Ville Ranki vaihtaa Steelersistä LASBin takalinjoille – “Voidaan odottaa varmaa ja rauhallista puolustuspelaamista”

LASBin seuraava vahvistus tulee niin ikään Hämeenlinnasta, kun puolustaja Ville Ranki on solminut sopimuksen oranssiin. Rankin sopimus kattaa tulevan kauden ja sisältää option myös kaudesta 2023-2024. 

LASBin tulevan kauden joukkue saa kaivattua puolustuspään leveyttä, kun muuttoliikenne Hämeenlinnasta jatkuu Ville Rankin muodossa. 22-vuotias puolustaja on solminut 1+1 -vuotisen sopimuksen oranssipaitoihin.

– Tämä on itselleni ensimmäinen kerta, kun vaihdan joukkuetta, niin tietysti uusi hieman jännittää. LASB on kuitenkin tuttu joukkue ja joukkueessa on muutamia tuttuja pelaajia, niin hyvillä mielillä tulevaa odotan, Ranki sanoo

– LASB saa minusta puolustavan pelaajan, joka tykkää vääntää ja taistella pallosta niin omassa päädyssä kuin myös joskus hyökkäyspäässäkin. Sitä kautta vahvuudet on puolustus- ja kamppailupelaamisessa, ja ehkä ne heikkoudet on sitten siellä hyökkäyspäässä, hän kuvailee pelityyliään.

Steelersin junioriputkesta liigakentille ponnistanut puolustaja on pelannut jo 70 liigaottelua neljän viime kauden aikana. Noissa peleissä vasemmalta laukova Ranki on kasannut tehopisteet 4+7=11. Palkintokaapista mieheltä löytyy U15- ja U21-SM-pronssia sekä U16-hopeaa. Aikuisten tasolla menestystä vielä tavoitellaan.

– Ensi kaudella minulta voidaan odottaa varmaa ja rauhallista puolustuspelaamista, ja tavoitteena on sitä kautta auttaa joukkuetta voittamaan. Omat odotukset tulevalle kaudelle on tietysti pelata paras mahdollinen liigakausi, ja voittaa mahdollisimman paljon pelejä. Ja toki auttaa joukkuetta pelaamaan pitkälle kevääseen, Ranki pohtii.

– Ville Ranki on timantin kovaa -99 ikäluokkaa, jonka kärki alkaa nyt nousemaan liigassa johtaviin rooleihin. Villellä on takataskussa liigakokemusta 70 ottelun verran, joten mistään keltanokasta ei puhuta. Odotamme Villeltä seuraavaa steppiä urallaan ja sitä odottaa varmasti mies itsekin. Erittäin hyvä hankinta puolustukseen, edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen kommentoi hankintaa.

Kuva: Esa Takalo.