Otteluraportti: Edes viisi tehtyä maalia ja Santtu Pohjosen unelmapeli ei riittänyt voittoon KrP:n vieraana

Tiukka puolustustaistelu Nokian KrP:n vieraana ei kartuttanut pistepottia, vaikka LASB suurimman osan peliajasta kamppailua johtikin. Santtu Pohjosen torjuntoihin, uhrautuvaan puolustuspeliin ja teräviin vastahyökkäyksiin pelissään luottanut oranssiryhmä joutui lopulta taipumaan numeroin 8-5. 

Ensimmäinen erä meni LASBin kannalta positiivisissa merkeissä. Ennen erän puoltaväliä oranssit saivat otettua johtoaseman itselleen Niko Einiön ja Tiitus Salokankaan nopeilla maaleilla. KrP kavensi kertaalleen alivoimamaalilla, mutta Einiön illan toinen viimeisteli erätaukolulemat 1-3 LASBille. KrP sai useita pitkiä hyökkäyspään myllyjä, mutta LASB kesti ne hyvin ja oli terävä vastahyökkäyksissään.

Toisessa erässä heti erän alkuun Joona Rantala pääsi rokottamaan Tino Lindstedtin harhasyötöstä kotijoukkueen maalin päähän, mutta oranssit kuittasivat tämän pian jälleen kahdella pikamaalilla, asialla Salokangas ja Tatu Havula. Isännät kuroivat eron kuitenkin vielä yhteen maaliin ennen erätaukoa, lukemat 4-5 LASBille.

Kolmas erä oli kovaa puolustustaistelua yhden maalin johdossa. Tiukka puolustus piti yli erän puoleenväliin, kun KrP lopulta onnistui toisella peräkkäisellä ylivoimallaan. Tasalukemissa pelattiin muutama minuutti, kunnes viimeisillä kolmella minuutilla KrP otti johtoaseman ja laittoi vielä 8-5 loppunumerot tyhjään rysään. Santtu Pohjonen piti maalillaan joukkuetta pystyssä minkä ehti, ja hänelle merkittiin yhteensä 29 torjuntaa. Virkaveli Kaapo Kettuselle puolestaan siunaantui vain kuusi torjuntaa koko iltaan. Ottelussa tehtiin myös historiaa, kun KrP:n Henri Johansson teki uransa 1100. pisteen runkosarjassa. Onnittelut siitä!

– Alkuun pärjättiin ihan hyvin, kun vastustaja ei karvannut ihan niin korkealta. Pystyttiin pelailemaan siinä ihan hyvin. Tappiolle kun jäivät niin he rupesivat nostamaan karvausta, sen alta me ei selvitty sitten pois. Loppu oli taistelua puolustuksen ja Santun kanssa, päävalmentaja Kalle Tyrkäs summaa pelin jälkeen.

Seuraava mahdollisuus avata pistetili on edessä sunnuntaina, kun joukkue suuntaa Seinäjoelle SPV:n vieraaksi.

Kuva: Esa Takalo.