Otteluennakko: Edessä tärkeä tuplapeliviikonloppu päävastustajia vastaan – “ Joka jätkä jättää kaikkensa kentälle tänä viikonloppuna”

LASBin kausi F-liigassa jatkuu tulevana viikonloppuna tuplaotteluilla, kun lauantaina joukkue suuntaa Nurmoon Jymyn vieraaksi, ja sunnuntaina Lahteen OmaSP:n ja Hauhon Säästöpankkisäätiön tarjoaamaan ilmaispeliin vierailulle tulee Westend Indians. Joukkueet löytyvät sarjataulukossa peräkkäisiltä sijoilta oranssien edeltä, joten nämä pelit ovat erittäin isoja pudotuspelitaistelussa. 

Aiemmilla kausilla tässä vaiheessa puhuttaisiin jo kauden puolevälin krouvista, mutta supistetun sarjan myötä pelejä vielä riittää runsaasti. 13 pelin jälkeen LASBin pistepussi on karttunut 15 pinnalla, mikä oikeuttaa 9. sijaan sarjataulukossa. Tiukassa taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista jokainen piste on tärkeä, sillä sijojen 7-10 joukkueet ovat kaikki viiden pisteen sisällä toisistaan.

LASBin kauden kuva on ollut ailahtelevuus. Hyvänä esimerkkinä käy viime viikonvaihde, kun joukkue pystyi voittamaan kärkipään joukkue Nokian KrP:n kotiaskissa jatkoajalla ja hallitsikin peliä suurimman osan pelistä, mutta maanantaina sama oranssiryhmä kävi Helsingissä häviämässä divarijoukkue M-Teamille Cupin ottelussa hyvinkin hengettömällä esityksellä.

– Omissa niin sanotuissa kuuden pisteen otteluissa ollaan oltu aika heikkoja, mutta sitten kärkijengejä vastaan ollaan pystytty kivasti raapimaan pisteitä. Jos siihen ailahteluun joku syyn tietäisi, niin ei varmaan tuollaisia heilahteluja tulisikaan, Jesse Arola pohtii alkukautta.

Arolan pelipaikka on löytynyt parin ensimmäisen pelikierroksen jälkeen pääosin kakkoskentän keskeltä. Laidallaan hänellä on ollut Tiitus Salokangas ja vaihteleva kolmas lenkki, joka on välillä ollut Matias Pietinen, välillä Jasper Juuti, Roope Wikström tai Jarno Pensikkala. Alku oli koostumukselta vahva pisteiden valossa, mutta syksyn edetessä tehot ovat kadonneet ja miinuksia ruvennut paukkua tilastoihin.

– Alkuun oli hyvää liitoa, ja saatiin yhteispeli toimimaan. Sitten ei enää oikein kenellekään tullut onnistumisia, niin se alkoi näkyä vähän taakkana siinä kentän pelaamisessa. Maanantaina saatiin onneksi hyviä onnistumisia niin veikkaan että lauantaina lähtee taas kulkemaan, Arola sanoo.

Tulevana viikonloppuna on edessä tuplapelit Nurmon Jymyä sekä Westend Indiansia vastaan. Jymy on LASBia pisteen edellä sarjataulukossa sijalla kahdeksan, Indians taas kolmen pisteen päässä sijalla seitsemän. Näiden keskinäisten ottelujen merkitystä ei voi liiaksi korostaa taistelussa viimeisistä pudotuspelipaikoista, jokainen piste on merkittävä.

– Todella isoja pelejä edessä. Uskon, että joka jätkä lähtee jättämään kaikkensa kentälle tänä viikonloppuna, Arola komppaa.

Jymy-LASB lauantaina 3.12. klo 17.00 Nurmohalli

Pelit aloitetaan lauantaina Nurmossa Jymyn vieraana. Sinipaidat ovat olleet yksi kauden valopilkuista, kun joukkue on venynyt voittoihin muun muassa Classicista ja Indiansista sekä ryöstänyt pisteen Happeelta. Tappioita on kuitenkin kertynyt enemmän kuin voittoja, ja joukkue onkin hävinnyt kolme viimeisintä liigaotteluaan.

– Heillä on aika kliseisesti nuori ja nälkäinen joukkue. Suoraviivainen ja hyvin liikkuva porukka tulee vastaan. Aika hyvän nipun ovat saaneet Nurmoon kasaan muutamalla konkarilla höystettynä, Arola kuvailee vastustajaa.

Joukkueen kantavia voimia ovat tällä kaudella olleet paikallisvastustaja SPV:stä Nurmoon loikannut Jari Hankkio (13+14=27), viime kaudella kansan tietoisuuteen pompanneet Riku Hakanen (12+10=22) ja Elmeri Haveri (12+5=17) sekä vahvan sisääntulon liigatasolle tehnyt nuori maalivahti Aki Karjalainen. Tällä viikolla joukkue tiedotti myös tuoneensa sisään lisää kokemusta keskushyökkääjä Joona Kukon ottelukohtaisella sopimuksella, kun toinen sentteri Eemeli Karjanlahti on pidempään sivussa.

Joukkueet kohtasivat kertaalleen alkukaudella Lahdessa, tuon runsasmaalisen ottelun vei lopulta LASB maalein 8-6. Yhteensä joukkueet ovat kohdanneet liigatasolla viidesti, joista LASB on voittanut kolme.

– Edellinen keskinäinen oli vähän epätyypillisempi peli LASBin matsiksi, kun maaleja tuli molempiin päihin runsaammin. Voi olla, että Nurmossa palataan tutumpaan sapluunaan, ehkä 5-3 -voitto voisi olla todennäköisempi tulos, Arola puntaroi.

LASB-Indians sunnuntaina 4.12. klo 16.00 Lahti Energia -areenalla ILMAINEN SISÄÄNPÄÄSY!

Nurmon reissun jälkeen on palautumisaikaa niukasti, kun seuraava ottelu on edessä jo sunnuntai-iltapäivänä Lahdessa. LASBin vieraaksi saapuu Westend Indians. Ottelu on OmaSP:n ja Hauhon Säästöpankkisäätiön tarjoama ilmaisottelu, joten kansaa odotetaan lehtereille!

Viime kaudesta isot menetykset Aaro Astalan ja Otto Lehkosuon muodossa kokenut espoolaisjoukkue on pystynyt pitämään paikkansa liigan keskikastissa erittäin mallikkaasti tälläkin kaudella. Joukkue on pystynyt voittamaan isommistaan KrP:n kahdesti sekä SPV:n kerran ja vienyt myös Happeelta pisteen.

– Inkkarit tykkää pitää palloa ja hieroa peliä sitä kautta. Tavoitteena olisi ottaa palloa meille ja määrätä ottelun tempo itse, Arola antaa askelmerkeiksi kotiotteluun.

Vaikka MM-kisatason pelureita lähtikin, on joukkue löytänyt uusia vastuunkantajia.Tiikereistä siirtynyt Christian Remes (9+8=17) on jatkanut tehoiluaan uudessa joukkueessa, ja Tšekin liigasta tullut Petr Majer (10+1=11) on tullut vahvasti sisään F-liigaan. Iki-Indians ja joukkueen kapteeni Valtteri Kainulainen (7+5=12) ei ole tälläkään kaudella pettänyt.

Joukkueet kohtasivat viimeksi syyskuun lopulla Espoossa, ja tuon ottelun LASB voitti voittolaukauskilpailun jälkeen. Kyseessä oli oranssien ensimmäinen vierasvoitto Indiansista, joten ne pisteet maistuivat makoisilta. Vähintäänkin yhtä makoisilta ne maistuisivat sunnuntaina kotonakin!

LASBin viimeisimmät kotiottelut ovat todellakin olleet täynnä tapahtumia. Kahdessa viimeisessä on nähty viimeiseen kymmeneen minuuttiin nousuja useamman maalin takaa tasoihin, ja molemmat ottelut ovat ratkenneet vasta varsinaisen peliajan jälkeen. Oilersia vastaan LASB teki nousun, mutta hävisi lopulta, KrP-pelissä taas LASB oli sulavana osapuolena, mutta hoiti ottelun jatkoajalla. Kesken pelin ei ole kannattanut hallista poistua.

–  Jos nämä viimeiset kotimatsit eivät ole vielä kiinnostaneet, niin kyllä nyt kannattaa tulla katsomaan. Näkee takuulla jotakin erikoista, suuntaan tai toiseen! Joku sanoikin hyvin, että pitää kohta laittaa lappua hallin ovelle, että ei sovellu sydänsairaille, Arola naurahtaa.

Entä kuka on viikonlopun seurantapelaaja oransseista? 

Atte Raappana on tullut todella hyvin sisään liigaympyröihin ja on saanut mukavasti peliaikaa. Maalitilikin aukesi viime kotipelissä, veikkaan että hän tulee verkkoja pöllyttämään useampaan kertaan vielä tällä kaudella.

Kuva: Jari Virtanen