Otteluraportti: Pistetili saatiin avattua Peliveljien vieraana, voitot vielä karttavat

Tasainen vääntö Seinäjoella päättyi tällä kertaa Peliveljien voittoon, mutta vasta voittolaukauskilpailussa. LASB avaa näin ollen pistetilinsä yhdellä pisteellä, vaikka enempäänkin olisi ollut mahdollisuus.

Avauserä oli enimmäkseen SPV-merkkinen, kun kotijoukkue pääsi paremmille maalipaikoille. Ensimmäisen maalin onnistui kuitenkin tekemään LASB Santtu Pohjosen erinomaisen pitkän heiton seurauksena, kun Joonatan Surakka ja Niko Einiö pääsivät nokikkain SPV-vahti Rasmus Hasun kanssa eivätkä jättäneet tilaisuutta käyttämättä. SPV tuli vielä tasoihin erän puolivälissä, joten tasalukemissa 1-1 siirryttiin ensimmäiselle tauolle.

Toinenkin erä näytti alkavan LASBin kannalta suotuisasti, kun Matias Pietinen pääsi naulaamaan vastahyökkäyksestä ensimmäisen liigamaalinsa yli kolmeen vuoteen. Tuota iloa ei kauaa kuitenkaan kestänyt, kun kotijoukkue tuli takaisin tasalukemiin heti seuraavassa vaihdossa. Erän loppupuolella nähtiin vielä yksi lisäosuma, kun Roope Wikström nosti LASBin uudelleen johtoon tökkäämällä Jarno Pensikkalan vedosta tulleen jatkopallon maaliin.

Kolmas erä alkoi SPV:n 2+2 -minuutin jäähyllä, jonka aikana LASB otti jo kahden maalin johdon Tatu Havulan maalilla. Minuutti tästä SPV tuli jälleen maalin päähän ja viimeisellä kympillä otetut kaksi peräkkäistä jäähyä johtivat lopulta tasoitusmaaliin. Jatkoaika kutsui, joten ainakin pistetili saatiin avattua tämän kauden osalta.

Jatkoajalla hallinta oli enimmäkseen SPV:llä, mutta myös LASB sai pari oivaa paikkaa rakennettua. Maaleja jatkoajalla ei nähty, joten ottelu lähdettiin ratkomaan rangaistuslaukauksilla. Edellinen rankkarikisa LASBilta oli niinkin kaukaa kuin joulukuusta 2019. SPV onnistui lopulta kolmesti ohittamaan Pohjosen, kun taas LASB Hasun vain kahdesti, joten lisäpiste jäi Pohjanmaalle.

– Peliin lähtö oli hyvä, ekassa ja tokassa erässä saatiin oma peli hyvin mallilleen. Vikassakin pyristeltiin näppärästi, johdettiinkin kahdella maalilla, mutta SPV pääsi tasoihin siinä ylivoimalla. Jatkoajalla se oli vähän haistelua kumpaankin päähän ja pilkut on aina vähän fifty-fifty miten menee. Enemmän olisi ollut otettavissa, kolmeenkin pinnaan olisi ollut mahdollisuus, Joonatan Surakka summaa peliä.

Juuri Surakan, Einiön ja Havulan muodostama hyökkäysvitja oli pelissä pirteällä pelipäällä, ja on väläytellyt jo aiemmissakin kamppailuissa. Surakka uskoo otteiden olevan vasta alkusoittoa.

– Tänään oli ehjä peli meidän kentältä, päästiin hyvin SPV:n puolustusalueelle. Koko ajan kemiat kasvaa kun pelejä tulee alle enemmän, ei voi odottaa kuin parempaa, hän sanoo.

Kova pelitahti jatkuu ensi viikolla entistä tiuhempana, kun keskiviikkona pelataan kotona EräViikinkejä vastaan, ja viikonloppuna ovat vuorossa Indians ja Jymy.

– Pidetään sama asenne ja taisteluilme, mutta tehdään paikoista paremmalla prosentilla maaleja, niin homma on ihan hyvällä mallilla seuraavissakin peleissä, Surakka tuumaa.

Kuva: Petteri Laine.