Otteluraportti: Happee oli terävämpi sarja-avauksessa – Tiitus Salokankaan ja Jasper Juutin otteet lupaavat hyvää jatkoa varten

LASBin liigakausi 2022-2023 aloitettiin perjantai-illan mittelöllä Happeeta vastaan. Ottelu tarjosi paljon käänteitä ja maaleja, mutta Happee oli lopulta selkeästi parempi joukkue. Loppulukemat merkittiin 5-10 vierasjoukkueen hyväksi. 

LASB sai hyvän startin otteluun, kun jo toisella minuutilla Jasper Juuti iski ottelun avausmaalin riistettyään pallon Happeen Perttu Koljoselta. Johdosta ei saatu kauaa nauttia, vaan Happee tuli tasoihin ja ohi parin minuutin päästä kahdella nopealla maalillaan. Vieraat iskivät erässä vielä kaksi lisämaalia, mutta taukolukemiksi saatiin 2-4 Juutin upean ilmaveivimaalin myötä. Tuon maalin myötä nähtiin myös ensimmäistä kertaa tälle kaudelle mukaan tuotu videotarkistus, jonka jälkeen maali hyväksyttiin.

Toisessa erässä Happee oli jälleen kuskin paikalla tehden kolme lisämaalia. Neljäskin oli tulossa, mutta illan toisen videotarkistuksen myötä Jami Mannisen ohjaus tuomittiin korkeaksi mailaksi. Erän ainokaisesta oranssimaalista vastasi Tiitus Salokangas tarkalla kudilla ylivoiman loppuhetkillä.

Päätöserässä LASB tuntui pääsevän paremmin peliin kiinni ja sai pidempiä hyökkäyksiä aikaan. Happee teki kaksi maalia erän alkuun, mutta LASB vastasi vielä erän puolivälissä Salokankaan kahdella maalilla. Kirivaihdetta tunnuttiin saatavan päälle ja peluutusta tiivistettiin loppua kohden kahteen kenttään. Enempää maaleja ei kuitenkaan saatu aikaan, vaan Happee viimeisteli loppulukemat 5-10.

– Happee oli hyvä pallon kanssa ja me puolestaan oltiin tosi vähän itse pallossa, sitä kautta tehtiin aika hankalaksi oma peli tänään. Kolmannessa erässä oli hyvää tekemistä. Vaikka taululla oli sellaiset lukemat, että tiukkaa tekee tulla takaa ohi, niin saatiin hyvä ryhtiliike kuitenkin siinä, Juuti kertaa tunnelmiaan ottelun annista.

– Nolla sarjapistettä mukaan, mutta paljon hyvääkin tässä oli ehdottomasti. Pieni alkujännitys oli kotiyleisön edessä, mutta ei pidä päätä työntää pensaaseen silti. Erittäin hyvää oli ainakin oman kentän pallollinen peli, tuntui että saatiin todella paljon maalipaikkoja. Vaikealta ei tuntunut pelata missään vaiheessa. Pitää olla vaan alusta asti mukana pelissä eikä alkaa pelaamaan vasta kun ollaan neljä maalia tappiolla, pohtii puolestaan hattutempun viimeistellut Salokangas.

Juurikin Juutin ja Salokankaan kakkoskenttä oli oranssien parasta osastoa läpi pelin, minkä toki voi tulostaulultakin helposti todeta. Ketjun oikeassa laidassa aloitti Konsta Lehtonen, mutta kolmanteen erään paikan otti Jesse Arola, joten koostumuksen kolmatta linkkiä vielä hieman haetaan tutkaparin ympärille. Parivaljakko on löytänyt yhteisen kemian nopeasti, sillä heidät lyötiin samaan ketjuun vasta kahteen viimeiseen harjoitusotteluun.

– Ei olla kauaa pelattu vielä yhdessä, ihan yksittäisiä harjoituksia, kun on ollut aika paljon muita menoja tuossa itse kullakin. Hirveästi ei olla ehditty hiomaan peliä, mutta kauden mittaan kun saadaan treenejä ja pelejä enemmän alle niin jälki tulee olemaan karua, sen verran voin luvata, Salokangas sanoo.

Esimakua tulevasta on jo saatu, seuraava näytös on edessä keskiviikkona 21.9. kun joukkue suuntaa Tampereelle KrP:n vieraaksi. Peli alkaa kello 18.30 Raholan liikuntakeskuksessa.

Kuva: Petteri Laine.