Otteluennakko: Roope Wikström toiveikkain mielin pudotuspelipaikoista – LASB hakee revanssia kotiyleisön edessä

LASB kohtaa Nokian KrPn lauantaina Lahdessa. Lahtelaiset hävisivät viimeksi Nokialla Näädille numeroin 8-5. Joukkue johti kauden toisessa ottelussaan KrPtä vastaan 5-2, kunnes nokialaiset ottivat kakkosvaihteen silmään ja painelivat ohi voittoon.  

LASBissa ensimmäistä kauttaan pelaava Roope Wikström on Nokian KrPn oma kasvatti ja lähtee pelaamaan vanhaa seuraansa vastaan hyvällä fiiliksellä.  

– Hyvät ovat fiilikset. Olen päässyt hyvin porukkaan sisälle ja meillä on hyvä yhteishenki joukkueessa. Alla on pari heikompaa ottelua, jos pystymme keväämmällä kääntämään otteluita jälleen voitoiksi, niin uskon, että pääsemme pudotuspeleihin, kertoo Roope Wikström. 

Kolmosketjussa koko kauden pelannut monipuolinen hyökkääjä tuli Lahteen hakemaan seuraavaa askelta urallaan. Wikström kokee olevansa valmis ottamaan myös vastuuta tulospuolella.  

– Olen monipuolinen pelaaja, että minua pystyy peluuttamaan eri pelipaikoilla. Pystyn myös pelaamaan pienemmässäkin roolissa, mutta koen, myös että kykenen pelaamaan sellaista tuloshyökkääjänkin roolia. Isoimmat parannuksen kohteet tällä kaudella ovat, että saisin sinne hyökkäyspäähän viimeisen terävyyden maalintekoon. Hyökkäyksen päättäminen on ollut tällä kaudella iso petrattava asia mikä tulee päällimmäisenä mieleen. 

 Viime ottelu Oilersia vastaan oli ensimmäiset 55 minuuttia öljymiesten hallintaa, mutta sen jälkeen lahtelaiset saivat pelistä kiinni ja tulivat tasoihin ilman maalivahtia 1-5 tappioasemasta. Illan sankarin viitta kantoi Niko Einiö, joka laittoi Espoolaisten maaliverkon heilumaan ottelun aikana neljästi. Se ei kuitenkaan riittänyt ihan, kun Öljymiehet veivät kuitenkin voiton rangaistuslaukauksilla.  

– Olimme aika reilusti vastustajaa perässä rehellisesti sanottuna koko ottelun ajan. Ottelun loppupuolella teimme hienon nousu, mutta kyllä siitä jäi vielä paljon petrattavaa ja vastustaja olisi varmaan siitä täydet pisteet ansainnut. Ensimmäisestä 55 minuutista ei hirveästi kehuttavaa jäänyt, mutta viimeiset viisi minuuttia, jossa noustiin, oli älyttömän kova juttu koko joukkueelta. 

Vaikka joukkue nousi komeasti espoolaisia vastaan aina yhteen sarjapisteeseen asti, niin hyökkääjä näkee paljon parannettavaa joukkueen pelissä. Tuleva vastustaja on hyvin samanlainen pelitavoiltaan, kuin LASB, joten vastustajan pelityyli on hyvin joukkueen tiedossa.  

– Monessa asiassa on vielä paljon parannettavaa. Samantyylinen joukkue tulee vastaan. Kaveri karvaa myös todella korkealta, joten meidän pitää pysyä mahdollisimman paljon pallossa. Ennakkoon kovempia vastustajia vastaan täytyy puolustaessa pitää kaveri paremmin poissa maalipaikoilta. 

 Nokian KrP on sarjataulukossa viidentenä ja pelasi viimeisimmän sarjaottelunsa Nurmon Jymyä vastaan, jonka he voittivat niukasti numeroin 6-4. Joukkueen 12 ensimmäisestä ottelusta, se on pystynyt voittamaan yhdeksän. Täyden pistepotin otteluja on kertynyt joukkueelle seitsemän.  

Vaikka joukkue on pystynyt voittamaan otteluita, niin tilastoista löytyy selkeähkö ero muihin kärkijoukkueisiin. Nimittäin nokialaiset päästävät sarjassa peräti viidenneksi eniten maaleja omaan verkkoonsa. Voittojen takuuna on kuitenkin ollut riittävän tehokas hyökkäys. Joukkueesta pistepörssin 15 kärjestä löytyy neljä nokialaispelaajaa; Henri Johansson, Joonas Rantala, Mikko Laakso ja Nico Jonaeson.  

– Olemme tässä nyt pari peliä haastettu hyvin. Happeeta vastaan oltiin parempia siinä pelissä, että kyllä meillä on ihan täydet mahdollisuudet ottaa kolme pistettä. On se hienoa päästä pelaamaan vanhoja pelikavereita ja kasvattajaseuraa vastaan, että se on aina sellainen tietynlainen bonus näissä peleissä.