Otteluennakko: Syksyn metsästyskausi on käynnissä – LASB lähtee näätäjahtiin Nokialle

Lahtelaiset lähtevät kauden ensimmäisiin vierasotteluihin allaan 5-10 tappio sarja-avauksesta Happeelle. Keskiviikkona joukkue matkustaa Nokialle näätäjahtiin ja sunnuntaina vuorostaan Pohjanmaalle SPV:n vieraaksi.  

LASBin onnistujiin avausottelussa kuuluivat ehdottomasti hattutempun tehnyt Tiitus Salokangas ja järkyttävän kovaan maalivireeseen äitynyt Jasper Juuti. Espoosta Lahteen saapunut hyökkääjä iski ottelussa kaksi osumaa, joista ilmaveivillä tehty osuma herätti ihastusta aina netissä saakka.  

– Tuossa katsottiin pelin jälkeen tilastoja, niin meidän kakkoskenttä oli ainoa, joka oli plussalla. Ei voida voittaa pelejä, jos ainoastaan yksi ketju on plussalla. Isoin parannuskohde on merkkauspelaaminen ja muutenkin oltiin ensimmäiset erät vähän telineissä. Ei annettu vaihtojen viedä ja eikä pelattu tunteella. Miikka Pentikäinen sanoi pelin jälkeen kopissa, että kun annettiin vain mennä niin tuli tilanteita ja maaleja. Tino Lindstedt kertoo.

LASBin matkaoppaana voi keskiviikkoillan ottelussa toimia juuri Nokialta hankittu Lindstedt. Isomman vastuun perässä tullut puolustaja tuntee varsin hyvin vastustajan metkut, kun hän vietti kaksi edellistä kautta vastustajan riveissä.

– En ole asettanut mitään tavoitteita. Syy, miksi Lahteen ylipäätään tulin oli, että peliminuutteja tulisi enemmän pelistä toiseen kuin mitä olisi Tampereella tullut. Siellä peliminuutteja tuli sieltä sun täältä ja se on ihan ymmärrettävää, kun pelin taso on sen verran kova siellä, Lindstedt pohtii. 

– Pallolliseen peliin pystyn tuomaan enemmän asioita kuin mihinkään muuhun. Väitän, että pelisilmä ja syöttötaito ovat minun isoimmat vahvuudet. Sitä kautta pystyn edistämään meidän avauspelaamista. Lisäksi minä voin olla se, joka antaa riskimmän syötön, jos se minun omasta mielestäni edistää peliä. 

Vaikka voitto jäi sarja-avauksessa haaveeksi, niin uusi tulokas on viihtynyt erinomaisesti nuorekkaassa joukkueessa.  

– Oikein mukavasti olen viihtynyt. Joukkueessa on paljon omanikäistä porukkaa, joilla on samanlaiset jutut ja huumorintaju. Muutenkin Lahdessa on otettu kaikin tavoin hyvin vastaan. Ei ole ollut mitään valittamista, Lindstedt pohtii. 

Myös Nokian KrP kärsi avausottelussaan tappion kotonaan Indiansille maalein 4-7, joten vastassa nähdään varmasti sisuuntunut kotijoukkue. Yksi asia on varma, että toinen joukkueista avaa voittotilinsä keskiviikkona. 

KrP:n kokoonpano on kärsinyt kolhuja kauden alla, kun keväällä loukkaantunut ex-LASB Miska Mäkinen on vielä kuukausia sivussa, ja myös joukkueen maalivahtitilanne on kysymysmerkki ykkösveskari Miro Tuomalan loukkaantumisen myötä. Maalivahtivajetta paikkaamaan joukkue pestasi pätkäpestillä myöskin Lahdesta tutun Kaapo Kettusen. Kesäkauden isoimmat värväykset joukkueelta olivat Karhuissa tehokkaan debyyttikauden pelannut Juuso Ahola ja Happeen kapteenina toiminut puolustaja Eemil Ukkonen. 

– Hieman sekavat tunteet. Vielä muutama kuukausi sitten se oli kotihalli, niin mukavaa sinne on palata jälleen. Katsojia kun tulee paikalle, niin silloin se on todella mukava halli pelata, kun siellä on katsomot lähellä ja tunnelmaa riittää. Jos näädät saa tunnelman päälle ja näätärokin soimaan niin silloin pitää olla todella valppaana. 

Viime kaudella Nokian KrP oli LASBille liian kova pala purtavaksi, kun se hävisi molemmat keskinäiset kamppailut. Kuitenkin he saivat napattua pisteen Raholasta, kun tappio tuli vasta jatkoajan jälkeen. Harjoituskaudella oranssit pelasivat myös yhden kamppailun Raholassa, jossa KrP todettiin paremmaksi lopulta niukasti 8-7.

Nokian KrP – LASB keskiviikkona 21.9. klo 18.30 alkaen Raholan liikuntakeskuksessa. Ottelun näyttää Ruutu+

Kuva: Petteri Laine