Kevätkaudella tulikuumaan vireeseen yltäneet Konsta Lehtonen ja Jesse Arola jatkavat LASBissa

Ensimmäiset jatkosopimukset kaudelle 2022-2023 on solmittu, ja niistä ensimmäisenä julkaistaan kevätkaudella kovaa tulosta tehneet Konsta Lehtonen ja Jesse Arola. Lehtosen sopimus on kaksivuotinen, Arolan sopimus mallia 1+1. 

Kausi päättyi puolitoista viikkoa sitten, mutta toimiston puolella ei suinkaan ole lomailtu. Sopimuksia on sorvattu uusille ja tutuille pelimiehille, ja ensimmäisenä niiden julkaisu aloitetaan jatkosopimuksista.

Jesse Arolalla on alla jo kolme kautta LASBin nutussa, ja uuden sopimuksen myötä mies nähdään oranssinutussa myös ainakin seuraavalla kaudella. Sopimus sisältää myös option kaudesta 2023-2024. 24-vuotias lahtelainen nakutteli menneellä kaudella ennätyspisteensä 12+3=15, mutta nälkää ja odotuksia on parantaa vielä runsaasti tuosta.

– Hyvät fiilikset on päästä vääntämään täällä ensi kausikin! Tänne onnistuttiin luomaan hyvä kokonaispaketti niin oli helppo jäädä, ja onhan Lahessa ihmisen erittäin hyvä olla. Viime kausi oli niin itsellä kuin joukkueellakin tosi rikkonainen, eikä oikein missään vaiheessa tuntunut siltä, että olisi saanut ihan kokonaan ulosmitattua omaa potentiaalia, vaikka loppukaudesta ihan kivasti maalipuiden väliin osuikin. Sinänsä helppo tilanne lähteä parantamaan kohti ensi kautta ihan jokaisella osa-alueella ja sitä kautta pelata heti alkukaudesta ihan siellä omalla limitillä! Ja kyllä ens kaudella lähdetään se pleijaripaikka sieltä taas ottamaan, Arola itse kertoilee.

– Omat tavoitteet ensi kaudelle ovat, että pystyisi pelaamaan ehjän kauden ja tuomaan omia vahvuuksia esille ja sitä kautta auttamaan joukkuetta voittamaan. Lupaan myös parikymmentä pinnaa tehdä, että jos tämä ei toteudu niin voi sitten mediavastaava kehitellä jotain rankkua kauden päätteeksi! Ja loppuun vielä terveiset, että tulkaahan ensi syksynä äänekkäämmin, isommin ja ORANSSIMMIN hallille ja tehdään yhdessä Suurhallista hankala paikka voittaa!

Myös LASBin edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen on erittäin tyytyväinen Arolan jatkoon oranssissa:

– Jesse on ottanut viime vuosina tarvittavia steppejä kohti liigan kärkikenttiä. Hän omaa paljon potentiaalia ja sen ulosmittaamista odotellaan seuraavan sopimuskauden aikana. Jessestä on vielä sanottava, että hän on peliesitysten lisäksi huipputyyppi, joka on aina iloisella tuulella. Jokainen jengi tarvitsee Jessen kaltaisia pelaajia.

Jessen matkassa:

Arolan lisäksi menneen kauden oransseihin menestystarinoihin lukeutui Konsta Lehtonen, joka oli etenkin kevätkaudella todella mainiossa vireessä. Aiemmin vaihtelevalla vastuulla ja menestyksellä puolustajan tontilla operoinut Tuuloksen mies siirrettiin maajoukkuetauon jälkeen hyökkääjäksi ja tuon paikan hän käytti upeasti hyväkseen. Kevätkaudella maaleja kertyi peräti seitsemän kappaletta, mikä on erityisen hyvä saldo siihen nähden, että aiemmin liigauralla maaleja oli tilillä tasan yksi. Lehtosen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta.

– Todella hienot fiilikset päästä kantamaan ensi kaudellakin taas oranssia paitaa päällä! Oli helppo päätös jatkaa täällä, koska pääsin viime kaudella murtautumaan kunnolla pelaavaan kokoonpanoon ja tiedän, että täällä on hyvä kehittyä. Alkukausi meni vähä miten sattuu, kun oli pientä polvivammaa, mutta siitä tultiin vahvempana takaisin ja pääsi pelaamaan loppukauden hyvässä kentässä. Tasaisuutta tarvitsee peliin saada, hyvän ja huonon päivän ero on vielä turhan suuri. Ensi kauden tavoite olisi päästä jatkamaan siitä mihin tämä kausi päättyi, eli tehdä maaleja ja joukkueena ottaa isoja voittoja, Lehtonen itse kommentoi.

– Konstan vire tuli jopa vähän puskista tällä kaudella, kun siirrettiin pakin paikalta hyökkääjäksi. Uskon, että tehoja tulee jatkossakin. Mukavan röyhkeä kentällä, kuvailee Mika Virtanen Lehtosen jatkoa.

Konstan matkassa:

 

Kuvat: Petteri Laine.