Otteluraportti: Lahden lauantai-illassa oli draaman kaari kunnossa – tuloksena pahan sulamisen päätteeksi jatkoaikavoitto oransseille

Nokian KrP maistatti LASBille oranssien omaa lääkettä Lahden lauantai-illassa, kun näädät kampesivat LASBin 6-1 -johdon tasoihin viimeisellä kympillä. 50 minuuttia pelissä hyvin kiinni ollut oranssiryhmä kuitenkin hoiti lisäpisteen mukaansa jatkoajalla, loppulukemien ollessa pelin päätyttyä 7-6. 

Pelin alku oli hieman tunnusteleva puolin ja toisin, mutta erän edetessä kumpaankin päätyyn alkoi syntyä maalipaikkoja. Maalihanat aukesivat hieman ennen erän puoltaväliä, kun Niko Einiö oli päässyt KrP-puolustuksen selustaan ja pääsi siellä iskemään pallon ohi Kaapo Kettusen. Tästä meni vain pari minuuttia eteenpäin kun Einiö jatkoi hurjaa maalivirettään entisestään ja nosti LASBin jo kahden maalin johtoon. LASB sai myös ylivoimatilaisuuden pian tämän jälkeen, mutta sitä joukkue ei pystynyt hyödyntämään. Erätaukolukemat 3-0 sinetöi oranssien kolmoskenttä ja 18-vuotias Atte Raappana ensimmäisellä liigamaalillaan.

Toisessa erässä etenkin LASBin kolmoskenttä oli kovassa iskussa. Jere Sulander takoi ensimmäiseen kuuteen minuuttiin peräti kaksi maalia tarkoilla laukauksilla riistojen jälkeen. Myös KrP sai hieman lohtua Juuso Aholan maalista. LASB kuitenkin otti vakuuttavan tuntuisen 6-1 -johdon ottelun puolivälin jälkeen, tällä kertaa asialla oli Roope Wikström kasvattiseuraansa vastaan. Enempää maaleja toiseen erään ei nähty.

Hienosti pelissä kiinni läpi illan ollut LASB ei kolmannessakaan erässä näyttänyt päästävän vieraita kummoisille maalipaikoille. Viimeiselle kympille tultaessa ero oli viidessä maalissa, mikä voisi mennä vikaan? No monikin asia. KrP lähti jo aikaisessa vaiheessa hakemaan kavennuksia kuudella viittä vastaan ja se toi tulosta. Ennen viimeistä vitosta näädät tekivät kaksi maalia, joten ero oli kolmessa viimeisellä minuutilla. Niin vain kuitenkin joukkue teki kolme maalia vielä 38 sekuntiin, ja LASB joutui kokemaan saman kuin minkä itse aiheutti Oilersille edellisessä kotiottelussa. Jatkoajalle mentiin lukemissa 6-6.

Jatkoaikaa ei lopulta ehditty pelata minuuttiakaan kun oranssit pystyivät paikkansa hyödyntämään. Joni Puolakka oli jäänyt maalin kulmalle liki yksinään, ja Lauri Palvaila hänet syötöllään löysi. Puolakan laukaus pysäytti kellot aikaan 60:42 ja tulostaululle 7-6 -loppulukemat. 200. liigaottelussaan pelannut Santtu Pohjonen torjui illan aikana 25 kertaa, virkaveli Kettunen 14 kertaa.

– Aika samanlainen peli oli kuin viime viikonloppuna Oilersia vastaan, oltiin 50 minuuttia parempia. Viime viikolla se oli vaan vastustaja joka oli parempi, tällä kertaa se oli meidän joukkue joka oli johdossa ja ottavana osapuolena kirissä. Onneksi ei lannistuttu ja saatiin lisäpiste kuitenkin kairattua, LASBin parhaana palkittu Sulander summaa.

Asetelma oli samankaltainen kuin viikko sitten, vastustaja on ottelussa selkeähkö ennakkosuosikki, silti ilme peleissä oli tyystin erilainen. LASB oli suuren osan pelistä tänään hallitsevampi osapuoli. Mistä ero kumpusi?

– Oltiin valmiimpia, lataus oli kunnossa peliin tullessa, eikä KrP:llä ollut mitään jakoa kaksi ekaa erää kun uskallettiin tehdä omia juttujamme. Saatiin onnistumisia ja koko joukkueelle peli-iloa, sitä kautta dominoitiin, Sulander sanoo.

Sulanderin kolmoskenttä pystyi tällä kertaa luomaan tilanteita hyökkäyspäässä ja vastasikin neljästä LASBin seitsemästä maalista. Aiemmissa otteluissa hetkittäin pahoissakin vaikeuksissa ollut koostumus on myös usein penkitetty ratkaisuhetkille, mutta tänään kenttä oli vireessä.

– On mennyt koko ketjulta alkukausi vähän penkin alle, on ollut silkkaa ujostelua ja liikaa fiilistelty sitä, että nyt pelataan näitä liigapelejä. Tänään nähtiin varmaan ekaa kertaa kunnon pelirohkeutta meidän kentältä. En voi muiden puolesta puhua, mutta itse koin tänään niin, ettei pelännyt niinkään virheiden tekemistä. Sitä kautta sai pelirohkeutta ja se tuntui huokuvan koko ketjulle ja se toi onnistumisia. Pystytään näin pelaamaan jatkossakin, meillä on hyviä pelaajia meidänkin kentässä.

Seuraava ottelu oransseilla on edessä poikkeuksellisesti maanantaina, kun ryhmä suuntaa Helsinkiin Inssi-Divaria pelaavan M-Teamin vieraaksi Suomen Cupin otteluun. LASB on viimeksi päässyt 16 parhaan joukkoon Cupissa kaudella 2017-2018, joten nämä pelit ovat uusia kokemuksia monelle. Oranssit ovat kuitenkin olleet Cupin välieräjoukkue ensimmäisellä liigakaudella 2016-2017 ja nousukaudella 2015-2016.

Vastustajaksi tuleva M-Team on kohdattu tällä kaudella kertaalleen harjoitusottelun merkeissä, joten täysin vieras vastustaja ei ole kyseessä. Suurempia muistiinpanoja tuon ottelun annista ei kuitenkaan oransseilla ole tallessa.

– Taitaa olla aika monelle tässä joukkueessa ekoja Suomen Cupin jatkopelejä. Innoissani lähden pelaamaan, kunhan pelata saa niin meikä tykkää, ei vastuksella väliä. Harkkakaudella peli heitä vastaan oli vähän kokeilua ja tunnustelua vasta, kun vasta ekoja harkkapelejä oli koko joukkueella. Sieltä tulee varmasti todella valmis joukkue kovalla halulla voittaa liigajoukkue ja edetä jatkoon. Varuillaan pitää olla, Sulander tuumaa.

M-Team – LASB maanantaina 28.11. klo 18.30 AC Ruskeasuolla Helsingissä. Ottelu streamataan salibandy.tv -palvelussa. 

Kuva: Petteri Laine