Tino Nivalan ura jatkuu Sveisissä 14 vuoden LASB-taipaleen jälkeen – “Toivottavasti tulee vielä mahdollisuus pukea oranssia päälle”

Yksi pitkä aikakausi LASBin historiassa päättyy ensi kaudella, kun ensi kertaa liki viiteentoista vuoteen oranssipaidat astelevat kentälle ilman Tino Nivalaa kokoonpanossaan. Kolmosdivarista saakka samaa joukkuetta edustanut Nivala siirtyy ensi kaudeksi salibandyammattilaiseksi Sveitsin toiseksi korkeimmalle sarjatasolle Ticino Unihockeyn riveihin. 

Tino Nivalan nuorena poikana kolmosdivarista alkanut matka Lammin Salibandyn ja LASBin kanssa tuli toistaiseksi päätökseen tällä kaudella, kun miehelle tarjoutui tilaisuus lähteä kokeilemaan siipiään Sveitsin frangikentillä. Nivala on solminut yhden vuoden sopimuksen Sveitsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla NLB:ssä pelaavan Ticino Unihockeyn kanssa.

– Nyt oikeastaan oli viimeinen mahdollisuus jos haluaa sählyuran aikana ulkomailla pyörähtää. Tuntui, että tässä tarjouksessa kaikki loksahti samantien kohdalleen. Kaupungin sijainti on mahtava ja lisäksi joukkueessa on myös tuttuja Kainulaisen Roopen muodossa, Nivala pohjustaa ratkaisuaan.

Kesällä 31 vuotta täyttävälle Nivalalle tilaisuus lähteä ulkomaille pelaamaan on varmasti viimeisiä mitä vastaan tulee. Ticinossa hän pääsee vieläpä salibandyammattilaiseksi, joten toimistohommia ei Sveitsin päässä tarvitse pelihommien ohelle etsiä. Kirjoitushetkellä Nivala on tutustumassa tulevan kauden puitteisiin Bellinzonassa.

– Muutama päivä ollaan tässä Roopen luona lomailemassa. Kaupunki on upea ja paikalliset ihmiset erittäin ystävällisiä. Meidän ensi kauden asunto löytyi onneksi myös todella läheltä Roopen kämppää. Sunnuntaina käytiin katsomassa joukkueen kauden viimeinen matsi, paikalliset ovat kyllä todella fanaattisia ja meteli hallissa oli melkoinen. Joukkueessa puhuttiin hyvinkin englantia, mutta muuten ihmiset puhuvat lähtökohtaisesti italiaa ja englantia eivät selvästi puhu mielellään. Ilmeisesti suunnattava siis kielikurssille, Nivala pohtii.

Liki 14 vuotta Nivala ehti edustaa oranssipaitoja, ja nähtyä tuli niin kolmosdivari, kakkosdivari, Divari kuin liigakin. Pitkä matka on yhdessä kuljettu, ja lähtö on haikea niin Nivalalle itselleen kuin varmasti kannattajillekin.

– Päätös oli todellakin vaikea. On aina vaikea luopua jostain sellaisesta, mistä todella välittää. Toivottavasti tulee vielä mahdollisuus pukea oranssia päälle ja tämä kyllä on ehdottomasti itselläkin toiveissa.

Seuralegendan lähdön myötä LASBin aktiivipelaajien ottelutilaston kärkipaikka jää yksin Miikka Pentikäisen haltuun, mutta vielä ei ole lounaita tarjottu tästä luovutusvoitosta. Isoin kysymys kuitenkin on, kuka ottaa viiksimestarin viitan kannettavakseen ensi kaudella.

Tatulla on ollut vähän samanlaista hiustyyliä, eli laitetaan viiksien kasvatuksesta painetta Havulan suuntaan, Nivala sanoo.

Vielä vapaat terveiset kaikille oranssisydämille:

–  Isot kiitokset kaikille oransseille yhteisestä ajasta. Toivottavasti päästään vielä kohtaamaan sählyn merkeissä jatkossakin. Ilman oranssia perhettä ei olisi itsellenikään ikinä tullut mahdollisuutta tähänkään kokemukseen. Kiitos!

Kuva: Petteri Laine