Otteluraportti: Iso ryöstö Turussa – LASB haki liigahistoriansa ensimmäisen voiton TPS:sta

Turun keskiviikkoillassa katkesi monta putkea: TPS:n koko alkukauden voittoputki ja LASBin kahden pelin tappioputki. Iltaan katkesi myös LASBin koko liiga-ajan kestänyt tappioputki TPS:lle, sekä Janne Jaanuksen koko viime kaudenkin kestänyt maaliton putki. Ison jatkoaikavoiton myötä oranssit pitävät yhä sarjataulukon kahdeksatta sijaa ja jatkavat myös Suomen Cupissa seuraavalle kierrokselle. 

Avauserä kamppailtiin Turussa melko tasaisissa merkeissä. TPS oli enimmäkseen niskan päällä erässä, mutta LASB onnistui joukkueista ensimmäisenä maalinteossa. Maalista vastasi Janne Jaanus, jonka ensimmäistä maalia LASBissa on odoteltu jo toista kautta, joten tuo maali toivottavasti karisti hieman apinaa selästä. Vielä mies kuitenkin muisti miltä maalinteko tuntuu.

– Muistin, että ylähyllylle se pallo pitää laittaa. Muistetaan nyt myös se, että kaikki pelit ollaan voitettu missä olen maalin tehnyt, Jaanus huomauttaa.

TPS kuitenkin tasoitti pelin ennen erän ensimmäisen erän puoliväliä, ja tauolle mentiin tasalukemissa. Toiseen erään LASB tuli raikkaalla jalalla, kun ensimmäisissä vaihdoissa vierasjoukkue pystyi hienosti painamaan pelin TPS:n päätyyn. Erän edetessä turkulaiset pääsivät jälleen hallitsemaan peliä, mutta LASBin onneksi vedot painuivat useimmiten yli ja ohi maalista. Vasta LASBin joutuessa alivoimalle kotijoukkue viimeisteli johtomaalin puolustaja Jere Niemelän lavasta. Päätöserään jäi siis maalin verran kirittävää.

TPS tuli puolestaan kovaa sisään kolmanteen erään, mutta maalia se ei hyvistä paikoista huolimatta saanut aikaan. LASB onnistui tekemään tasoitusosuman erän puolivälin jälkeen kun Tatu Havula pääsi iskemään vastahyökkäyksestä pallon maaliin. LASBille tarjottiin myös ratkaisun avaimia jo varsinaisella peliajalla TPS:n ottaessa jäähyn viimeistä vitosta kohti mentäessä. Siitä ei maalia kuitenkaan saatu, ja varsinainen peliaika päätettiin tasalukemissa.

Jatkoajalla molemmilla oli omat tonttinsa. Erinomaisesti maalillaan pelannut Pasi Järvinen nollasi jatkoajalla yhden TPS:n avopaikan, ja LASB puolestaan pystyi oman paikkansa käyttämään Havulan iskiessä illan toisen osumansa.

– Aika tasaista vääntöä oli tänään, TPS pääsi ylivoimalla johtoon siinätoisessa erässä, mutta ei lamaannuttu siitä. Pienet asiatratkaisi tänään, hyvin puolustettiin ja hyökättiin, ei annettu hirveästi vastureita mistä olisi vastustaja päässyt tekemään. Ihan hyvä peli kaikin puolin, Jaanus summaa.

Voitto oli hieno suoritus koko joukkueelta ja kaikkien panosta tarvittiin, mutta onnistujista kysyttäessä esiin nousevat samat nimet kuin tilastojakin katsoessa.

– Pasi oli ihan eläin tänään, otti kaiken kiinni. Muutenkin kaikki ketjut pelasi ihan hyvin, ja annetaan Tatulle myös erityisesti krediittiä kun pari maalia iski.

Selkeästi altavastaajana paremmin pärjäävä LASB saa pelata siinä asemassa myös seuraavassa pelissä, kun lauantaina Lahteen vastaan tulee hallitseva mestari Classic.

– Hyvä puolustuspeli ja nöyrä pallollinen pelaaminen, sillä voidaan pärjätä kaikkia vastaan. Johdettiinhan Oulussakin aika pitkään, mutta lähdettiin sitten sooloilemaan eikä pysytty pelikirjassa. Samanlaista peliä jos pelataan myös lauantaina kuin mitä tänään nähtiin, niin eiköhän me pärjätä, Jaanus arvelee.

Kuva: Anssi Koskinen.