Otteluennakko: Kauden avauspisteet haussa Peliveljiltä – “Ei siellä mitään mörköjä meille ole vastassa”

Oranssien syyskuun ruuhkaviikot jatkuvat jälleen sunnuntaina, kun joukkueen bussi suuntaa kohti Seinäjokea. Kahteentoista päivään pelataan viisi ottelua, joten pelituntumaa on ainakin tarjolla. 

Kaksi ottelua on kautta takana ja pistesarake näyttää joukkueella yhä nollaa. Mahdollisuudet pisteisiin olivat olemassa niin Happeeta kuin erityisesti KrP:tä vastaan, mutta niihin ei vielä pystytty tarttumaan. Happee vei pisteet Lahdesta maalein 5-10, KrP puolestaan voitti kotonaan 8-5.

Etenkin keskiviikon KrP-pelissä pisteet olisivat olleet otettavissa huolellisemmalla pelillä, johtihan oranssiryhmä peliä jo kolmella maalilla ottelun puolivälissä. Henkilökohtaisilla virheillä lahjoitettiin tuossa liikaa maaleja.

– Aika kliseisesti sen ehjän 60-minuuttisen taas vaatii jos pisteitä mielii saada. Ei tavallaan ole isoista jutuista kiinni, henkilökohtaisia virheitä kun karsitaan niin voi alkaa pistetilikin jo karttua. Järvisen Pasi piti hyvän puheen kopissa pelin jälkeen, ja suunnattiin katseet sitten jo eteenpäin. Jokainen on käsitellyt asiat omalla tavallaan, toivon mukaan kaikilla on taas mieli kirkkaana sunnuntaina, LASB-puolustaja Lauri Palvaila kertoo.

Palvaila itse otti hieman osumaa keskiviikkona, fyysisesti pelissä Santtu Pohjoseen törmätessään ja henkisesti ennen peliä pakkausvaiheessa käyneen kömmähdyksen myötä.

– Nilkka on kunnossa, perjantaina jo treenattiin ja sunnuntaina pelataan. Suurimmat kolhut oli varmasti henkiset kun pelipaita unohtui kotiin. Joku aivopieru siinä kamojen pakkaamisessa kävi. Ehkä Juutin Jasperin niskaan voi osin laittaa, kun laittoi kesken pakkaamisen viestiä, että suojalasit pitäisi ottaa mukaan. Siihen se keskittyminen varmaan pakatessa meni. Tulihan siitä unohduksesta sakkoa, Palvaila selittää.

Raholan pelit ovatkin olleet vaikeita valmistautumisen kannalta, sillä viimeisen parin kauden aikana juuri ne ovat olleet ainoita pelejä, missä pelipaitoja on unohtunut kotiin. JP Auroila otti sakkoa vastaan toissa kaudella, ja Julius Salokangas viime kaudella.

Jos LASBin joukkue nuoreni sitten viime kauden niin samoin kävi sunnuntain vastustaja SPV:llekin. Viime kauden jälkeen useampi kokenut pelimies lopetti uransa, kun Henri Urmas, Henri Myllymäki ja Tuomas Mustonen laittoivat sisäpelikengät naulaan, joten omille nuorille on vastuuta tarjolla. Kesän isoin siirto oli kuitenkin taiteilijapersoona Peter Kotilaisen naaraaminen lakeuksille.

Peliveljet avaavat F-liigan kautensa vasta tänä viikonloppuna, kun muut joukkueet aloittelivat jo viikko sitten. Joukkue ehti kuitenkin jo pelata Super Cupissa Classicia vastaan, ja tyypilliseen tapaansa voittivat pokaalin yhdestä poikki -formaatilla kun pelattiin.

– Ollaanhan me Seinäjoella pärjätty ennenkin ja SPV jollain lailla sopii meille myös vastustajana. Kotilainenkaan ei meitä vastaan yleensä ole pisteillä juhlinut, joten ei siellä kyllä mitään mörköjä LASBille ole vastassa. Kyllä sillä ehjällä 60-minuuttisella voidaan sieltä hyvin pisteet saada matkaan, Palvaila arvelee.

Seuraa heitä -pelaaja?

– Veikkaan, että Janne Jaanuksen kauden ja LASB-uran avausmaali nähdään sunnuntaina. Hän on vahvoja otteita esittänyt ja laukonutkin muutaman kerran pariin peliin. Uskoisin, että sunnuntaina helähtää. Roikkuu jo ilmassa se maali!

SPV – LASB sunnuntaina 25.9. klo 15.00 alkaen Seinäjoki Areenalla

Ottelun näyttää Ruutu+

Kuva: Esa Takalo.