan on toisessa päässä sarjataulukkoa, toisena heti Classicin jälkeen. Kasassa on 45 pistettä 20 ottelusta. Joukkue on voittanut 20 ottelustaan 16 ja hävinnyt neljä, kahdesti OLS:lle ja kerran Classicille ja ErVille. Ennen keskiviikkoa joukkueella on alla kahden voiton putki.

– Varmasti hyvin erilainen peli tulee kuin Jymyä vastaan. Lauantaina oltiin ihan ytimessä pelillisesti ja se näkyi suoritusten laadussa. Sellaiset suoritukset, mitä ollaan aiemmin vähän hassattu, saatiin tehtyä viimeksi laadukkaasti. Toivon tulevaan sitä, että suoritustaso pysyisi jatkossakin yhtä hyvänä, on se sitten syöttö, palloton liike, peitto tai mikä tahansa tilanne, Vilén sanoo.

KrP:n kovimpien tuloksentekijöiden listasta löytyy hyvinkin tuttuja nimiä. Ikinuori Henri Johansson kantaa Tupla-paitaa tehoin 19+23=42, toisena tulee Joona Rantala 21+15=36 ja kolmantena Mikko Laakso 18+15=33. Hurjan alkukauden pelannut ex-LASB Miska Mäkinen on myös 20 pelin jälkeen pakille aivan pätevissä tehoissa 10+20=30. Tekijämiehiä nokialaisilta löytyy aivan riittämiin.

– TPS- ja Indians-pelit oltiin pallollisessa tekemisessä aktiivisia ja aloitteellisia eikä tyydytty tekemään mitä pystytään karvauksen alla. Tehtiin aloite itse ja kaveri yritti sitten pysyä perässä. Sitä haluan että jatketaan keskiviikkona. Pallolla pitää pystyä olemaan pikkuisen fiksumpi kuin lauantaina oltiin. Halu ratkaista pitää näkyä myös keskiviikkona ja siten olla myös pallolla fiksuja, Vilén kertoo.

– Jymy yritti hyvin iskeä vastaan ja se oli heidän aseensa, siitä ei vaihdu kaava mitenkään, niin tulee myös KrP tekemään. He iskevät todella hyvin puolinopeita hyökkäyksiä, kenttätasapaino ja paineiden ajoitukset ovat avainsasemassa keskiviikkona.

KrP:n kanssa on nähty historian saatossa kovia vääntöjä. Yhdestätoista keskinäisestä LASB on voittanut kolme ja KrP kahdeksan. Syksyn kohtaaminen Raholassa päättyi vasta jatkoajalla KrP:n voittoon, ja viime kaudella LASB voitti kotiottelunsa nokialaisia vastaan.

LASB – Nokian KrP keskiviikkona 16.2. klo 18.30 Lahti Energia -areenalla!

Liput ennakkoon myy tiketti.fi, saatavilla myös hallin ovelta. Lähetyksen näyttää VeikkausTV.

Kuva: Petteri Laine.