Otteluraportti: Huono peli Helsingissä maksoi Cupin jatkopaikan – “Jos ei alku ole hyvä niin se näkyy meillä surullisen pitkään taululla”

LASBin taival Suomen Cupissa tuli päätökseen Helsingin Ruskeasuolla M-Teamin voittaessa pelin 7-6 -maalein. Oranssien peli oli kauttaaltaan huolimatonta ja helppoja virheitä sattui lukuisia, mistä M-Team rokotti kovalla prosentilla. Vasta kolmanteen erään peliin syttynyt LASB sai miehekkään kirin aikaan, mutta se jäi maalin päähän. 

Avauserä oli oranssipaidoilta varsin hermostunut. Ratkaisut tuntuivat hetkittäin hieman ylimielisiltä, kun haettiin hieman turhan hienoja veivejä “pelkkää” divarijoukkuetta vastaan. Myös pahat virheet pallon kanssa omassa päässä leimasivat otteita, ja niistä M-Team pääsi rokottamaan peräti kolmesti. LASBin erän ainoan maalin viimeisteli Tatu Havula komeasti takatolpalta Niko Einiön syötöstä. Erätaukolukemat 3-1 M-Teamille.

Tekeminen ei juuri toiseen erään tultaessa muuttunut. Kotijoukkue otti jo kolmen maalin johdon erän puolivälissä nopealla käännöllä ja karmealla vedolla yläkulmaan. Jesse Arola toi lohtua lahtelaisille veivaamalla maalin takaa eron jälleen kahteen maaliin viimeisellä vitosella. Murheellinen erän viimeinen minuutti kuitenkin toi kylmän suihkun LASBille kun helsinkiläiset iskivät kaksi nopeaa maalia. Tauolle mentiin siis M-Teamin 6-2 -johdossa.

Erätauolla tehtiin hieman muutoksia kokoonpanoon, kun Santtu Pohjonen komennettiin maalille Pasi Järvisen tilalle ja joukkue tiivisti kahden kentän peluutukseen. LASB sai hieman pelistä kiinni kahdella ylivoimallaan, jotka ensimmäisellä vitosella tarjottiin. Molemmista saatiin aikaan maalit, ensin Niko Einiön ja sitten Tiitus Salokankaan lavasta. Etenkin Salokankaan onnistumista oli odoteltu pitkän kuivan kauden jälkeen, ja tuuletuksessa mies heittikin kuvainnollisen apinan selästään. Kahden maalin takaa-ajoasemassa mentiin aina viimeiselle vitoselle asti, kunnes M-Team sai tehtyä varmistusosuman kolme minuuttia ennen loppua. LASB otti aikalisän, ja lähti hakemaan kavennuksia kuudella viittä vastaan. Kaksi niitä saatiinkin aikaan, tekijöinä Jasper Juuti ja Tiitus Salokangas, mutta tasoitusosumaa ei syntynyt. Näin ollen Suomen Cupin jatkopaikan vei M-Team.

– En tiedä mistä se johtuu, mutta saman asian kanssa on ollut haasteita monesti. Silloin harvoin kun ollaan ennakkosuosikkeina peliin lähdetty, niin pelien alkujen kanssa on ollut isoja haasteita. Hurmosjoukkue kun ollaan, niin jos ei alku ole hyvä niin se näkyy sitten surullisen pitkään taululla. Maalittomuutena ja tehottomuutena sekä henkisellä puolella se näkyy, Salokangas summaa pelin jälkeen.

– Hyvä, että edes erikoistilanteet tuntuu jossain määrin toimivan, mutta varmaan pitäisi sitten keskittyä arkitasollakin enemmän 5v5 -peliin. Itse armeijan takia kun jonkun verran olen pois, niin montaa 5v5 -treeniä en muista tehneeni nykyisen kentällisen kanssa. Sen huomaa kyllä tekemisessä, hän jatkaa.

Jos jotain positiivista ottelusta hakee, niin Salokankaan onnistumiset ovat juuri sellainen. Ensimmäiset pelit kovalla prosentilla pisteitä tahkonnut hyökkääjä oli liki puolentoista kuukauden maalittomassa putkessa, ja tuska näkyi tekemisessä monesti mailan hakkaamisena ja muuna turhana.

– Helpotti ihan helvetisti, on ollut todella tukkoista. Tulosta tekevänä pelaajana se tuska sitten kertautuu ja kertautuu kun ei onnistumisia tule. Se näkyy kaikessa tekemisessä, niin tuo kyllä helpotti omaa tekemistä pitkässäkin juoksussa. Lauantaina pölisee sitten toivottavasti kahta kauheammin, hän sanoo.

LASBin pelit Suomen Cupissa tulivat päätökseen, mutta liigapelit jatkuvat jälleen viikonloppuna isojen pisteiden kamppailuissa. Lauantaina edessä on matka Nurmoon Jymyn vieraaksi, sunnuntaina taas Lahteen saapuu Indians.

Kuva: Esa Takalo.