Otteluraportti: Upea jatkoaikavoitto taskussa on hyvä siirtyä kesälomille – “Kyllä maistuu”

LASB teki sen mitä piti, kun se haki hienon jatkoaikavoiton Jyväskylästä Happeen kotiluolasta. Kamppailu tarjosi jännitystä ja sydämentykytyksiä ja lopulta sai suotuisan päätöksen. Voitto ja myös samaan aikaan tullut Karhujen tappio Jymylle tiesi LASBille kesäloman alkua ja karsintojen välttämistä. 

Valkopaitainen LASB tuli ottelun alkuun terävällä jalalla ja sai hyviä paikkoja luotua heti alkuun. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa seitsemännelle minuutille, kun Perttu Koljonen pääsi ylivoiman loppuhetkillä iskemään vapaalyönnistä maalin tutulla kanttilaukauksellaan. Johtoa ei kuitenkaan kestänyt kuin pari minuuttia, sillä Happee tuli tasoihin Lassi Kotovaaran maalilla. Enempää ei avauserässä nähty, vaan tasalukemissa mentiin tauolle.

Toinen erä sai jälleen hyvän alun. Tino Nivala riisti pallon laidassa ja siirsi sen toiselle puolelle Julius Lehdolle, joka sivalsi pallon yläkulmaan. Seuraavat kaksi maalia viimeisteli Happee ja otti johdon itselleen. Erän loppuminuuteilla kuitenkin tärähti vielä, kun Konsta Lehtonen onnistui tasoittamaan ottelun kovan taistelun päätteeksi. 3-3 -lukemissa mentiin toiselle erätauolle.

Päätöserän alku oli melko varovaista puolin ja toisin. Viimeiselle kympille tultaessa Happee onnistui ottamaan johtoaseman takaisin itselleen Markus Salmen maalilla. LASB joutui hakemaan tasoitusta loppua kohden kovemmalla riskillä, ja etenkin loppuhetkillä Santtu Pohjosen erinomaiset torjunnat pitivät LASBin iskuetäisyydellä. Se kannatti, sillä puolitoista minuuttia ennen loppua LASB onnistui tasoittamaan pelin Jesse Arolan ohjatessa Tino Nivalan toimituksen maaliin. Happee sai vielä loppusekunneilla hyökkäyspään vaparin, josta oli mahdollisuus ratkaista peli, mutta LASB kesti tuon ja pakotti pelin jatkoajalle.

Jatkoaikaa ei jouduttu pelaamaan kuin hieman reilu minuutti, kun Perttu Koljonen nousi vasenta laitaa pitkin ja laukoi pelin ja LASBin kauden pakettiin. Voiton myötä LASB varmisti kauden päättymisen runkosarjaan, ilman pelkoa karsintojen mahdollisuudesta.

– Oli tasainen peli, kuten Happeeta vastaan on ollut melkeinpä aina. Jatkettiin taas hyviä tuloksia heitä vastaan, se on ollut ja on edelleen meille sopiva joukkue. Sitä en tiedä, miksi se niin meille sopii. Välillä tuli jaksoja, joissa oltiin jonkun verran pois pallosta, mutta ei niissäkään hirveää hätää ollut. Tiiviisti puolustettiin ja tehtiin tarvittavat maalit, Perttu Koljonen summaa kamppailua.

Voittoakaan ei olisi tarvittu, kun samaan aikaan pelattu Jymy-Karhut päättyi nurmolaisten voittoon. Huomattavasti mukavampi kausi on kuitenkin voittoon päättää.

– Todella hyvä fiilis, on se ilman muuta kivempi päättää kausi näin, kuin että jännitetään kotisohvalla jonkun muun peliä. Kyllä maistuu, Koljonen tunnelmoi.

Kuva: Esa Jokinen.