Lauri Palvaila, Joonatan Surakka ja Ville Suutari jatkosopimuksiin oranssin kanssa

Seuraavina jatkosopimukset käteensä ovat saaneet puolustuksen johtohahmoihin lukeutuva Lauri Palvaila, uutta nousua loukkaantumisista hakeva Joonatan Surakka sekä liigadebyyttinsä viime kaudella tehnyt Ville Suutari. Palvailan ja Surakan sopimukset ovat yksivuotiset, Suutarin kaksivuotinen. 

Lauri Palvaila pelasi viime kaudella viidennen liigakautensa ja teki myös oman piste-ennätyksensä tehoin 5+5=10. Pistelinkona sysmäläistä ei ole totuttu näkemään, vaan Palvailan isoimmat avut löytyvät ehdottomasti puolustuspäästä ja kamppailupelaamisesta. “Lapan” jatko on merkittävä oranssien ensi kauden puolustusta rakennettaessa.

– Hienoa on jatkaa oransseissa ja Lahdessa ensi kaudella kun kotiasiat ovat kunnossa ja urheilu on kivaa. Tällä hetkellä itselle on tärkeää kehittyä pelaajana ja suorittaa opinnot loppuun, tähän LASB oli paras vaihtoehto. Viime kaudella puuttunut suoritusten tasaisuus niin arjesta kuin peleistäkin on varmasti asia, mitä parantamalla LASB tulee taistelemaan paikasta pudotuspeleissä ensi kaudella. Itsellä jäivät pudotuspelit  kaudella 2020-2021 loukkaantumisen vuoksi kokematta, joten nälkää vähintään puolivälieriin todellakin on, Palvaila itse sanoo.

– Tärkeä jatkosopimus meille. Lapa on puolustavana puolustajana jopa ihan sarjan parhaimmistoa. Hän pystyy nopeudellaan ja fyysisyydellään kamppailemaan sarjan kärkihyökkääjiä vastaan, kommentoi puolestaan edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen. 

Joonatan Surakan mennyt kausi oli äärimmäisen vaikea, kun jo edellisen kevään pudotuspeleissä alkunsa saanut vamma piinasi lopulta koko kauden ajan. Toiveissa oli kuntoutua jo syyskauden aikana, mutta takapakkia tuli useampaan otteeseen. Lopulta mies nähtiin pelaavassa kokoonpanossa tammikuun lopulla, mutta ei kolmea peliä enempää. Ehjänä pysyessään mies on vaarallinen tekijä oranssien hyökkäykseen, yhdelläkään aiemmalla LASB-kaudellaan Surakka ei ole jäänyt alle 20 pisteeseen.

– Hyvillä mielin LASBissa jatketaan, kun mainiosti täällä on tähän astikin viihdytty. Viime kausi meni aika pipariksi loukkaantumisen takia, mutta ensi kaudelle on taas mies kunnossa. Tavoitteena on saada pelattua ehjä kausi, Surakka sanoo.

– Rikkonaisen kauden jälkeen uskotaan ja toivotaan että liigakentille palaa Joonatan Surakka 2.0. Tarvitaan maaleja ja Joonatanilta niitä on lupa odottaa, Virtanen tuumaa.

Joonatanin matkassa:

Ville Suutari pääsi menneellä kaudella maistamaan liigavauhtia viiden pelin verran puolustuksen kärsiessä poissaoloista syyskaudella. Pelaamissaan peleissä Suutari esiintyi ennakkoluulottomasti ja lupauksia herättävästi. Tilille tuli myös yksitoista ottelua Suomisarjassa Kosken Dynamon riveissä, noista peleistä tehosaldona on puolustajalle varsin pätevä 5+5=10.

– Todella hyvillä mielin kahden vuoden lapun kirjoitin, LASBissa kuitenkin jo viisi kautta tullut pelattua junioreissa ja viime kaudella ekat askeleet liigakentilläkin. LASBissa on todella hienot taustat ja tuttuja kasvoja kentällä ja sen ulkopuolella, niin mikään vaikea päätös ei ollut. Viime kausi oli ihan OK, mutta aika rikkonainen. Paljon oli nilkan kanssa ongelmia, oli koronaa ja sen jälkeiset pitkään kestäneet jälkioireet ja loppukaudesta vielä polven kanssa ongelmia, mutta hienoa oli päästä kokeilemaan liigavauhtia ja Suomisarjassa sitten saamaan vastuuta ja hyvin minuutteja. Ensi kauden tavoitteena olisi saada mahdollisimman paljon pelejä alle ja miksei jopa vakiinnuttaa paikka pelaavassa kokoonpanossa. Ei se tule varmasti helppoa olemaan, mutta sen eteen tehdään töitä. Totta kai tavotteena myös auttaa joukkuetta kentällä ja sen ulkopuolella parhaan mukaan. Hyvillä fiiliksillä siis ensi kautta kohti, nähdään hallilla, Suutari kommentoi.

– Sutilla on edellytyksiä liigakentille ja siksi haluttiin tehdä sopimus. Töitä on tehtävänä, mutta niistä selviää töitä tekemällä, Virtanen kiteyttää.

Kuvat: Petteri Laine.