Otteluraportti: Tasaväkinen kamppailu Jyväskylässä päättyi Happeen voittoon voittolaukauksilla

Jyväskylän perjantai-illassa nähtiin tiukka vääntö pisteistä, kuten LASBin ja Happeen välillä on vuosien saatossa totuttu näkemään. LASB nousi kolme kertaa tasoihin ottelussa ja lopulta ratkaisu haettiin aina voittolaukauskilpailusta asti. Sen voitti Happee, joten loppulukemat merkittiin kotijoukkueelle 4-3. 

Jyväskylän hirviteatterin alkutahdit olivat varsin rauhalliset. Ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin ei paljoa tapahtunut, kun molemmat joukkueet yrittivät rauhallisesti rakentaa peliä pallonhallinnan kautta. Jälkimmäisellä kympillä tapahtumia oli enemmän. LASBin paras tilanne oli vapaalyönti hyvin läheltä maalia, mutta siitä ei tulosta saatu. Erän ainokaisen maalin viimeisteli Happee ja Jami Manninen ex-LASB Perttu Koljosen syötöstä.

Jos Avauserä ei liiemmin tapahtumia tarjonnut, niin toisessa erässä niitä alkoi tulla. LASB onnistui tasoittamaan ottelun ennen erän puoliväliä neljällä yhtä vastaan -hyökkäyksestä, jonka Jasper Juuti päätti maaliin. Osumaan syöttöpisteen merkkautti Atte Raappana, jolle pinna oli liigauran ensimmäinen. Happee kuitenkin nousi parin minuutin päästä takaisin johtoon, mutta LASB ja Lauri Palvaila kuittasi tuon osuman nopeasti yllättävällä laukauksella. Vieraiden hyökkäyspeli oli pirteää ja joukkue pystyi luomaan paikkoja, mutta erä sai murheellisen lopun kun Happee pääsi viimeistelemään johtomaalin erän viimeisellä minuutilla Palvailan sutaistua pallon vastustajalle keskialueella. Erätauolle mentiin Happeen 3-2 -johdossa.

LASB jatkoi nousujohteista käyrää myös kolmannessa erässä. Joukkue sai luotua hyvällä prosentilla maalipaikkoja, ja erän ainoa maali olikin LASBin tasoitusosuma Roope Wikströmin lavasta. Jatkoaika kutsui tasan menneen 60 minuutin jälkeen.

Jatkoajalla ei huipputontteja ollut montaa, mutta parhain niistä siunaantui Happeelle. Sen yrityksen maalin edestä teki tyhjäksi Santtu Pohjonen huipputorjunnallaan, jonka myötä ottelu mentiin ratkaisemaan rangaistuslaukauksilla. LASBilta ainoa onnistuja oli Tatu Havula, kun taas Happee onnistui kolmesti, joten lisäpiste jäi Jyväskylään.

– Pikkaisen oli kangerteleva ensimmäinen erä, varmaan tauko sen teki ja molemmilla joukkueilla oli vähän pelimoodin hakemista. Sittenhän se siitä lähti kulkemaan, tultiin kolmesti tasoihin pelissä kuitenkin. Kolmannessa erässä me luultavasti voitettiin maalipaikat ja oltiin pelin päällä siinä. Ihan hyvä esitys kokonaisuudessaan, vaikka pisteissä jäikin vähän vajaaksi. Nousujohteinen käyrä oli, sitä haetaan joka peliin lähdettäessä tietysti, Palvaila summaa ottelun antia taiston tauottua.

Jyväskylästä joukkue suuntaa kotiin ja alkaa valmistautumaan seuraavaan peliin, joka on edessä heti lauantaina Lahdessa. Vastaan asettuu Esport Oilers klo 17.00 alkavassa kamppailussa.

– Luulen, että voidaan aika samoilla askelmerkeillä lähteä huomiseenkin. Sielläkin on vahvasti hyökkäävä joukkue vastassa, meidän pitää omalla hyvällä puolustuspelillä pystyä siihen vastaamaan ja iskeä vastaan. Ei toki haittaa jos itsekin ollaan pallolla hyviä ja luodaan paikkoja viidellä viittä vastaan ja suorahyökkäyspelissä. On siellä tietysti tämä yksi Kainulainen myös, jolta kannattaa veto ottaa pois, Palvaila antaa suuntaviivat lauantaille.

LASB – Oilers lauantaina 19.11. klo 17.00 alkaen Lahti Energia -areenalla

Kuva: Esa Jokinen.