Otteluraportti: LASB kärsi runsaan tappion Classicille – “Tosi munatonta pelaamista, ei tällä tasolla saisi tällaista tulla”

LASB ei toiseen perättäiseen yllätysvoittoon pystynyt, vaan kärsi isonumeroisen tappion hallitsevan mestarin isäntänä. Peli lipsui oranssien käsistä pitkälti heikon toisen erän takia, ja loppulukemat merkittiin Classicille peräti 1-9. 

Kotijoukkue sai parhaan mahdollisen alun otteluun, kun jo ensimmäisessä vaihdossa se pääsi huudattamaan kotiyleisöä Matias Pietisen viimeistelemän maalin myötä. Nopeasta käännöstä tullut maali jäi kuitenkin lopulta LASBin illan ainokaiseksi. Classic kuittasi ottelun tasoihin jo alle minuutin sisään, ja johtoon se siirtyi kuuden minuutin pelin jälkeen. Viimeisellä kympillä vieraat tekivät vielä yhden lisämaalin, joten erätaukolukemat merkittiin 1-3. LASBilla olisi ollut erässä muutama laadukas tontti kavennuksiin, mutta tulos jäi tulematta.

– Ei ihan johto kestänyt loppuun asti. Hyvä startti, käännöstä heti maali. Pari seuraavaa heidän maaliaan tuli meidän oman pään puolustuspelaamisen virheistä, sitten taas pikku hiljaa erän edetessä fokus alkoi katoamaan tuomareihin ja muihin negatiivisiin asioihin, eikä pysytty balanssissa, valmentaja Henri Vilén analysoi.

– Toisen erän alku olikin sitten karmea. Sen jälkeen fokus katosi pelistä vielä enemmän. Tuntui, että oltiin perässä joka hommassa ja tosi paljon. Tuomareille jaksettiin mussuttaa joka tilanteen jälkeen ja energia ohjautui täysin vääriin asioihin kuin omaan tekemiseen, ja taululla oli sitten sen mukaisen lukemat, Vilén jatkaa.

Niin, toisen erän alkuun Classic iski kaksi nopeaa maalia puolen minuutin sisään, ja siinä tuntui LASBilta katoavan peli-ilo täysin. Oranssit olivat jatkuvasti vaikeuksissa niin omassa päässä kuin hyökkäysaluueellakin, missä ei saatu oikein mitään aikaan. Vieraat lisäsivät erän aikana johtonsa peräti 1-8 -lukemiin asti.

Kolmanteen erään LASB tuli hieman paremmalla ilmeellä, johtuen osittain siitä, että erätauolla kopissa pidettiin painokasta puheenvuoroa oikeisiin asioihin keskittymisestä, ja myös pieniä kokoonpanomuutoksia tehtiin. LASB pärjäsi kolmannessa erässä jo paremmin, ja sai sai luotua maalipaikkojakin, mitä ei toisessa erässä juuri nähty. Erän ainoa maali nähtiin viimeisellä vitosella Jasper Juutin istuessa jäähyllä, kun Classic viimeisteli loppulukemiksi 1-9.

– Kolmanteen erään lähdettiin siitä, että harjoitellaan omia hommia, kun on hyvä mittari ketä vastaan treenata. Yllättäen sitten löytyikin uusi vaihde kun oltiin vähän kovempaa kopissa sanottu, että suut pysyy supussa niin tuomareille kuin omillekin ja ollaan naama hymyssä suin. Saatiin energiaa takaisin omaan tekemiseen siitä, kolmas erä oli ihan hyvä meiltä. Pasi Järvinenkin kopissa kiitti pelin jälkeen, että lukemat voisivat olla tuollaisen kahden erän jälkeen huomattavasti rumemmatkin kuin nyt oli. Toki Classic nosti varmasti vähän jalkaa kaasulta, mutta ehdottomasti mekin pelattiin ehjin ja oman näköisin erä, Vilén summaa.

Kotijoukkueelta ottelun parhaana pelaajana palkittu Niko Einiö ei taas ollut aivan yhtä analyyttisellä päällä ottelun jälkeen, vaan pettymys huokui miehen olemuksesta.

– Aika pettynyt pitää olla. Ei ollut oikein mitään palaa tänään, kaikki kaksinkampailut ja irtopallot hävittiin. Ehkä eniten olen pettynyt siihen, että joukkueessa alkoi jo toisessa erässä selät suoristua kun tultiin omiin ja jäätiin valittamaan tuomareille päätöksistä. Tosi munatonta pelaamista, ei tällä tasolla saisi tällaista tulla. Hävettää vielä kotiyleisön edessä tällaista esittää. Se oli kuin luovutus, Einiö puhisee.

Seuraavaksi on edessä kuukauden mittainen maajoukkuetauko, joka tulee tämän esityksen perusteella oivalliseen saumaan. Seuraavat ottelut ovat edessä vasta 18. ja 19. marraskuuta.

– Hyvä että on aikaa harjoitella. Omasta mielestä pelillisesti ei ihan metsässä olla, mitään ihan katastrofialuetta ei ole. Alkukauden pelit on näyttänyt meidän isoimmaksi ongelmaksi sen, että me ollaan todella ailahtelevaisia. Ollaan näytetty, että pystytään voittamaan kenet vain, mutta on näytetty sekin, että pystytään häviämäänkin ihan kenelle vain. Pelillisestikin pystytään joka alueella kehittymään, niihin asioihin keskitytään sitten maajoukkuetauolla, Vilén pohtii.

Kuva: Petteri Laine.