Otteluraportti: LASB käänsi niukkamaalisen väännön itselleen EräViikinkejä vastaan ja avasi voittotilin – “Oltaisiin voitu tehdä vaikka kahdeksan maalia paremmalla viimeistelyllä”

LASB avasi viimein voittotilinsä kauden 2022-2023 F-liigassa, kun ErVi kaatui Lahden keskiviikkoillassa maalein 2-1. Paikkoja oli riittämiin molemmin puolin, ja tehokkaammalla viimeistelyllä taululle olisi voitu saada paljon korkeammatkin lukemat. 

Avauserä ottelusta kamppailtiin tasaisissa merkeissä, vieraiden maalivahti Nemo Sipilän ollessa hieman työllistetympi kuin LASBin virkaveli Santtu Pohjonen. Erän ainoan maalin viimeisteli vierasjoukkue, kun kapteeninnauhaa kantanut Tommi Rosendahl laittoi pallon rystyltä maalin kattoon. LASBin maalikin oli lähellä, mutta muun muassa Tiitus Salokankaan terävä kuti kimposi tolpasta ulos ja maali jäi odottamaan itseään.

Toisessa erässä tasoitus saatiin lopulta aikaan, kun Joonatan Surakka onnistui maalinteossa jo toisessa ottelussa peräjälkeen tämän laukauksen upotessa keskisektorista verkon perukoille. LASB onnistui tässäkin erässä laukomaan vieraita enemmän, vaikka EräViikingit pääsikin kertaalleen kokeilemaan maalintekoa ylivoimalla Roope Wikströmin istuessa jäähypenkillä. Erätauolle siirryttiin kuitenkin tasalukemissa.

Kolmannen erän alku oli oranssien kannalta makoisa. ErVi rakensi ensin vaarallisen tilanteen maalin kulmalle, ja Pohjonen otti komeat triplatorjunnat tilanteesta. Pohjonen haki tämän jälkeen pitkällä syötöllä Surakkaa läpiajoon, mutta ErVin puolustaja katkoi heiton korkealla mailalla ja seurauksena oli rangaistuslaukaus. Tatu Havulan kylmäverinen viimeistely nosti oranssit johtoon, joka piti lopulta loppuun asti. Molemmat joukkueet pääsivät vielä kokeilemaan ylivoimapeliä, mutta tuloksetta. Loppusekunneilla hämmennystä herätti tilanne, jossa vierailla oli hyökkäyspään kulmavapari kolme sekuntia ennen loppua. Tilanne pelattiin kahteen kertaan, kun ensimmäisellä yrityksellä pelikellon kanssa oli ongelmia. Lopulta kuitenkin LASB pääsi juhlimaan jännittävien vaiheiden jälkeen kauden avausvoittoa.

– Mun mielestä ansaittiin voitto tänään. Oltiin parempia ja luotiin enemmän tekopaikkoja. Oltaisiin voitu tehdä vaikka kahdeksan maalia paremmalla viimeistelyllä. Omassa päässä Santtu pelasi todella hyvin, propsit Santulle. Olisin itsekin pari rysää enemmän voinut tehdä, mutta säästellään seuraaviin peleihin, Joonatan Surakka summaa pelin pääpointteja ottelun jälkeen

Seuraava peli tulee vastaan jo heti perjantaina, kun oranssit suuntaavat kohti Espoota Westend Indiansin vieraaksi. Tuohon peliin tästä esityksestä on otettavissa paljon hyvää.

– Jatketaan samalla tavalla hyökkäyspään peliä. Saatiin niin hyvin tekopaikkoja, että jos noin hyvin niitä luodaan niin tehdään kyllä muutama enemmän sitten perjantaina, Surakka tuumaa.

Indians – LASB perjantaina 30.9. klo 18.30 Otahalli

Kuva: Petteri Laine.