Otteluennakko: LASB palaa tositoimiin viikonlopun tuplalla – ohjelmassa riistajuhlat Jyväskylässä ja kotiottelun huumaa Lahdessa

Maajoukkuetauolta on nyt palattu ja LASB aloittaa pelit kahdella kovalla ottelulla. Ensin perjantaina matkataan Jyväskylään ja lauantaina vuorostaan Öljymiehet saapuvat Lahteen. LASB lähti tauolle otettuaan murskatappion Classicilta numeroin 1-9. LASB aloitti Classicia vastaan menemällä 1-0 johtoon, mutta se ei riittänyt sen jälkeen, kun vierailijat menivätkin nopeasti ohi.  

LASB hyökkääjä Jasper Juuti aloitti alkukauden vahvasti, jossa Espoosta Lahteen siirtynyt pelimies nakutti maaleja liukuhihnalta. Viimeaikoina on ollut hiljaisempaa, mutta se ei hyökkääjän mieltä juurikaan paina.  Nyt hän lähtee viikonvaihteen otteluihin hyvillä fiiliksillä. 

– Hyvät fiilikset ovat totta kai! Neljä viikkoa on pelejä odotettu, että hyvällä mielellä ne vihdoin jatkuvat, Juuti toteaa.

Ensimmäistä kauttaan radiomastojen juurilla pelaava Juuti on sopeutunut nuorekkaaseen joukkueeseen ja uuteen kaupunkiin erinomaisesti.

– Olen viihtynyt hyvin Lahdessa. Täällä on hyvä porukka kasassa ja olemme hyvin saaneet parannettua meidän pelaamistamme. Hyvin on pyyhkinyt täällä. 

Vaikka alku Lahdessa onkin sujunut hyvin, niin hyökkääjällä riittää omasta mielestään vielä paljon parannettavaa omassa tekemisessään.

 – Petrattavaa on vielä paljon. Tuli tuossa sairasteltua yhdessä kohtaa, niin on alkanut työt vähän kuin alusta. Toivottavasti pystyn petraamaan, että päästään joukkueena eteenpäin. Vahvuuteni on kumminkin, että pystyn tuomaan tulosta.  Pallollinen pelaaminen on nyt ollut itselläni vähän heikompaa tässä parissa pelissä. Sitä kun pystyn parantamaan, niin pystyn auttamaan sekä meidän kentällistä että joukkuetta eteenpäin. 

Noin kuukauden mittainen maajoukkuetauko on nyt vihdoin ohitse ja joukkueella on varmasti paljon uusia kikkoja ja kuvioita hihoissaan näytettäväksi. Lahtelaiset palaavat kahdella tiukalla väännöllä jälleen kaukaloon. Molemmat LASBin vastustajista pelaavat myös TPS:ää vastaan, kun perjantaina on Oilersin vuoro ja sunnuntaina puolestaan Happeen, joten jokainen kolmesta joukkueesta pääse heti kunnolla rytmiin kiinni. Lahtelaiset viettivät tauon laadukkaasti harjoitellen, mutta lepoa unohtamatta.

– Toivottavasti teki hyvää päästä harjoittelemaan vähän enemmän. Samalla sai levätä hieman tuossa. Toivotaan, että saadaan joukkueelle hyvä tunnelma päälle. Omalta osaltani haluaisin olla alkukauden pelien tasolla, jotta pystyisin auttamaan joukkuetta paljon paremmin, kuin nyt lähiaikoina olen pystynyt.  

– Maltoimme levätä, mutta samalla myös harjoitella. Toivottavasti olemme nyt valmiita viikonlopun peleihin. Kevättä silmällä pitäen harjoittelimme hyvän pätkän tuossa tauon aikana. 

Happee on pelannut alkukaudesta 10 ottelua, joista on kertynyt kuusi voittoa. Heidän tehokkain pistemiehensä on Kaapo Siekkinen, joka on iskenyt 10 peliin 16 pistettä, joista 13 on maaleja. Jyväskyläläisten viimeisin ottelu ennen maajoukkuetaukoa oli OLSia vastaan, joka päättyi hirvien voittoon luvuin 8-6. Happeen joukkueesta löytyy edellisellä kaudella LASBissa pelannut Perttu Koljonen, joka on alkukaudesta tehnyt kolme tehopistettä pelaten jokaisessa jyväskyläläisten ottelussa.  

Lauantaina vuorostaan LASB pelaa kotonaan, kun vieraaksi saapuu Esport Oilers. Espoolaiset ovat sarjataulukossa toisena, voitettuaan seitsemän 10 pelatusta pelistä. Oilers kävi ennen taukoa hirvijahdissa, josta he nappasivat kotiin vietäväksi täydet kolme pistettä numeroin 10-5. Hirviä vastaan Öljymiesten tehokkain pistemies oli Heikki Iiskola, joka teki hattutempun ja syötti yhden. Hän on alkukauden peleihin iskenyt 11 maalia ja syöttänyt 13. LASBille tuttuja pelaajia Oilersista löytyy useampi. Espoolaisten riveissä pelaavat lahtelaisyleisölle tutuksi tulleet Tuure Ailio, Justus ja Rasmus Kainulainen.

– Molemmissa peleissä tarvitaan isoja onnistumisia ja timanttista puolustus- ja maalivahtipeliä, että pystymme taistelemaan pisteistä. Toivottavasti pystymme kääntämään peliä niin, että saamme luotua vaarallisia maalintekopaikkoja. Haluaisimme itse pysyä pallossa enemmän kuin vastustaja, jotta he eivät saa tehtyä heidän sopimiaan juttuja.