Perttu Koljosen taival LASBissa tulee toistaiseksi päätökseen – “Olen melko varma, että puen vielä oranssia päälle urallani”

LASBin kapteenin nauhaa menneellä kaudella kantanut Perttu Koljonen lähtee ensi kaudeksi haistelemaan uusia tuulia Lahden ulkopuolelle. Neljä kautta oranssissa viihtynyt Koljonen poistuu haikein mielin, mutta uskoo vielä palaavansa takaisin jonain päivänä. 

Keväällä 2018 pääsimme tiedottamaan oman pojan paluusta Lahteen, kun Perttu Koljonen palasi LASBiin. Nyt tilanne on toinen, kun poika suuntaa jälleen maailmalle neljän LASBissa vietetyn kauden jälkeen.

– Koen että tässä kohdassa uraani tekee hyvää vaihtaa vähän maisemaa ja lähteä kurkistamaan, että miten sitä muualla tehdään asioita, Koljonen pohjustaa lähtöpäätöstään.

Neljän kauden aikana Koljonen ehti nähdä ja kokea oranssipaidassa paljon. Mies teki jokaisella kaudella tehoja vähintään piste per peli -tahdilla, ja laittoi myös oman piste-ennätyksensä uusiksi pariin kertaan.

– Kokonaisuutena viimeisestä neljästä kaudesta LASBissa jäi todella hyvä fiilis. Koen, että olen tänä aikana ottanut isoja harppauksia eteenpäin sekä pelaajana että ihmisenä. Ehdottomasti huippuhetki tältä ajalta on edelliskauden playoff-paikka. Sitä LASBissa oli tavoiteltu monta kautta, joten sen saavuttaminen tuntui todella hyvältä. Se oli todella iso asia minulle, seuralle ja varmasti myös koko F-liigalle, kun monta kautta aina samat joukkueet olivat olleet playoffeissa, Koljonen muistelee.

Kuitenkin pudotuspelikauden jälkeen viime kausi oli iso pettymys niin joukkueelle kuin Koljoselle itselleenkin. Selkeää vastausta hän ei ole keksinyt vielä kauden päättymisen jälkeenkään siihen, miksi joukkue ei lähellekään täyttä potentiaaliaan saavuttanut.

– Myöskään henkilökohtaisella tasolla viime kausi ei ollut missään nimessä paras kauteni. Ennen olen ollut oikeastaan sellaisessa roolissa, että ainut tehtäväni joukkueessa on ollut tehdä maaleja. Koen, että pärjäsin tälle kaudelle tulleessa kapteenin roolissa kohtalaisen hyvin, mutta ehkä se sitten söi vähän pois jostain muusta. Ehkä tämä kausi oli vielä vähän harjoittelua kokonaisvaltaisemman roolin kanssa, Koljonen pohtii.

Vaikka taival LASBissa nyt tuleekin tältä erää päätökseen, eivät nämä kuitenkaan ole lopulliset hyvästit. Koljosella on vahva tuntuma, että häneltä nähdään vielä tulevaisuudessa uusi paluu oranssinuttuun.

– Olen melko varma, että puen vielä oranssia päälle urallani. Tässä kohdassa en lähde ennustamaan, että milloin tämä tapahtuu, mutta uskon ja toivon että jossain vaiheessa takaisin tulee entistä valmiimpi ja vahvempi pelimies.

– Loppuun haluan sanoa kiitokset koko LASB-yhteisölle tähänastisesta matkasta. Täällä on aina ollut todella huikea ja ainutlaatuinen yhteisö, pitäkäähän huoli, että se on sitä myös tulevaisuudessakin ja menkää ensi kaudellakin sankoin joukoin Suurhallille katsomaan laatusäbää!

Kiitos kaikesta Perttu, ja tervetuloa takaisin heti kun siltä tuntuu!

Kuva: Petteri Laine.