Otteluennakko: Tatu Havulan komppanian johdolla ryöstöretkelle Espooseen – Viikonlopun kruunaa kotiottelu Nurmon Jymyä vastaan

LASB onnistui avaamaan voittotilinsä keskiviikon ottelussa EräViikinkejä vastaan 2-1. Vähämaalisessa ottelussa kotijoukkueen tähtenä tuikki loistavia otteita maalilla esittänyt Santtu Pohjonen, jonka taakse vierailijat onnistuivat iskemään vain yhden maalin. Paikkoja ottelussa oli riittävästi, mutta molemmilla viimeistelyssä riittää vielä reilusti tekemistä.  

Seuraavaksi LASB lähtee jatkamaan voittokulkuaan perjantaina Westendiin, minkä paikalliset Inkkarit pyrkivät estämään. Harjoituskaudella espoolaiset olivat tylyjä vieraita Lahdessa, kun murskasivat LASBin numeroin 1-8.  

Puolustusvoimien urheilukoulussa armeijaa yhdessä Tiitus Salokankaan kanssa käyvä Tatu Havula upotti voittomaalin viime ottelussa ErViä vastaan rankkarista. Armeija ei ole liikaa vaikuttanut Havulan kauden kulkuun, joka on luistanut tähän asti mukavissa merkeissä.  

– Ihan hyvin on luistanut. Nyt on saanut olla rennosti sen suhteen, että pystyy hyvin keskittymään salibandyyn, mutta heti sunnuntaina ottelun jälkeen pitää taas kasarmille lähteä, toteaa Tatu Havula.  

 Kesällä armeijan aloittanut hyökkääjä ei ole kokenut, että armeijasta olisi ollut juurikaan haittaa kauteen valmistautumisessa.  

– Ei oikeastaan ole hirveästi vaikuttanut. Jouduin yhden harjoitusottelun jättämään välistä, mutta muuten olen normaalisti pystynyt valmistautumaan kauteen. 

 LASBin kausi alkoi kolmella tappiolla, joten voiton nappaaminen viime ottelussa oli tärkeä joukkueen kauden kannalta.  

– Se oli tosi tärkeä joukkueelle saada voitto alle, josta saadaan vähän lisää itseluottamusta omaan tekemiseemme. Se on tosi iso juttu.  

Viikonvaihteen vastustajat ovat aloittaneet kautensa mallikkaasti. Indians on napannut jokaisesta pelaamastaan ottelustaan mukaansa vähintään pisteen. Edellisessä ottelussa espoolaiset kävelivät ErVin yli maalein 13-5.  Indians uudistui kesän aikana melko paljon edelliskausista, kun profiilipelaajat Aaro Astala ja Otto Lehkosuo vaihtoivat maisemaa. Lähtökohtaisesti saman tason pelaajia ei tullut sisäänpäin, mutta uudet tulijat ovat silti aloittaneet pirteästi. Etenkin SaiPasta tullut Juuso Kekki on ollut kovassa vireessä, kun kolmeen peliin on syntynyt tehot 2+4=6, joka on joukkueen paras pistelukema ennen tätä iltaa. Myös tšekkihyökkääjä Petr Majeria kannattaa pitää silmällä, sen tietää nyt myös ErVi, jota vastaan Majer iski viisi maalia.

Myös sunnuntaina vastassa oleva Nurmon Jymy on aloittanut kautensa pirteästi. Se onnistui voittamaan hallitsevan mestarin Classicin kotonaan jatkoajan jälkeen 5-4. Viime ottelussa kuitenkin paikallisvastustaja SPV oli niukasti parempi maalein 6-5. Jymyn ryhmä ei viime kaudesta hirveästi muuttunut, mutta hyviä täsmävahvistuksia se sai hankittua. SPV:stä siirtynyt maalitykki Jari Hankkio on saanut hyvän startin kauteensa, kun tämä johtaa joukkueen sisäistä pistepörssiä tehoin 2+3=5. Maalivahtiosastolle hankittu nuori ja erittäin lupaava kumiukko Aki Karjalainen on myös näyttänyt erittäin onnistuneelta värväykseltä ensimmäisissä peleissä.

– Kovia otteluita on molemmat. Vastustajat ovat aloittaneet kautensa erittäin hyvin. Vaatii taas onnistuneita suorituksia meiltä, jos meinataan pisteitä ottaa, Havula tuumaa.

Indians-LASB perjantaina 30.9. klo 18.30 Espoon Otahallilla, lähetys Ruutu+

LASB-Jymy sunnnuntaina 2.10. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla, liput ennakkoon tiketti.fi, lähetys Ruutu+

Kuva: Petteri Laine