Otteluraportti: LASB tyly, OLS tylympi

Puolikkaaksi jäi tänään oranssipaitojen esitys Oulussa kun vahvasti LASB merkkisenä alkanut peli päättyi lopulta kotijoukkueen 8-6 juhliin 222 katsojan edessä.

Ottelu alkoi kotijoukkueen hallitessa palloa ja Oululaiset siirtyivätkin 1-0 johtoon muutaman minuutin pelin jälkeen kun Valtteri Parviainen viimeisteli vastahyökkäyksestä kauden neljännen maalinsa vieden kotijoukkueen 1-0 johtoon. Erän edetessä pääsi LASB kuitenkin yhä paremmin peliin mukaan ja erän puolivälissä Niko Einiö toi Joonatan Surakan syötöstä lahtelaiset tasoihin hienon vastahyökkäyksen päätteeksi. Erän loppupuolella LASB sai ylivoiman jonka aikana, hieman onnekkaasti, Tatu Havula onnistui maalinteossa ja ensimmäiselle erätauolle siirryttiin lopulta vierasjohdossa 1-2.

Ensimmäisessä erässä molempien joukkueiden peliä leimasi jonkintasoinen pallollinen huolimattomuus jonka johdosta peli aaltoili päästä-päähän tarjoten vastahyökkäyksiä ja vastahyökkäyksien vastahyökkäyksiä. Ehdottomasti viihdyttävää peliä katsojille ja enemmänkin maaleija olisi voinut syntyä.

Toinen erä olikin ehkä tehokkainta LASBia tällä kaudella. OLS hallitsi peliä jossain määrillä pallolla mutta oranssipaitojen vastahyökkäykset olivat todella kliiniisiä ja tuottivat tulosta maalien muodossa. Pelikellon näyttäessä 35.43 siirtyi LASB 2-5 johtoon Jere Sulander:n tehdessä liigauransa ensimmäisen maalin. Vajaa minuutti tästä ja Niko Einiö vei illan toisellaan LASBin jo turvallisen tuntuiseen neljän maalin johtoon.

Vaan toisinpa kävi – erän lopussa OLS sai täysin ansaitusti aikaiseksi pari kavennusmaalia ja selkeästi hengen päälle. Erätauolle siirryttiin ei niin turvallisessa kahden maalin johdossa.

Kolmas erä jatkui hyvin pitkälti siitä mihin toinen erä päättyi ja lopulta noin viiden minuutin pelin jälkeen olikin jo tilanne tasan 6-6. OLS tasoituksen jälkeen kenttätapahtumat tasoittuivat selkeästi ja oranssipaidoilla oli myös useita hyviä maalipaikkoja mutta Oululaisten maalilla hyvän pelin pelannut Vinski Kivilompolo oli selkeästi päättänyt että 6 päästettyä riittää tänään ja otti kaiken lahtelaislavoista tarjotun varmasti haltuunsa.

Pelimiesten kympin alkaessa Tiitus Salokangas joutui pitkän vaihdon jälkeen rikkomaan OLS pelaajaa keskialueella jäähyn arvoisesti ja OLS ei jättänyt ylivoimaa käyttämättä vaan Joni-Arttu Sieppi vei illan toisella maalillaan kotijoukkueen 7-6 johtoon. LASB sai heti perään oman mahdollisuutensa ylivoimalla mutta se ei kuitenkaan tuottanut tulosta maalien muodossa. LASBin ottaessa yhä enemmän riskiä pelin tasoittamiseksi avautui kotijoukkueelle vastahyökkäysmahdollisuuksia joista kaunisteltiinkin loppunumerot 8-6.

Karvaan tappionkin hetkellä on syytä kaivaa pelistä ne positiivisimmat asiat ja yksi sellaisista on ehdottomasti Jere Sulander:n ensimmäinen maali liigatasolla. Liian pitkään ei tätä tappiota voi muutenkaan murehtia koska jo tulevana keskiviikkona on pallo taas keskellä kenttää kun joukkue matkaa Turkuun metsästämään seuran ensimmäistä pääsarjavoittoa TPS:stä.

(Kuva: Ari Arola)