Pasi Järvinen tekee paluun LASBin maalivahtiosastolle – “Pystytään tuottamaan yksi liigan kovimmista maalivahtikaksikoista”

LASB saa ensi kaudeksi tolppien väliin mieluisan paluumuuttajan, kun kokenut Pasi Järvinen siirtyy Steelersistä Lahteen vuoden sopimuksella. Järvinen on edustanut LASBia aiemmin seuran ensimmäisellä liigakaudella 2016-2017 sekä Divarissa 2013-2014. 

Viisi vuotta on ehtinyt vierähtää siitä, kun Pasi Järvinen viimeksi LASBin logo rinnassaan on pelannut. Oranssien ensimmäisen liigakauden jälkeen mies suuntasi Steelersiin, missä suurin osa viime vuosista on kulunutkin. Viime kausi oli kuitenkin Hämeenlinnassa sen verran synkkä, että seura putosi Divariin, joten uudet kuviot olivat Järviselläkin haussa. Peliuran jatkuminenkaan ei ollut selviö talven synkkinä iltoina.

– Joulukuussa jos olisi kysytty, niin luultavasti olisin sanonut uran olevan paketissa kauden jälkeen. Kauden mittaan kuitenkin kun Jääskeläisen Pietarin kanssa höpöteltiin ja katsottiin tulevaa, niin tuli vähän uutta virtaa vanhaankin mieheen. Ilman Pietarin tukea olisi todennäköisesti maski naulassa tällä hetkellä, Järvinen jakaa kiitosta Steelers-kollegalleen.

Steelersin putoamisen varmistuttua Järvinen oli yhteydessä LASBin valmennuksen kanssa useampaan otteeseen. Kiinnostus miehen palveluksista oli molemminpuolista, ja lopputuloksena oli vuoden sopimus oranssipaitaan.

– LASB on seurana tuttu ja tosi helppo päätös oli tänne lähteä. Tykkään isosti LASBin yhteisöllisyydestä ja seuran meiningistä, on siihen tullut vähän kaipuutakin tässä vuosien aikana. Vanhan mieltä ja sydäntä lämmittää, että hommat jatkuu hyvässä organisaatiossa. Vielä kun parempi puolisko kotona antoi vihreää valoa pelien jatkolle, niin vanhakin mies pystyi vielä lähteä pelaamaan. Maistuu, maistuu!

Oranssien maalivahtipaletissa Järvinen pääsee työskentelemään tutun aisaparin kanssa. Santtu Pohjonen on miehelle tuttu muutaman vuoden takaa Steelersin riveistä, sekä jo ihan Pohjosen juniorivuosilta Nokian KrP:stä. Aiempina kausina Pohjonen on pelannut valtaosan LASBin peleistä, mutta tällä kaudella pelimäärän kasvaessa Järvisellekin todennäköisesti on enemmän vastuuta luvassa.

– Joku voisi ihmetellä, että miksi sitä hyppää Suomen lahjakkaimman maalivahdin taakse, mutta realiteetit on realiteetteja. Vanhaksi tukipilariksi ja kokemusmieheksi tullaan, ja kun paikka tolppien välissä tulee, niin pallokin tarttuu. Tiedostetaan tilanteet ja tuodaan omat vahvuudet sitä kautta, että tehdään Suomen lahjakkaimmasta Suomen paras muutenkin.

– Missään nimessä en kuitenkaan ole jäähdyttelemään tulossa. Jos paikka tulee niin pelataan ja koitetaan ryöstää vähän tonttiakin. Pystytään Santun kanssa tuottamaan yksi liigan kovimmista duoista maalivahtiosastolle, Järvinen sanoo.

Kesällä 32 vuotta täyttävä Järvinen odottaa tulevaa kautta jo innolla, ja tavoitteet ovat kevään peleissä oranssiryhmän kanssa.

– Sen verran on itse tullut laitettua putoamisen jälkeen sählyt sivuun, että ei ole tullut vielä joukkueen muutoksistakaan paljoa kyseltyä. Henkilökohtaisesti lähden voittamaan pelejä enemmän kuin mitä tässä viime vuosina on tullut. Viimeisiä pelivuosia kun alkaa olla kyseessä, niin ehdottomasti haluan pudotuspeleihin päästä. Sitä varten Lahteen lähdetään kolkuttelemaan.

– Toivottavasti korona ei enää sotke menoa, että nähdään paljon yleisöä hallilla. Lahdessa on mahtava yleisö ja hieno tunnelma pelata, toivottavasti saadaan koko kausi yleisölle pelata. Toivotaan ehjää kautta, ja jos siihen pystytään, niin uskon että Lahdessa pelataan pleijaripelejä!

Järvinen on pitkällä urallaan pelannut liigapelejä kahdellatoista kaudella, seuroinaan Nokian KrP, SPV, SalBa, LASB ja Steelers. Divaria mies on vääntänyt LaSBissa, SB Vaasassa ja KooVeessa, sekä Suomisarjaa Ilveksessä.

Kuva: Juhani Järvenpää.