Otteluraportti: Voittoputki venyi kolmeen, kun LASB kaatoi myös Nurmon Jymyn – hattutempun iskenyt Joonatan Surakka illan sankari

LASB päätti tiivistahtisen peliviikkonsa isoon kotivoittoon Nurmon Jymystä. 8-6 päättynyt ottelu tarjosi sydämentykytyksiä molempien kannattajille, eikä kotiyleisö jäänyt kylmäksi. Viikon kolmesta pelistä oranssiryhmä kaapi mukaansa kahdeksan pistettä yhdeksästä, joten saldoon voi olla erittäin tyytyväinen. 

Tasaisen ottelun maalinteon aloitti vierasjoukkue Jymy ennen avauserän puoltaväliä, kun Matias Mäenpää pääsi nostamaan vieraat johtoon LASBin puolustuksen harhasyötön jälkeen. Viitisen minuuttia tämän jälkeen pelattiin, kunnes LASB iski kahdella nopealla maalilla itsensä tasoihin ja ohi Matias Pietisen sekä Joonatan Surakan maaleilla. Surakka sai maalinsa myötä täyteen myös sata tehopistettä runkosarjassa, ja erätauolle mentiin 2-1 -johdossa.

Myös toisen erän alussa kakkos- ja ykköskentät kävivät vuoron perään iskemässä palloa ohi vahvasti esiintyneen Jymy-vahti Aki Karjalaisen. Ensin LASBin kahden maalin johtoon nosti Jesse Arola, tasan minuutin päästä kolmen maalin johdon puolestaan otti Lauri Palvaila. Jymy kuittasi kuitenkin jo seuraavassa vaihdossa eron takaisin kahteen maaliin Niklas Äijälän osumalla. Oranssit takaisin kolmen maalin karkumatkalle nosti kuitenkin Surakka vielä jälkimmäisellä kympillä, erätaukolukemiksi 5-2. Erän ikävin tapahtuma oli LASBin kannalta kapteeni Miikka Pentikäisen kivuliaan näköinen loukkaantuminen, kun tämän vasen nilkka taittui ikävästi. Hänet kiidätettiin saman tien kuvattavaksi, mutta röntgenissä ei kaikkien onneksi mitään hälyttävää näkynyt, ja Pentikäinen palasi vielä kolmanteen erään katsomon puolelle keppien kanssa.

Kolmannessa erässä Jymy sai vahvan kirivaihteen päälle, kun se nousi jo ensimmäisellä kympillä kolmen maalin päästä tasoihin. LASBin päät eivät kuitenkaan tästä painuneet, vaan Jesse Arola nosti kotijoukkueen uudemman kerran johtoon, mutta Jymy tuli vielä kerran tasoihin. Niko Einiö kuitenkin niittasi vielä LASBin seitsemännen osuman, joka jäi lopulta ottelun voittomaaliksi. Jymy ei enää peliä tasoihin saanut, vaan Joonatan Surakka onnistui viimeistelemään LASBin kahdeksannen osuman viimeisellä minuutilla ja samalla viimeisteli oman hattutemppunsa. Loppunumerot näin ollen vaiheikkaiden tapahtumien jälkeen 8-6.

– Lähtö oli taas hyvä, kuten on monessa muussakin pelissä ollut. Pari erää pelattiin hyvin, mutta sitten taas tuo sama vanha kaava jatkui ja kolmannessa erässä tapahtui jotain kummallista. Aika paljon hasseja tuli omassa päässä ja vastustaja pääsi aika ilmaiseksi laittamaan palloa sisään ja siinä peliin mukaan. Onneksi lopulta päästiin takaisin johtoon ja voittoon asti, pitää olla tyytyväinen, parhaana pelaajana palkittu Joonatan Surakka pohtii.

Erityiskiitosta pelaajilta sai vahvasti mukana läpi ottelun elänyt kotiyleisö. Kannustus oli kunnossa ja Juha Lehden rummutuksen tahdissa lähdettiin aina taputtamaan.

– Oli hyvä fiilis hallissa ja rummut pauhasi, on kiva pelata kun kotijoukot tukee, Surakka sanoo.

Viikon sisään neljä ottelua urakoinut joukkue saa nyt levätä ja keskittyä treenaamiseen useamman päivän, kun seuraava ottelu on edessä vasta perjantaina sarjanousija FBC Turun vieraana.

– Tehtiin aika monta maalia tänään, niin jos jatkettaisiin siitä ja tehtäisiin yhtä monta myös ensi pelissä, Surakka linjaa.

Kuva: Jari Virtanen.