Otteluraportti: Vierasryöstö! LASB haki ensi kertaa pisteet Westend Indiansin kotiluolasta

Perjantai-illan jännäri Espoon Otahallilla kääntyi värikkäiden vaiheiden jälkeen rangaistuslaukauksissa LASBin hyväksi. Joukkue suuntaa siis voittoputkessa kohti sunnuntain Jymy-matsia! 

Avauserässä molemmat joukkueet pyrkivät pitämään tarkasti palloa hallussa ja rakentamaan paikkojaan maltilla. Montaa laukausta ei nähty kumpaankaan päätyyn, mutta LASB iski omansa tehokkaasti sisään. Tiitus Salokangas avasi maalihanat Matias Pietisen poikkisyötöstä. Sama mies nosti LASBin myös 2-0 -johtoon ylivoimalla ja Jesse Arola kaunisteli yllättävällä laukauksellaan erätaukolulemat 3-0.

Toinen erä ei aivan niin ruusuinen ollutkaan. Indians nosti paineistustaan ja LASB oli hetkittäin pahasti pinteessä. Kotijoukkue tuli maali kerrallaan tasoihin ja vieläpä maalin edelle, mutta Pietinen nosti LASBin vielä tasoihin. Muutama läheltä piti -tilanne LASBilla oli, joista tulosta ei saatu tolppien kilistessä.

– Varmaa vastausta en osaa sanoa mitä siinä toisessa erässä kävi, oliko sitten hyvän olon tunnetta vai mitä, ehkä vähän paskottiin housuun paineen alla. Ei löydetty tukia eikä uskallettu tehdä samoja ratkaisuja ja ottaa samoja tuottavia riskejä mitä avauserässä. Ehkä se niistä sitten kääntyi väärään suuntaan, Tiitus Salokangas pohtii.

Kolmannessa erässä Niko Einiö pääsi upottamaan Joonatan Surakan syötöstä upean johtomaalin. Indians pääsi vielä viimeisillä minuuteilla tasoihin ilman maalivahtia, ja jatkoaika kutsui.

Jatkoajalla kummallakin oli tonttinsa, mutta ratkaisu jäi voittolaukauskilpailuun. LASBin osumat upotttivat Einiö ja Salokangas, ja Santtu Pohjonen torjui kolme neljästä Indiansin laukojasta. Tilille kaksi sarjapistettä ja ensimmäinen voitto koskaan Otahallilla!

– Maistuu, ei voi muuta sanoa. Vähän jopa sanaton fiilis, yleensä kun tänne on tultu niin kotiin on lähdetty suu mutrussa. Tänään helvetin hyvä taistelu, 65 minuuttia ja vähän päälle se vaati, mutta sillä ei ole väliä. Kaksi pinnaa.

Salokangas summasi itse tehot 2+1=3 ja viimeisteli vielä ratkaisevan rankkarin. Henkilökohtaisesti vaikeamman ErVi-pelin jälkeen tällaiset onnistumiset nostivat nuorukaisen mielialaa selkeästi. Parannettavaakin jäi, kun varsinaisen peliajan rangaistuslaukaus ei upnnut, ja yksi maalitilanne hylättiin videotarkistuksen jälkeen.

– Voin vaan kertoa, että helpotti. Bussissa juuri vitsailtiin, että keskiviikko oli tarkoituksella ohipäivä, niin tänään voi ottaa tehopisteitä senkin edestä. Kyllä kelpaa. Viikon sisään on muutaman kerran päässyt rankkareita yrittämään, hyvä että nyt kerran osui, yksi kolmesta edes. Pitää laittaa treeneissä veskaa luukulle ja alkaa hiomaan sitä, niin saadaan prosentteja ylöspäin, Salokangas naurahtaa.

Voittoputkessa kelpaa suunnata kohti sunnuntain Jymy-kotiottelua. Erittäin tärkeitä pisteitä on tarjolla silloinkin, ja samalla ilmeellä kuin perjantaina ne ovat hyvinkin otettavissa.

– Ainakin tämä nälkä mikä meillä oli, tuntui, että tänään oli alusta loppuun hirveä ylihenki. En tiedä mikä vastustajalla oli, mutta tuntui että oltiin ehdottomasti nälkäisempi joukkue. Se me tarvitaan sunnuntainakin ja kotiyleisön tuki, sillä varmasti kaatuu Jymy!

LASB – Jymy sunnuntaina 2.10. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla. Liput kätöseen tiketti.fi!

Kuva: Esa Takalo.