Otteluennakko: Avausvoitto haussa kotiaskissa EräViikinkejä vastaan – “Pidetään Patrik Laitinen kurissa niin hyvä tulee”

Kolmen pelin viikko aloitetaan keskiviikkona kotiluolassa, kun EräViikingit saapuu Helsingistä maakuntaan haastamaan LASBin. Jaossa on isot pisteet, sillä ErVi lukeutuu ennakolta päävastustajiin viimeisistä pudotuspelipaikoista käytävässä taistelussa.

Kolme peliä on takana LASBin kautta, ja pistetili on sentään saatu avattua, kun sunnuntaina SPV voitti Seinäjoella vasta voittolaukauskilpailussa. Lähellä täysiä pisteitä oltiin tuossa pelissä, samoin kuin viikko sitten KrP:n vieraana.

– Takanapäin se jo on, hyvä että saatiin se avauspiste Seinäjoelta. Kivempi se toki olisi ollut täyden pistepotin kanssa tulla kotiin. Ihan hyvin saatiin paikkoja aikaan ja tolppiakin kolisutettiin pari kertaa. Oman kentän kanssa jouduttiin kyllä pieneen myllyyn muutamaan otteeseen. Voitonkin olisi voinut ottaa, kolmannessa erässä kun johdettiinkin. Omissa käsissä oli, LASB-hyökkääjä Matias Pietinen pyörittelee.

Sunnuntain mittelö toi LASBin leiriin iloisia ja kaivattuja onnistumisia, kun Roope Wikström teki ensimmäisen LASB-maalinsa, Joonatan Surakka ensimmäisen sitten kevään 2021 pudotuspelien ja Pietisellä itselläänkin edellisestä osumasta oli vierähtänyt liki kolme vuotta. Tiitus Salokankaan ja Jesse Arolan vierellä tarjoilu oli kunnossa.

– Ihan kiva se oli pitkästä aikaa osua, ei ole tullut hirveästi pelattuakaan niin maistui kyllä. Hyvä siinä ketjussa oli pelata, kun Jesse pelasi välillä taas sentterinä ja hoiti tonttinsa hyvin. Tiitus nyt on Tiitus, sieltä voi tulla aina ihan mitä vaan, Pietinen sanoo.

Uusi mahdollisuus voittojen tielle astelemiseen on keskiviikkona ErVin tullessa Lahteen vieraaksi. Keskiviikon vastustaja on aloittanut kautensa vaihtelevasti. Joukkue voitti sarjanousija FBC Turun maalein 8-2, mutta TPS:aa vastaan tukkaan tuli 3-9 ja viimeisimpänä Indians pöllytti joukkuetta peräti 5-13. Näyttöhaluja varmasti löytyy tuon ottelun jälkeen. Muutenkin tiukkaa peliä on lupa odottaa, viime vuosina väännöt ErViä vastaan ovat olleet enimmäkseen maalin pelejä.

– Eiköhän tasainen peli tule ainakin. Kotivoittoa lähdetään tietysti hakemaan ja sitä kautta kerryttämään pistepottia. Pitää muistaa pitää Laitisen Passe kurissa vastapuolelta niin hyvä tulee, Pietinen vinkkaa.

Siirtokesä helsinkiläisillä oli myös vaisunpuoleinen. Avainpelaajia lähti muihin maisemiin tai lopetti, eikä tilalle ole tullut juuri muuta kuin nuorta potentiaalia omista ja muiden junioreista. Isoimmat menetykset joukkueelle olivat Joonatan Lindholmin (Indians) ja Marko Juseliuksen (Oilers) lähdöt. Myös kokeneiden sotaratsujen Lauri Kapasen ja Mika Moilasen jatko on arvoitus, ainakaan pelaamassa kaksikko ei ole enää alkukaudesta ollut.

Tulijapuolella merkittävimmät nimet ovat OLS:sta tullut hyökkääjä Joona Alatorvinen ja Jymystä tullut maalivahti Ossi Lallukka. Lahdessa kiinnostavin nimi ErVin uusista tulokkaista on varmasti kuitenkin hollolalaislähtöinen Olli Maksimainen, joka on pystynyt murtautumaan ErVin liigajoukkueen pakistoon vasta 16-vuotiaana. HU-46:n kasvatti pelasi vielä viime kaudella LASBin P18- ja P21-joukkueissa, mutta päätti kautensa Keravan Blackbirdsin junioreissa. Saa nähdä mihin poika pystyy!

Seuraa heitä -pelaaja?

– Eiköhän #75 Joonatan Surakka ole vireessä, kun entistä seuraa vastaan pääsee pelaamaan. Hänkin sai pitkästä aikaa maalin tehtyä niin ketsuppipullo aukeaa, Pietinen ennakoi.

LASB – EräViikingit keskiviikkona 28.9. klo 18.30 alkaen Lahti Energia -areenalla

Liput ennakkoon tiketti.fi

Lähetyksen näyttää Ruutu+

Kuva: Jarmo Koskela