Otteluraportti: LASBin jänne kesti puoli peliä – KrP:n murhaava toisen erän loppu oli oransseille liikaa

LASB lähti runkosarjan toiseksi viimeiseen kotiotteluun pirteällä jalalla ja sai ensimmäisessä erässä jo kahden maalin johdon sarjakakkosta vastaan. Kuitenkin KrP:n toisen erän viimeisen kympin neljä maalia käänsivät pelin kulun ja varmistivat vierailla 4-9 -voiton. 

Avauserä väännettiin varsin tasaisissa merkeissä, vaikka KrP vaarallisemmille tonteille pääsikin. Maalinteon aloitti LASB ja tulikuuma Konsta Lehtonen erän puolivälin jälkeen Tiitus Salokankaan takatolppasyötöstä. KrP tuli minuutin päästä tasoihin Henri Johanssonin terävällä kudilla. Tasalukemissa edettiin erän loppuminuuteille saakka. Daniel Megyaszain kanttilaukaus ruuhkan takaa upposi KrP-maalivahti Jesse Kanervan ohi ja vei LASBin maalin johtoon. KrP sai vielä ylivoimatilaisuuden erän loppuun, jonka aikana Tiitus Salokangas pääsi nostamaan LASBin rangaistuslaukauksesta takaisin johtoon. KrP teki myös itse maalin, joten tauolle mentiin 3-2 -kotijohdossa.

Toinen erä sai myös onnellisen alun, kun kuuden minuutin jälkeen Tino Nivalan toimitus nollakulmasta pomppasi KrP-puolustajan kautta maaliin. Osuma aiheutti melkoista sekaannusta ja ihmettelyä etenkin KrP:n puolella, kun tuomaristo oli jo näyttämässä vapaalyöntiä tilanteessa, mutta pallo lipsahtikin maaliin ja se hyväksyttiin.

– Taisi taikuri itsekin yllättyä siinä. Omiin ne sen kauhoivat ja tuomari ehti viheltää pelin poikki, mutta hän oli kai sen verran solmussa, että päätti viheltää maalin. Oli vaparia viheltämässä, mutta vaihtoi lennosta maaliin. Ei ehkä niin ansaittu maali tällä kertaa, mutta kaikki otetaan vastaan. Se on vähän kuin talvella lorauttaa housuun, hetken se lämmittää, mutta loppujen lopuksi ei kauheasti kerrottavaa jää, Tino Nivala analysoi maaliaan

Se kuitenkin jäi LASBin ainokaiseksi erässä. KrP oli viimeisellä kympillä murhaava, kun se teki maaleja äärimmäisen tarkoilla vedoilla ja käytti LASBin virheet hyväksi neljän maalin verran. Toiselle tauolle siis 4-6 -tappiolla.

– Kohtuuttoman synkkä hetki oli se toisen erän loppu, kun he mättivät maaleja oikealta ja vasemmalta. Se taisi olla sitten pelin kulminaatiopiste lopulta. Kun maaleja alkoi tulla, niin meillä vähän jähmettyi ja lamaantui pelaaminen. Katseltiin, mitä pallollinen tekee ja jos ei mitää, niin oltiin kusessa. Totaalilamaantuminen kaikin puolin, ei saatu sitä ajoissa katki eikä erätaukokaan tullut tarpeeksi nopeasti, Tino Nivala kertaa tapahtumia.

Kolmas erä ei isompia valonpilkahduksia kotijoukkueelle tuonut. Kiri jäi vaisuksi, ja erän ainoat maalit teki KrP, kolmin kappalein. Loppuminuuteilla LASB yritti vielä kavennuksia ilman maalivahtia, mutta isompia vaaranpaikkoja ei saatu aikaan.

– Saatiin itsemme kasattua kopissa, mutta ei saatu kiriä oikein aikaan kolmannessa. Se oli harmi, ei päästy oikein testaamaan kaverin puolustusta ollenkaan. Kun palloa pidettiin, niin se oli omassa päässä, eikä sieltä paljoa maaleja tehdä.

–  Puoli tuntia oltiin tänään hyvin pelillä, toista puolta tuntia ei sitten enää pärjätty. Loppupelistä oli aika selvää, kumpi oli parempi joukkue, niin ei me oltaisi voittoa ansaittukaan. KrP:kään ei ihan sellaisessa iskussa ollut mitä se on parhaimmillaan, siinä mielessä olisi ollut ihan hyvät saumat voittaa, mutta ei tänään.

Lauantaina pelit jatkuvat jälleen kun joukkue suuntaa pääkaupunkiseudulle EräViikinkien vieraaksi. ErVi palaa jälleen Mosahallilta Vantaan Energia Areenan kirkkaisiin valoihin, niin vetoava vastustaja tulee vastaan että tarvitaan isoa hallia. ErVi kamppailee vielä tiukasti playoff-paikasta, joten oransseilla on loistava mahdollisuus kiusata “hesalaisia”.

– Aika kova taisto tulee lauantaina, molemmat joukkueet kaipaavat pisteitä vaikka väkisin. Tosissaan saa painia, todella fyysinen ja tunteikaskin kamppailu varmasti tulee. ErVillä saattaaa vaikka vähän kiehahtaakin, kun heille se on vielä isompi peli jos pleijareihin mielivät.

Kuva: Petteri Laine.