Läpimurtoa hakemassa – Jarno Pensikkala vaihtaa SaiPan LASBiin, Matias Pietiselle jatkosopimus

Oranssipaitojen ensi kauden joukkueen hyökkäyskalustoon on kiinnitetty kaksi nuorta ja potentiaalista hyökkäyspään taituria. Jarno Pensikkala saapuu Lahteen SaiPasta 2+1 -mallisella sopimuksella, Matias Pietinen taas on solminut yhden vuoden jatkosopimuksen. 

Viimeiset kaksi kautta SaiPaa Divarissa edustanut maaliahne hyökkääjä Jarno Pensikkala, 23, siirtyy ensi kaudeksi LASBin riveihin ottamaan ensiaskeleitaan liigatasolle. Miehen sopimus kattaa kaksi seuraavaa kautta ja sisältää option myös kolmannesta.

Kahdella peräkkäisellä kaudella Divarin runkosarjassa 19 maalia viimeistellyt ja yli piste per peli -tahdilla pelannut Pöytyän urheilijoiden kasvatti tuo varmasti kaivattua tulivoimaa oranssien hyökkäykseen. SaiPan lisäksi mies on pelannut Divaria FBC Turussa sekä juniorivuosinaan TPS:n väreissä.

– Ensi fiilikset sopimuksesta on todella hyvät ja samalla odottavat, että pääsee tutustumaan uusiin jätkiin. LASBin valitsin siksi, että täältä oltiin kiinnostuneita minusta ja minulle tämä kuulosti erittäin hyvältä haasteelta nyt hypätä F-liigan kaukaloihin. Vahvuuteni pelaajana löytyvät tuolta hyökkäyspäästä, hyökkäysten päättäminen ja hyökkäysalueen pelaaminen. Ensi kaudelta minulta voi odottaa näyttäviä suorituksia ja hienoja maaleja, Pensikkala maalailee.

Edustusjoukkueen manageri Mika Virtanen kommentoi Pensikkalan hankintaa seuraavasti:

– Jarnolla on kokemusta Divarista usealta kaudelta ja hän on onnistunut siellä hyvin. Tämä siirto meni samoilla askelmerkeillä kuin Havulan Tatunkin viime vuonna: mies halusi itse tulla Lahteen. On arvostettavaa, että nuoret miehet tekevät viisaita päätöksiä ja rakentavat uraansa askel kerrallaan. LASB on varmasti hyvä vaihtoehto maaliahneelle laiturille.

Tutuista pelimiehistä  vuoden jatkosopimuksen on solminut puolestaan Matias Pietinen. 2018-2019 -kaudella liigatasolle vahvasti sisään tullut Heinolan mies on saanut sittemmin vaihtelevasti vastuuta edustuksen matkassa. Kolmen viime kauden aikana pelejä on tullut tilille yhteensä 24 ja pisteitä niissä 0+4=4.

– Hyvillä mielin uudesta sopimuksesta, kun oli mahdollista jäädä vielä oranssiin! Viime vuodet ovat olleet vähän haastavia, mutta ei ole kuin parannettavaa oikeastaan joka osa-alueella. Ensi kaudelle parannetaan arkitekemistä ja yritetään saada sitä kautta pelipaikka edustuksesta, Pietinen kertoo tunnelmiaan.

LASBin B-junioreiden kevään 2017 kultajoukkueeseen kuuluneelta Pietiseltä löytyy potentiaalia tuloksentekoon kaiken loksahtaessa kohdilleen, ja sitä ensi kaudella toivotaan.

– Matias on ollut edustuksen mukana jo useamman kauden hakemassa läpimurtoa liigatasolle. Väläyttelyä on ollut, mutta se ei ole ihan vielä täysin onnistunut. Seura ja Matias molemmat uskovat, että ensi kausi on se kausi. Täällä Lahdessa taitavalla nuorukaisella on siihen kaikki mahdollisuudet, Virtanen sanoo.

Kuvat: Ari Arola, Petteri Laine.